Læs også:

Close
flank flanksteak grill kød læsø opskrift helle brønnum carlsen (Foto: John Bendtsen)

Læsøopskrift: Flanksteak

Mad  | 

Den fine bog ‘Vore somre i Paradis’ af Helle Brønnum Carlsen giver en lyst til at besøge den lille ø Læsø. Men også at lave maden, som serveres der. Som her flanksteak

Den grillede flanksteak her er lavet af Læsøs Galloway-kvæg, som smager helt vidunderligt. Kan du ikke skaffe det kan andre slags selvfølgelig flanksteak også bruges.

Opskriften er til cirka 3-4 personer

Flanksteak kommer fra koens nedre del af slaget. Kødet er groft i muskelfibrene og skal derfor udskæres i meget tynde skiver. Smagen er til gengæld supergod. For at mørne kødet ekstra benyttes der det, der kaldes gourmetsaltning.

flank flanksteak grill kød læsø opskrift helle brønnum carlsen (Foto: John Bendtsen)
Så lækkert kan det gøres. (Foto: John Bendtsen)

Gourmetsaltning er en meget let metode til at gøre kødet mere mørt og saftigt. Du drysser kødets overflade med salt – og vi bruger selvfølgelig Læsøsalt – og lader det trække i 20 minutter. Så børster du saltet af og steger kødet. Processen lader saltet trænge ind i overfladens celler, hvor saltkrystallerne forhindrer yderligere vandudslip fra de indre celler. Samtidig mørner saltet i det, man kunne kalde en let sprængning af kødet.

Det skal du bruge

Ingredienser

1 flanksteak af Galloway-kvæg
(cirka 600 gram)
1 spiseske Læsøsalt
1 økologisk citron
1 lille bundt timian
friskkværnet peber

Sådan gør du

Drys kødet med salt som beskrevet under gourmetsaltning. Børst saltet af og gnid kødet med revet citronskal, hakket timian og peber.

Varm grillen grundigt op og steg kødet i 2½-3 minutter på hver side. Det kan godt være, det lyder af meget lidt, men kødet skal stadig være relativt rødt uden at være råt.

Og når vi har at gøre med så tynde stege, skal man virkelig være præcis med stegetiderne. Det fik jeg indprentet, da jeg i 2017 lavede en kødkogebog med min gode ven Jens Slagter, der desværre døde uventet kort tid efter. Med en kærlig tanke til salig Jens står jeg med stopuret ved grillen og lader derfor også ham få lov at bidrage med et godt råd om kød og stegning i vores paradis.

Servér lige det du har lyst til til det lækre kød. Om det er nye kartofler – kartoffelsalat – sommersalat eller bare grillede grøntsager – alt kan bruges. Husk der kan laves de lækreste sandmich af kødresterne dagen efter.

 

Sådan ser bogen ud:

Vore somre i paradis_forsideflank flanksteak grill kød læsø opskrift helle brønnum carlsen (Foto: John Bendtsen)

Læs også:

 

Det skal du vide om hyben

hyben, vitaminer, bog, bogudgivelse, muusmann, forlag, antioxidanter

 

· Mere fra samme kategori ·