Læs også:

Close
ulykke, bil, bilulykke, skade, uheld

NEWS: Politibetjent er omkommet i voldsom bilulykke i København

Nyheder  | 

Politibetjent omkommet i voldsom bilulykke i København · Klimapositiv burgerkæde åbner på Hovedbanegården i København · Flere og flere vender hjem med væggelus i kufferten · Voldtægtsanklage mod Ronaldo er droppet · Dagens billede: Real life Spider-Man klatrer 15 etager

Vi har udvalgt dagens nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Politibetjent er omkommet i voldsom bilulykke i København

Op mod syv biler er stødt sammen på Langebro i København. Vagtchef hos Københavns Politi Michael Andersen, oplyser at op mod syv biler er stødt sammen på Langebro i København natten til tirsdag. Heraf er er en politibetjent omkommet. Bilinspektører har siden ulykken været i gang med at undersøge, hvad der er sket på broen. I den forbindelse har Langebro været spærret for trafik.

– Vi fik en anmeldelse klokken 00.24 om, at seks til syv personbiler er stødt sammen i indadgående retning mod København. En person er her afgået ved døden, siger Michael Andersen.

Politiet er klokken 02.45 i gang med at rydde op på broen, hvor der ligger store mængder olie og kølervæske fra de implicerede biler. Broen forventes først åben igen for trafik tirsdag morgen, siger Michael Andersen.

Vagtchefen oplyser, at en person var stukket af fra ulykkesstedet. Politiet har efterfølgende anholdt en 25-årig mand, som, det formoder, er den pågældende. Ingen andre er kommet alvorligt til skade i ulykken, skriver DR.

Læs også: NEWS: Teenager får 300 millioner efter ulykke

Klimapositiv burgerkæde åbner på Hovedbanegården i København

Den svenske Max Burger åbner sin fjerde restaurant i Danmark. På trods af mange nye konkurrenter, er det lykkes Max Burger at ekspandere og øge sin kundebase i Danmark. Det er der to forklaringer på – den ene er, at smagen og kvaliteten, der af mange vurderes til at være bedre end de nærmeste konkurrenter og den anden, er kædens fokus på et klimavenligt menukort.

Max har også mange flere veganske burgere end andre kæder og tog i 2018 endnu et stort bæredygtigt skridt og blev som verdens første fødevarevirksomhed klimapositiv. Det betyder, at man binder mere CO2 ved at plante træer, end det hele værdikæden aftrykker. Træerne optager 110% af det der aftrykkes.

Max Burger flytter ind i DSBs nuværende medarbejderkantine på Hovedbanegården. Det smukke lokale har tidligere huset et supermarked, en biograf og før det ventesal for 2. og 3. klasses passagerer.

– Vi glæder os rigtigt meget til at åbne i dette fantastiske lokale på Hovedbanegården. Det er en drømmebeliggenhed, som vi forventer os meget af og vi vil gøre vores yderste for, at skabe nogle hyggelige og effektive rammer for de mange gæster, det bruger Hovedbanegården, udtaler Jesper Panduro og Michael Raffnsøe, partnere i We Love Burgers A/S, som er masterfranchisetager for Max Burger i Danmark.

Max Burger åbner på Hovedbanegården i efteråret, skriver ViaRitzau.

burger, bread, bun, bolle, veggie, kød, mad, junkfood
Max Burger åbner deres fjerde restaurant i Danmark. (Foto: Pexels)

Læs også: Efterårsmad: Veggieburger med græskar

Flere og flere vender hjem med væggelus i kufferten

På få år er væggelusene blevet et af de dyr, som skadedyrsbekæmperne i Danmark arbejder hårdest for at få bugt med.​

– Det er et af de skadedyr, vi ser allermest, siger Claus Schultz, som er teknisk chef i skadedyrsbekæmpelsesvirksomheden Rentokil og formand for brancheforeningen for skadedyrsbekæmpere i Danmark.

Der er ingen officiel oversigt over antallet af husstande, der får professionel hjælp mod væggelus, men firmaet Dansk Skimmel & Skadedyrsservice har det seneste år oplevet en stigning i antallet af kunder på 30 procent. I 2019 har alene det firma behandlet 1000 tilfælde i danske hjem.

Det er danskernes rejselyst, der for alvor har haft indflydelse på væggelusenes indtog. Før lød det, at det hovedsageligt var eksotiske rejsedestinationer som Asien, Afrika og Sydamerika, der gav risiko for at få væggelus. Sådan er det ifølge Claus Schultz ikke mere.

– Mange af de kendte rejsemål som London og New York ser også ekstremt mange tilfælde. Der er hoteller i USA, som decideret siger, at de ikke kan garantere, at de tilbyder et væggelus-frit rum. Det er helt grotesk, siger han. Dette er blandt andet også en af grundene til, at mange opdager de udbudne gæster alt for sent, skriver TV2.

Læs også: Gode råd til, hvordan du kan undgå eller udrydde fladlus

Voldtægtsanklage mod Ronaldo er droppet

Fodboldspilleren Cristiano Ronaldo slipper for tiltale i en sag, hvor en kvinde har beskyldt ham for voldtægt.Det bekræftes af anklagemyndigheden i Las Vegas, at voldtægtsanklagen mod Cristiano Ronaldo droppes på grund af manglende beviser.

Sagen er over ti år gammel og handler om en voldtægtsanklage mod den i dag 34-årige Cristiano Ronaldo. Anklagen blev frembragt af kvinden Kathryn Mayorga, som i dag er 35 år.

Anklagemyndigheden skriver, at det ikke kan bevises, at Ronaldo har voldtaget kvinden. Derfor vil der ikke blive rettet en anklage mod Juventus-spilleren, skriver Berlingske.

View this post on Instagram

Happy to be back #finoallafine

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on

Dagens billede: Real life Spider-Man klatrer 15 etager

· Mere fra samme kategori ·