
Havtorn: Stegt blomkål med havtorncreme og linser
Havtorn kaldes Nordens citron. Nu er der kommet en rigtig mobbedreng af en bog fyldt med lækre opskrifter. Og det gode er, at du ikk behøver en busk, de kan også købes på frost. Her får du opskriften på stegt blomkål med havtorncreme og linser
Opskriften er let at lave og smager himmelsk. Her er der blot brugt havtornsaft, som kan købes i flere supermarkeder på flaske. Smager i øvrigt også fantastisk som saftevand.
Opskriften er til 4-6 personer

Det skal du bruge
Det skal du bruge1 deciliter belugalinser (eller andre linser)
4 deciliter vand
et par kviste frisk timian
salt1 stort blomkål
2-3 spiseske rapsolie
50 gram smør
frisk timian
2 løg
50 gram smør
1 teske gurkemeje
1 deciliter havtornsaft
2 deciliter æblejuice
2 teske honning
1 deciliter fløde

Sådan gør du
Kog belugalinserne i vand med timian og salt, til de er møre – ca. 15 minutter.
Hæld dem op i en sigte og gem kogevandet i en skål.
Pil og hak løgene.
Smelt smørret i en gryde, det må ikke brune.
Tilsæt løgene og lad dem sautere, til de er møre, uden at de tager farve.
Tilsæt gurkemeje og rør det sammen.
Tilsæt kogevandet fra linserne, havtornsaft og æblejuice.
Lad det koge ned, til der er cirka 2 deciliter tilbage.
Tilsæt honning og fløde og kog det igennem.
Blend saucen og smag den til med salt og peber.
Vend linserne ned i saucen.
Bliver saucen for tynd, kan den jævnes med lidt maizena.
Pluk blomkålen i store buketter og skær buketterne igennem, så de får en flad side.
Varm olien op på en stegepande og læg buketterne på med skærefladen nedad.
Steg dem ved hård varme, til stegesiden er blevet godt brun.
Skru ned for varmen og tilsæt smørret.
Vend det sammen, indtil smørret er smeltet.
Tag buketterne af panden og krydr dem med salt.
Anret blomkålen med linserne og pynt med frisk timian.
Sådan ser bogen ud. Den kan også købes på www.muusmannforlag.dk
Læs også: