Læs også:

Close
cannabisolie cbd cbd-olie(Foto: Shutterstock)

Flere og flere danskere prøver cannabisolie

Sundhed  | 

Cannabisolie (CBD-olie) er blevet populært hos danskerne. Læs med her og få mere at vide om olien flere og flere danskere har fået øjnene op for

Cannabisolie (CBD-olie) er blevet populært hos danskerne. Kendte mennesker som personlig træner Ida Krak og politiker Manu Sareen er stået frem i medierne og har fortalt om, hvordan cannabisolie har hjulpet dem med henholdsvis smerter og stress. Men også helt almindelige danskere er blevet glade for olien. Det skyldes, at mange har opdaget, at cannabisolie kan være lidt af en mirakelkur, hvis man døjer med forskellige former for symptomer som for eksempel smerter eller stress.

cdb cannabis cannabisolie (Foto: Usplash - Robert Nelson)
Cannabisolien er blevet det helt store samtaleemne – også i Danmark. (Foto: Usplash)

Hvad er cannabisolie?

Når du hører ordet cannabis, tænker du nok på den slags, nogle bruger til at få en sjov aften. Cannabisolie er imidlertid noget helt andet end rusmidlet cannabis, og du bliver ikke høj af at tage cannabisolie. Det aktive og gavnlige stof i olien hedder cannabidiol (CBD) og stammer ganske vist også fra cannabisplanten. Men i rusmidlet cannabis er koncentrationen af stoffet THC væsentligt højere, og det er det stof, der har den euforiserende effekt. I cannabisolie må indholdet af THC højst være på 0,2 %.

CBD-olie har vist sig at have mange gavnlige egenskaber. En af de største grunde til, at folk bruger cannabisolie, er for at lindre smerter og måske endda blive helt fri for dem. Olien har vist sig at kunne hjælpe på mange forskellige typer smerter som kroniske smerter, gigt, migræne og menstruationssmerter.

Cannabisolie mod menstruationssmerter og migræne

Over halvdelen af alle kvinder oplever at have menstruationssmerter. Især unge kvinder kan være hårdt ramt af de månedlige smerter. Ca. 10 % er så plaget af menstruationssmerter, at de er nødt til at melde sig syg fra arbejde eller skole en dag om måneden. Det er et stort problem, og det er langtfra alle chefer, kollegaer eller medstuderende, som forstår, hvorfor menstruationssmerter kan være så hæmmende.

Der er også mange kvinder, der døjer med migræne. I den fødedygtige alder er der faktisk 2-3 gange flere kvinder end mænd, der har migræne. Det skyldes, at migrænen for nogle er menstruel. Det vil sige, at den opstår lige omkring menstruationen, hvor mængden af østrogen falder til et lavere niveau.

cannabis cannabisolie cbd-olie cbd (Foto; Unspash)
Cannabisplanten med dens karakteristiske blade. (Foto; Unspash)

Ikke alle har gavn af smertestillende håndkøbsmedicin. For nogle virker midlerne ikke nok, og for andre virker de slet ikke. Her kan cannabisolie være et godt naturligt alternativ. Olien har blandt andet vist sig at have smertelindrende effekt på menstruationssmerter og migræne – både ved at få musklerne til at slappe af og ved at blokere for kroppens smertesignaler.

Hvis CBD-olie lyder som noget, der kan hjælpe dig, kan du på https://dk.formulaswiss.com/collections/cannabisolie købe økologisk cannabisolie i høj kvalitet, læse mere om de mange fordele ved CBD-olie og få viden om, hvordan du bruger olien.

kvinde seng sove ondt smerter Foto: Unsplash)
Måske kan du kvitte smerterne. (Foto: Unsplash)

 

Læs også:

Derfor skal du spise gurkemeje

 

gurkemeje rod (Foto: Pixabay)

· Mere fra samme kategori ·