Læs også:

Close
myre blad have (Foto: Unsplash)

Få bugt med myrer – gode råd om myrebekæmpelse

Nyheder  | 

Der findes næppe et menneske, der ikke har oplevet at have besøg af myrer indendørs eller ude i haven. Ofte kan en gang rengøring eller fjernelse af gamle madvarer få gjort kål på dem, især hvis det er indendørs

Myrer tiltrækkes af madrester og elsker sukkerrester. Det kan også blive nødvendigt at benytte sig af en professionel virksomhed ala Anticimex  til at tage sig af problemet, hvis det ikke vil løse sig.

slik sukker (Foto: Unsplash)
Lad ikke slik ligge fremme om sommeren, hvis du vil undgå myrer, (Foto: Unsplash)

Skulle en god omgang rengøring ikke fjerne myrerne eller er de udenfor, er der flere muligheder for at få fjernet dem.

Hvorfor myrer også kan være et problem udendørs

Nogle vil spørge, hvad der er galt med at have myrer udenfor. Der er i begrænset mængde heller intet galt med myrer udenfor, da de er med til at gøre jorden blød og god at arbejde i. Desværre har myrer dog den tendens at spise planterødder og derved ødelægge og dræbe planterne.

myre (Foto: Pexels)
Myre kan være en plage både ude og inde om sommeren. (Foto: Pexels)

Hvordan mindskes myrer inde eller ude

En anden uheldig virkning af for mange myrer er, at de kan erodere jorden under eksempelvis en terrasse og få fliserne til at ligge skævt. Det samme gør sig gældende med et drivhus eller et kolonihavehus, der står på stolper.

Mindskelse af myrer inde som ude starter med at finde myretuen og ødelægge den. Herunder kommer et par muligheder og ideer til hvordan.

En af de muligheder der er for at mindske antallet af myrer, hvad enten det er inde eller uden for er brug af gift, der kan købes i detailhandlen. Vær opmærksom på at børn og kæledyr ikke spiser giften.

Gode naturlige alternative råd til at fjerne myrer

Ønsker du at prøve andre muligheder end gift er kanel en mulighed. Myrer er ikke glade for duften og vil som regel finde et andet sted at slå sig ned, hvis der smides kanel ud på deres bo.

Kanel er også godt mod myrer. ( Foto: Pexels)

En anden mulighed er at smide små stykker appelsinskræller ud i haven. Myrerne vil blive tiltrukket af duften og tage skrællerne med ned i myreboet. Desværre for myrerne, indeholder appelsinskrællerne en gift som dræber dem

Bagepulver blandet med sukker er også et effektivt om end ikke særligt ”humant” middel. Myrerne vil spise det blandede pulver og hæve op så de til sidst springer i luften.

Kogende vand vil også dræbe myrerne, men det anbefales kun til udebrug.

myre blad have (Foto: Unsplash)
Myrerne er flittige væsener, og de danner hurtigt en myretue. (Foto: Unsplash)

Andre muligheder er også kaffegrums, gær og kartoffelmel, der spredes rundt om huset. Her er det dog nødvendigt at gentage processen flere gange, for så snart midlerne er vasket væk af regnen, vil myrerne komme igen med mindre man har fjernet myretuen og årsagen til at de kommer. Altså gamle madrester, sukker og krummer. Det anbefales, at mad lægges i glas eller plastikbokse for at forhindre, at duften tiltrækker myrerne.

God sommer uden for mange myrer …

Læs også:

Lav lækre mimosas

prosecco bobler pool sommer (Foto: Unspash)

· Mere fra samme kategori ·