Læs også:

Close

Kulturguide: Oplevelser i august 2019

Kultur  | 

Kulturguiden for august 2019 indeholder oplevelser i København, Aarhus og Odense

Hvis du leder efter nogle bud på prisvenlige oplevelser i august 2019, så er du kommet til det helt rette sted.

Det kan ofte være dyrt at være kulturel eller social med sine nærmeste. Men det behøver det ikke at være. Her har vi samlet de bedste og mest prisvenlige oplevelser i august 2019 til dig, der bor tæt på København, Aarhus og Odense.

Oplevelser i august 2019 i København

Frederiksberg Høstfest

kultur, kulturguide, frederiksberg, frederiksberg høstfest, sommer, copenhagen cooking festival

Den 23. august. 229 kroner. Frederiksberg Allé. 

Frederiksberg Høstfest er startskuddet til Copenhagen Cooking & Food Festival, og det bliver en ren folkfest! Frederiksberg Allé lukkes af, og du kan tage plads ved det 500 meter lange bord blandt andre gæster og sammen hylde sensommeren, de gode råvarer og mødet mellem land og by. Du kan blandt andet købe en af de skønne tre-retters økologiske menuer hos Meyers Deli, Timm Vladimirs Køkken, Madklubben Frederiksberg og Birkemosegård. Så tag vennerne, veninderne eller kæresten under armen og book allerede nu!

Læs mere her.

Torsdag på taget

kultur, kulturguide, glyptoteket, torsdagsbar, udstilling

22. august. 115 kroner. Glyptoteket.

Nåede du ikke at opleve det fantastiske arrangement sidste måned, gentager Glyptoteket nu succesen. Endnu engang har du mulighed for, at opleve Glyptoteket på en helt ny og anderledes måde, når DJ’s fra ‘The Lake’ spiller til torsdagsbar på Glyptotekets tagterrasse.

Til torsdagbaren kan du købe drinks og snacks og nyde det til udsigt ud over Tivoli og Københavns tage. Derudover kan du få en introduktion til særudstilling ‘Pierre Bonnard. The Colour of Memory’, som også kan opleves på egen hånd hele aftenen.

Læs mere her.

Stella Polaris

Den 3. august. Gratis entré. Frederiksberg Have. 

Stella Polaris afholdes i Frederiksberg Haves smukke omgivelser, hvor de store grønne plæner omgivet af søer og kanaler danner ramme om ren afslapning, aktiviteter for børn og selvfølgelig musik. Arrangementer starter klokken 12.00 og slutter klokken 21.00, og der vil gennem hele dagen være mulighed for at købe mad og drikkevarer i haven.

Læs mere her.

Fredagsrock

Fredagsrock i Tivoli (Foto: Tivoli)
Fredagsrock i Tivoli

Hver fredag. Entré 175 kroner. Tivoli.

Fredagskoncerterne i Tivoli er allerede i fuld gang og august måned bliver ingen undtagelse for hygge og god musik i den gamle have. Tivoli byder på en musiksamling i den helt særlige ende, når blandt andre ‘Ms. Lauren Hill’, ‘When Saints Go Machine’, ‘Infernal’, og ‘MØ’ søger for den festlige og afslappede sommerferie- og weekendstemning.

Kulturhavn festival

Den 23.-25. august. Gratis entré. København. 

Kulturhavn Festival fejrer Københavns Havn og byens farverige kultur- og fritidsliv, og sætter spot på alle de unikke muligheder, som det blå byrum giver byen. Festivalsprogrammet byder på et hav af gratis og kreative aktiviteter, koncerter, sportsgrene, lege og meget mere. Arrangementer er for alle, om du er indfødt københavner, københavnergæst, ung eller gammel, så er der en masse at udforske og undersøge omkring, hvad Købehavns havn kan tilbyde.

Læs mere her.

Copenhagen Pride Parade

pride, copenhagen pride parade, parade, mangfoldighed, sommer, kærlighed, ligestilling

Den 17. august. Gratis entré. Frederiksberg Rådhus.

August måned er i regnbuens tegn, når København hylder kærligheden og sætter ligestilling og tolerance på agendaen. Der marcheres i en samlet flok med både smukke kostumer og fint pyntede vogne, fra Frederiksberg Rådhusplads til Københavns Rådhusplads, i den store pride parade. På Pride Square (Københavns Rådhusplads) bliver årets store Pride Show skudt igang med musik, dans og fantastiske draq shows. Du kan se hele ruten for paraden på Copenhagen Prides begivenhed på Facebook.

Læs mere her.

Uhørt festival

uhørt, festival, sommer, musik, koncert

Den 23.-24. august. Entré 195 kroner. Vesterbro/København SV.

På UHØRT Festivalen handler det om det uhørte, der bør høres! Festivalen præsenterer det aller nyeste musik, spændende toner og genrer, der vil komme til at præge de danske scener i det kommende år. Der vil i alt være 39 spændende, nye danske brands og solister, der fylder festivalpladsen med masser af energi, begejstring, nærvær, rock, bas, elektrobeats, melankolsk folk og meget andet. Festivalen tiltrækker omkring 2.500 publikummer, og der vil helt sikker være musik for enhver smag, masser af hygge, billige øl og god mad.

Læs mere her.

Oplevelser i august 2019 i Aarhus

Street Food Festival Aarhus

streetfood, street food festival, aarhus, kultur, kulturguide, mad, drikke, hygge, sommer

Den 16.-18. august. Gratis entré. Aarhus.

Aarhus åbner for et madmekka og udendørs hygge, når Mad & Marked inviterer til Street Food Festival. Det bliver en kulinarisk oase med gademad i alle afskygninger, hvor du bliver introduceret for mere end 20 af landets absolut dygtigste og mest interessante madkoncepter. Til Street Food Festival handler det om at hylde fællesskabet, mangfoldigheden, ildsjælene, gademaden og selvfølgelig hinanden. Når maverne er fulde, kan du nyde et væld af sjove aktiviteter, som både børn og voksne kan give sig i kast med.

Læs mere her.

Rundvisning Aarhus Teater

teater, aarhus, teater, rundvisning, kultur, kulturguide

Fra den 31. august. 65 kroner. Aarhus. 

Sæsonen igennem har du mulighed for at at deltage i offentlige rundvisninger, hvor du kan gå Aarhus Teater efter i krogene. En rundviser fortæller om husets historie, om arkitekturen og udsmykningen. Du kommer hele huset rundt og ser de forskellige scener, værksteder, rekvisitkælder og meget andet. Så har du lyst til at komme bag kulisserne og se, hvordan kunsten bliver til, så er rundvisningen på Aarhus Teater en oplevelse værd.

Læs mere her.

The Tall Ship Races

tall ship races, aarhus, skoleskibe, sejlskib, konkurrence, haveplads, havnefest
(Foto: Jørgen Stubtorft)

Den 1.-4- august. Gratis entré. Aarhus Havneplads. 

Efter 30 dages hård kapsejlads slutter The Tall Ship Races i år af i Aarhus. Her vil de 2.000 unge søfolk lægge til kaj med de 50 historiske skoleskibe fra hele verden. Området vil i den forbindelse summe af havnefest og byde på sjove aktiviteter for hele familien. Du kan blandt andet gå ombord på de histories sejlskibe, prøve Danmarks største pariserhjul, opleve livemusik på havnepladsen og selvfølgelig nyde stemningen, når der skrues op for havnefesten.

Læs mere her.

Fed Fredag

fredagskoncert, konert, fed fredag, tivoli, tivoli friheden, sommerkoncert

Hver fredag. Entré 175 kroner. Tivoli Friheden. 

De fede fredage er godt i gang i Aarhus, hvor forskellige kunstnere sørger for den helt rigtige sommerstemning. De kommende koncerter for August måned byder blandt andet på Christopher, Birthe Kjær, Skinz & Bro og Gnags, og mon ikke de alle kan sikre dig en Fed Fredag? Så skyd weekenden i gang med god musik sammen med dem, du trænger til en svingom med.

Læs mere her.

Cinemateket i Paradis

kultur, kulturguide, øst for paradis, cinemateket, udendørs film, sommerbio

Hver tirsdag. Fra 80 kroner. Aarhus.

Øst for Paradis har i samarbejde med Cinemateket sørget for at du hver tirsdag over sommeren, kan opleve nogle af filmhistoriens vigtigste værker og andre filmperler. I August måned kan du blandt andet se Tarantinos ‘Reservoir Dogs’, ‘Silkehud’, ‘Antichrist’, ‘The Big Lebowski’ og mange andre klassikere og filmperler.

Læs mere her.

Oplevelser i august 2019 i Odense

DM finale i IMPRO Comedy

dm, impro comedy, kultur, kulturguide, odense

Den 24. august. Entré fra 100 kroner. Odense.

Odense danner rammerne om Danmarksmesterskabet i Impro Comedy, en genre som du sikkert kender fra blandt andet TV-underholdningsprogrammet ‘Rundt på Gulvet’. Nu er det tid til at finde Danmarks bedste og sjoveste gruppe. 10 grupper har inden finalen dystet med i den nervepirrende comedykonkurrence, der viser en bred vifte af Danmarks nye comedy-, revy- og skuespilstalenter. Til finalen vil de to endelige grupper, der inden har vundet henholdsvis semifinale et og to, dyste om trofæet og titlen som Danmarksmestre.

Så spørgsmålet er, hvem der kan få en hel sal til at grine mest – uden at have planlagt hvad der skal sige. Foruden finalen, kan du også i løbet af august måned nå at se semifinalerne, så du måske kan finde din favorit til det endelig finaleshow.

Læs mere her.

Open Air Sing-along Mamma Mia

sing-along, open air, sang, mamma mia, odense

Den 30. august. Gratis entré. Odense.

Mamma Mia! med dens fantastiske ABBA sange, Meryll Streep iklædt denimblå smækbukser og de smukke græske omgivelser, er hvad der gør en sommeraften ekstra god. OFF – Odense Film Festival inviterer til en aften, som ikke blot handler om den fantastiske film, men som også byder på en episk sing-along-oplevelse med musicalperformeren Johanna Fridell, som opvarmning til den altid underholdende film.

Læs mere her.

Oplev Fries Before Guys på #Spoken19

fries before guys, spoken19,, bog, podcast, samtalepodcast kultur, kulturguide, odense,

18. august. Entré fra 130 kroner. Odense.

Spoken Word Festival (#spoken19) glæder sig over at at de i år kan præsentere den populære podcast-duo ‘Fries Before Guys’. Pigerne bag podcasten, Josephine Kuhn og Nanna Hovgaard, har i foråret været på Danmarksturné med flere udsolgte shows. Til festivalen kan de opleves i samtale med Cathrine Hedegaard fra Spoken Word Festival, hvor de snakkerom venindernes samarbejde både med podcasten og deres nye bog ‘En som os’. Gennem deres podcast bryder pigerne tabuer og normer, som mange kvinder lever under. Bogens omdrejningspunkt er også at gøre op med de polerede billeder af kvinder, der bliver skabt på sociale medier og samtidig en snak om det, der er svært at sætte ord på. Det bliver uden tvivl en aften med en masse indsigt og en relatérbar snak, når de to piger gæster Spoken Word festivalen.

Læs mere her.

Vinsmagning for kvinder på Odense Å

vinsmagning, odense, odense å, kultur, kulturguide, vin

8. august. Entré 325 kroner. Odense. 

Vinsmagning med veninderne eller kæresten er altid hyggeligt, men det kan faktisk blive endnu hyggeligere, hvis du gør det på Odense Å. Odense Aafart inviterer i samarbejde med H.J. Hansen til vinsmagning på Odense Å, hvor de vil præsentere en række forskellige lækre vine. Alt dette mens der sejles stille og roligt ud i de smukke omgivelser på åen. Der vil desuden blive serveret en lille lækker snack, og så vil der selvfølgelig også være rig mulighed for at stille spørgsmål til vinene undervejs.

Odense Blomsterfestival 2019

blomster, blomsterfestival, festival, odense

15. august. Gratis éntre. Odense. 

Sommeren er fyldt med festivaler og Odense er ingen undtagelse. Elsker du blomster og smukke og kreative blomsterudsmykninger, så er Odense Blomsterfestival helt sikkert noget for dig.

Odense Blomsterfestival inviterer dig på en inspirerende tidsrejse med tiden i centrum, hvor du kan gå på opdagelse i byens gader, og lade dig inspirere af de mange smukke og kreative blomsterudsmykninger.

Læs mere her.

 

Læs også: Fem på stribe: Boginspiration til dig

5 på stribe bog bøger læsestof boganmeldelse (Foto: MY DAILY SPACE)

· Mere fra samme kategori ·