Læs også:

Close
Kurv i metal med flaskerJulekurv Flettet kurv med blomsterBrændekurv kurve indretning (Foto: Pixabay)

Picnic eller interiør? 7 måder at bruge kurve i indretningen

Bolig  | 

Vi elsker kurve – kurve i alle afskygninger. Fletkurve – stålkurve – plastikkurve. Læs med her og bliv inspireret til, hvordan du kan bruge kurve i dit hjem

At flette kurve er en teknik, der stammer helt tilbage fra den tidligere stenalder – og muligvis endnu før. Teknikkerne er altså tusindvis år gamle, men de danner stadig grundlag for de fletkurve, som hyppigt bruges i moderne, nordisk indretning.

I dag fås kurve både i flettet stof, træ og sågar metal, mens de bruges til at opbevare alt fra ubrugt overtøj til en madpakke på picnic-turen.

Vi vil gerne hylde kurvene. Derfor har vi fundet syv genstande, som i synergi med kurvene skaber et samlet stykke pragtfuldt og præsentabelt boliginteriør.

1. Fyld kurven med delikate madvarer

Synet af lækre, friske råvarer til madlavning giver et boost i dopaminen i hjernen. Det gør os med andre ord gladere. Desuden er det belejligt at have maden let tilgængeligt – for eksempel hvis hele familien skal adfærdspåvirkes til at spise mere frugt.

madvarer frugt og grøntsager Kurv i metal med flaskerJulekurv Flettet kurv med blomsterBrændekurv kurve indretning (Foto: Pixabay)
Det ser super lækkert og indbydende ud. (Foto: Pixabay)

Gode idéer til steder at placere en kurv med mad i hjemmet inkluderer:

  • På køkkenbordet med friske grøntsager eller lækkert brød
  • På spisebordet med friske frugter – let tilgængeligt for hele familien
  • I stuen med slik, chips, nødder eller andre snacks til fredagshyggen

Hvis du er i tvivl om, hvilken kurv du skal vælge til din madvare, kan du tage et kig på de flettede kurve hos Designerstuen. Designerstuen har samlet et udvalg af interiør og møbler fra mange forskellige brands og forhandlere på ét sted og giver et godt overblik over, hvad der findes på markedet.

2. Pynt med en sprudlende blomsterbuket

Blomster rammer flere sanser. Deres dufte frembringer sommerlige minder, og deres visuelle udtryk byder varmt velkommen. Med smukke blomster kan du skabe en indretning, der er god for sind og sjæl.

Flettet kurv med blomsterBrændekurv kurve indretning (Foto: Pixabay)
Blomster (og kurve) kan man ikke få nok af. (Foto: Pixabay)

Traditionelt set står de fleste planter i krukker eller oprejst i vaser. Giv dine blomster en særlig behandling ved at lægge dem skråt i en flot kurv af træ eller stof. Det skaber en mere rummelig bukket, hvor blomsterne kan ses fra flere vinkler – både liggende og stående.

3. Glad for at læse? Fyld kurven med bøger og magasiner

Der er få ting mere fredfyldt end at sidde tilbagelænet med en god bog eller et godt magasin. At læse dagligt reducere stress, stimulerer hjernen og øger hukommelsen.

bøger og magasiner madvarer frugt og grøntsager Kurv i metal med flaskerJulekurv Flettet kurv med blomsterBrændekurv kurve indretning (Foto: Pixabay)
Nordic living and styling på den lækre måde. (Foto: Pixabay)

Derfor kan du med fordel fylde en kurv med bøger og stille i hjemmet, for eksempel i hjørnet ved siden af en lænestol eller fremme på sofabordet, så både pynter de og står klar, når du vil læse.

4. Skab årstidens stemning med pynt i kurven

Nogle pyntegenstande stilles kun frem ved særlige lejligheder og højtider. Det kan være forårets gule påskeæg, decembers julekugler eller efterårets halloween-græskar. For at få styr på den højtidelige pynt, kan du samle det i en kurv et sted i hjemmet.

Julekurv Flettet kurv med blomsterBrændekurv kurve indretning (Foto: Pixabay)
Smukke julekugler kan faktisk godt pynte hele året, når de er i farver, der matcher din indretning. (Foto: Pixabay)

Brug kurven til at udstille pyntet. Ved at lægge pyntet i en kurv ved begyndelsen af højtiden kan du løbende tage enkelte pyntegenstande op og stille dem, som højtiden spidser til. Samtidig pynter kurven også utrolig godt – især hvis den har åbninger i siderne, så man kan se pyntet samlet fra flere vinkler.

5. Opbevar haveredskaberne

At have et sted at opbevare sine haveredskaber er alfa-omega. Har du måske kun en lille have eller altan, kan du med fordel samle redskaberne i en kurv, så du nemt med ét håndtag kan bære hele sættet rundt fra skur til ukrudtet mellem fliserne til græsplænen til altankasserne – nemt, smart, praktisk og ganske pænt.

bøger og magasiner madvarer frugt og grøntsager Kurv i metal med flaskerJulekurv Flettet kurv med blomsterBrændekurv kurve indretning (Foto: Pixabay)
Kurven er både dekorativ og smart at have med rundt, når planterne skal ordnes. (Foto: Pixabay)

Da kulde, fugt og snavs er en del af udendørslivet, bør kurven til dine haveredskaber være rustik. Den skal kunne overleve nætterne ude, så tænk over det, når du vælger materiale.

6. Skab en brændekurv til de kolde tider

Det er underordnet, om du selv har brugt alle muskler og led i din krop for at hugge dem ud, eller om købt dig til dem. Følelsen af at have en kurv fyldt med brænde til vinteren er en fantastisk følelse.

Brændekurv kurve indretning (Foto: Pixabay)
Brændekurven passer godt til den nordiske stil og de mange afskygninger af træ, der er i indretningen for tiden. (Foto: Pixabay)

Ved at stille jeres brænde i en kurv uden låg tæt på pejsen kan du gøre det nemt at lægge endnu et stykke brænde ind til ilden. Samtidig pynter det at have brænde stående fremme, fordi det bringer naturen ind i indretning. De smukke træstykker passer perfekt til den nordiske indretningsstil.

7. Fyld en kurv med genbrugte glasflasker

At genbruge gamle glasflasker kan være en skøn ting – særligt hvis du samtidig fermenterer, sylter eller laver andre spændende madprojekter. Det er bæredygtigt at genbruge, og samtidig kan du være heldig at finde en flot flaske, som du får med, når du køber juice, syltede agurker med mere. Men du kan også på loppemarkeder finde de fineste gamle mælke- og flødeflasker.

Kurv i metal med flaskerJulekurv Flettet kurv med blomsterBrændekurv kurve indretning (Foto: Pixabay)
Flasker og glas er smukke flere sat sammen. Og lyset spiller flot ind på glasset. (Foto: Pixabay)

Fyld en genbrugte flasker i en kurv – for eksempel af metal, da det sammen med glas giver et industrielt udtryk. Så kan du tage flaskerne op næste gang, du skal udøve dine madkundskaber.

 

Læs også:

Verdens nemmeste ret med ananas

ananas mynte

· Mere fra samme kategori ·