Læs også:

Close
Alvin Ailey pressefoto - Michael Jackson Jr. in Jamar Roberts Members Dont Get Weary. Photo by Paul Kolnik

NEWS: Dansekompagniet Alvin Ailey American Dance vender tilbage til Tivoli

Nyheder  | 

Dansekompagniet Alvin Ailey American Dance vender tilbage til Tivoli · Er du dansker betaler du mere for at leje sommerhus · Tonsvis af plastikaffald ikke genanvendt · Cocktailbaren Blush er netop åbnet · Sol i sigte · Dagens billede: Verdens ilt-forsyning brænder på 19. dagen

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Dansekompagniet Alvin Ailey American Dance vender tilbage til Tivoli

Verdens første afroamerikanske dansekompagni Alvin Ailey American Dance Theater vender tilbage til Tivoli. Og det er ikke mindre end 17. gang  dansekompagniet kan opleves i Tivolis koncertsal. Denne gang kan publikum se frem til nye dansetrin, når der fremføres seks forskellige dansestykker, der aldrig før er blevet opført i Danmark.

Sidst det verdensomspændte dansekompagni besøgte Tivoli, var det for fuldt hus, hvilket ikke gør forventningerne mindre for denne forestilling. Og denne gang bliver forestillingen i særdeleshed speciel, ikke blot på grund af de seks nye danse på dansk jord, men fordi hver aften får sin helt egen særlige dansesignatur. Det fantastiske og smukke dansekompagni kan opleves i Tivolis Koncertsal fra den 28. august til den 1. september 2019.

Alvin Ailey pressefoto - Michael Jackson Jr. in Jamar Roberts Members Dont Get Weary. Photo by Paul Kolnik
For 17. gang gæster dansekompagniet Alvin Ailey American Dance Tivoli og nye dansetrin er denne gang tilføjet til deres fantastiske forestilling. (Foto: Paul Kolnik)

Er du dansker betaler du mere for at leje sommerhus

Godt nok er sommeren ved at være ovre, men igen i år har hundredetusinder af danskere brugt en del af deres ferie i sommerhuse rundt i Danmark. Men nogle danskere har sluppet flere penge, end de behøvede. For ifølge undersøgelse, som TV 2 har lavet, så har danskere betalt mere end vores nordiske naboer for leje af præcis det samme sommerhus på samme tidspunkt. Undersøgelsen viser, at der hos Dansommer er markant forskel på prisen, alt efter hvilket land man kommer fra. Dette finder seniorjurist ved Forbrugerrådet Tænk Maria Liljeqvist også kritisk og ikke etisk i orden. Det skriver TV 2.

badebro sommer storebælt sommerhus drøsselbjerg (Foto: MY DAILY SPACE)
Danskere betaler mere for at leje sommerhuse i Danmark. (Foto: MY DAILY SPACE)

Tonsvis af plastikaffald ikke genanvendt

At affaldssortere er blevet del danskernes hverdag. Men nu har sorteringen af plastikrester måske været overflødig og forgæves. For ifølge Ingeniøren viser interne dokumenter (interne e-mails og dokumenter) fra affaldsselskabet, at firma i Tyskland, som Vestforbrænding arbejder sammen med, ikke kan garantere genanvendelse i det omfang, de lover. Dokumenterne viser, at Danmarks største affaldsselskab, Vestforbrænding, har forsøgt at skjule for kommuner og borgere, at genanvendelsen formentlig er meget lavere end lovet – og altså ikke de mindst 75 procent af det indsamlede husholdningsplast fra kommuner i hovedstaden bliver genanvendt. Af interne mails fremgår det, at selskabet kun kan dokumentere en reel genanvendelse på 31 procent af plastaffaldet. Hvad der sker med resten er stadig uklart.

Forklaringen er, at når Vestforbrænding har indsamlet den sorterede plast fra husholdningerne i hovedstadsområdet, sendes det til det store sorteringsanlæg Alba Braunschweig i Tyskland. Herfra ryger en del videre til andre virksomheder, som også skal genanvende en del. Men et hul i kontrakten gør, at Vestforbrænding ikke kan stille krav til de næste virksomheder i kæden. Det skriver TV 2.

affald losseplads waste affaldssortering plastik havet (Foto: Unsplash)
Der sættes spørgsmåltegn ved genanvendelsesprocenten af plastik. (Foto: Unsplash)

Cocktailbaren Blush er netop åbnet

Du kan forvente pink eksklusivitet, exceptionelle cocktails og lækkert Gucci-tapet, hvis du slår vejen forbi cocktailbaren Blush i Dronningens Tværgade i København.

Efter to måneders totalrenovering af natklubben i millionklassen, har Dandy netop slået dørene op til Blush – Københavns flotteste cocktail bar. Hen over sommeren har Dandy’s toetagers klub og lounge undergået en omfattende ombygning, der betyder, at natklubben nu er opdelt i en eksklusiv, farverig cocktail bar i stueetagen og en intim natklub for medlemmer på førstesalen. Opskriften for Blush er simpel og ligetil – det handler om at skabe perfekte cocktails og den bedste service i en exceptionelt flot atmosfære.

Og cocktails i en klasse for sig, får man, når man besøger Blush. I spidsen for drinkskortet på den nye cocktail bar står nemlig Nicklas Jørgensen, der har repræsenteret Danmark ved diverse VM-konkurrencer for bartendere flere gange – og har udgivet bogen ’Bartenderens cocktails’ – en komplet guide til de bedste opskrifter.

Dandy blush cocktailbar (Foto: navidtollah c/o Navid Shaterabadi)
Et smukt og girly look møder dig på Blush. (Foto: Navidtollah c/o Navid Shaterabadi)

Sol i sigte

Ifølge DMI kan vi godt finde solbriller og solcreme frem, for weekenden byder på lækkert sensommervejr. Op til 28 grader kan man finde rundt i landet.

sol sommer solbriller sand strand (Foto: Unsplash)
Solen kommer frem i weekenden ifølge DMI. (Foto: Unsplash)

Dagens billede: Verdens ilt-forsyning brænder på 19. dagen

· Mere fra samme kategori ·