Læs også:

Close

Girl Power på Roskilde Festival

Nyheder  | 

I år er der dømt ren Girl Power når Robyn, Cardi B, MØ og Alma indtager scenerne på Roskilde Festival med deres pop- og rapnumre i verdensklasse

Du kender sikkert allerde power-kvinderne. Og har nok også svinget hofterne til et par af deres sange til koncerter og på forskellige dancegulve. I år kan du møde dem alle på Roskilde Festival. Og om du skal med på årets Roskilde Festival eller ej, må du ikke snyde dig selv for at lytte til power-kvindernes musik.

De fire Power kvinder er ikke kun seje og inspirerende indenfor deres hjemmebane i musikbranchen, men de er også nogle kvinder med attitude og stærke holdninger til det at være kvinde, og hvordan vi “embracer” det.

 

Vi giver dig et lille indblik i de fire power kvinder her:

Robyn bliver af “The Guardian” kaldt for en seismisk kulturel effekt, da hun har påvirket sange og lyde hos blandt andet Ariana Grande, Lorde, Taylor Swift og Rihanna.

Robyn

Mange har nok lyttet til Robyns sange, når de har været heartbroken. For selvom Robyn kan sætte gang i dansegulvet, går hendes sange også lige i ens pigehjerte med temaer som hjertesorg og modløshed.

Robin Miriam Carlsson, som hun er døbt, er et musikalsk vidunder af en sangpalette. Hendes karriere går helt tilbage til 1995, hvor hendes debutalbum “Robin Is Here” så dagens lys. Lytter man til de første hits, som “Show Me Love”, der kunne høres i den svenske teenagefilm “Fucking Åmål”, har Robyn stilmæssigt ændret sig. Hun prøver nemlig altid nye musikalske veje.

Det var sangen “With Every Heartbeat” der i fik hendes musik til at slå igennem. Det gjorde hende populær international og sangen blev blandt andet nummer ét på Storbritanniens Official Single Charts. 

Cardi B er kendt for hittene “Bodak Yellow”, “Motorsport” med Migos og Nicki Minaj og G-Eazys “No Limit”.

Cardi B

Den 26-årige seje stjernerapper Cardi B, døbt Belcalis Almanzar, startede et helt andet sted end musikken. Først droppede hun ud af college og blev bandemedlem i Bloods. Derefter arbejdede som stripper, blev influencer på Instagram og så realitystjerne inden hun endelig indtog pladsen som stjernerapper.

Og stjernerapper det er hun. Som den første kvindelige rapper i 19 år, gik Cardi B gik nummer ét på den amerikanske Billboard-hitliste. Derudover var hun den første rapper nogensinde, som havde tre singler i top 10. Og så var hun også den første kvindelige rapper til at opnå flere nummer ét-sange på hitlisten. 

Hun slog med sit debutalbum, flere streamingrekorder og TIME har sat Cardi B på listen over de 100 mest indflydelsesrige mennesker i verden.  Så man forstår godt at andre store stjerner som Missy Elliot og Nicki Minaj har givet den 26-årige rapper skulderklap for hendes arbejde. 

har samarbejdet med en række store kunstnere, heraf Snakehips, Major Lazer og Diplo og sammen har lavet nogle af de største pophits i nyere tid. På listen er blandt andet “Don’t Leave”, “Lean On”, “Cold Water”, “Sun in Our Eyes” og “Get It Right”.

Den danske popstjerne, Karen Marie Ørsted, står i spidsen for den nye Scandi-poplyd. Et navn som både England og USA har givet den anderledes lyd. 

Hun spillede for første gang på Roskilde Festival i 2013, på den scene der i dag er kendt som Rising. Og selvom det ikke er så lang tid siden, at den 30-årige stjerne første gang stod på en af festivalens scener, kan hendes musikkarriere tage pusten fra selv den mest hardcore musikfan. 

Efter hun var at høre på Aviciis sang “Dear Boy” har karrieren taget fart. Hendes debutalbum “No Mythologies to Follow” kom på gaden i 2014, hvoraf hitsene “Don’t Wanna Dance”, “XXX 88” og “Walk This Way” er fra.

Med det andet soloalbum, “Forever Neverland”, viser MØ at hun forbliver en fascinerende kunstner. Og så fortsætter hun med at samarbejde med forskellige kunstnere. Senest har hun samarbejdet med Foster the People, Diplo og Noah Cyrus.

Almas stemme vakte for første gang opsigt i 2013, da hun med sine kun 16 år deltog i Finlands version af Idols.

Alma

Selvom Alma er den eneste af power kvinderne spiller på den betydeligt mindre scene Apollo, må man ikke undervurdere hende.

Den 22-årige Alma-Sofia Miettinen kommer fra Finland. Hun kendes nok bedst på hendes ultra grønne neonfarvede hår og sin karakteristiske one-of-a-kind stemme. 

Hun er det helt store nye pophåb og er ikke bange for at tage fat på emner som kvinderettigheder og sexisme i musikbranchen.

Hun er en sej kvinde med masser af power attitude, der laver det ene hit eller det andet. Sangen “Chasing Highs” har mere end 100 millioner afspilninger på Spotify. Så der er ikke længe til, før hun eksploderer som den helt nye power-pop-kvinde.

Læs også: Find dronningen af dit empowermentsoundtrack: 33 musikere med girl power

· Mere fra samme kategori ·