Læs også:

Close
pige sommer bikini sol sommerferie(Foto: Unsplash)

Beauty: Redaktionens sommerfavoritter

Skønhed  | 

Sommer er ofte lig med lidt andre beautyrutiner – andre dufte eller anderledes makeup. Her får du redaktionens sommerfavoritter

 

Mai Britt

Det er vigtigt for mig, at give min hud ekstra opmærksomhed om sommeren. Min hud er meget følsom overfor solens stråler og giver mig let pigmentforandringer. Så når solen står højt, vejret er varmt og luften er tør, har min hud svært ved at finde sig til rette med diverse renseprodukter og cremer. Derfor prøver jeg at gøre min hudplejerutine så simpel som overhovedet muligt og vælger derfor produkter, der konsistens- og duftmæssigt passer til sommeren og som beskytter min hud på bedste vis.

RazSpa Orange Face Peel

Det er altid godt at skabe en god base for min hud, inden jeg påfører produkter. Denne milde ansigtspeeling fra RazSpa, fjerner døde hudceller, renser porerne i dybden, udglatter og opstrammer huden. Samtidig dannes der ved opløsning i vand en mild AHA frugtsyre, der nænsomt eksfolierer huden og reducerer farveforskelle og pigmentpletter.

Ansigtspeelingen fra RazSpa er både økologisk og Fair Trade og findes i forskellige dufte. Men denne med duft af citrus og appelsin er min absolut favorit til sommeren og giver den lethedsfølelse, jeg har brug for inden jeg påfører andre produkter.

razspa, orange, face, peel, ansigtspleje, pleje, plejerutine, økologisk, fairtrade

RazSpa Orange Face Peel, 265 kr., www.raz-spa.dk

Clinique Age Defense BB Cream SPF 30

En anden favorit til min sommer hudplejerutine er denne BB creme fra Clinique med en let farve. Den er aldersforebyggende og så udjævner og udligner den mine skønhedsfejl, som mine pigmentpletter. Samtidig giver den UV-beskyttelse og passer på huden i forhold til miljømæssige forureninger, som når jeg for eksempel cykler rundt i Københavns by. 
Den indeholder antioxidanter, er let absorberende og reducere fedtstoffet i huden, så jeg undgår en skinnende hud i løbet af dagen i det varme vejr. Samtidig fungerer den også som en primer til de dage, hvor jeg skruer lidt mere op for make-uppen i sommervarmen og påfører foundation efterfølgende. Men til hverdag er denne BB creme nok til et mere naturligt og friskt sommerlook.
clinique, sommerfavorit, bb creme, bb, creme, foundation, look, sommer, summer, agedefense, beskyttende, faktor, solfaktor, spf, sun

Clinique Age Defense BB Cream SPF 30, 255 kr., www.clinique.dk

Ellen

Når solen varmer, som den gør for tiden, synes jeg, at make-up er uoverskueligt, fedtet og irriterende. Cremer og lotions bliver for varme for mig om sommeren. Jeg synes, at alt klistrer på benene, hvis jeg bruger en lotion, og mit ansigt kan slet ikke ånde i en dagcreme. Derfor har jeg nogle sommerfavoritter, som jeg gerne vil dele med jer!

Elizabeth Arden Eight Hour All-over Miracle Oil

Det virker nok en smule modsigende, at jeg synes en lotion er for fedtet, men min sommerfavorit er en olie, men det er lige det, som er budskabet. Denne Miracle Oil er perfekt til sommer, da den tørrer hurtigt ind i huden, og efterlader huden fugtet, skinnende og silkeblød uden at være fedtet. Jeg har den fremme hver sommer, hvor jeg skifter min bodylotion, dagcreme og natcreme ud med denne olie. En bodylotion fungerer godt om vinteren, når huden er træt og tør, og der skal et lag tøj udover. Miracle Oil er perfekt til sommervarme og bare ben, fugtgører og giver et super godt sommer-shine.

Jeg bruger olien over hele kroppen – simpelthen fra top til tå. Jeg sprayer ofte en lille smule i håret, mens det er vådt, efter jeg har været i bad, da mit hår har tendens til at blive meget tørt af saltvand og sol henover sommeren. Ellers anvender jeg den især på benene, albuerne, og i ansigtet, og på hælene. I stedet for make-up i det varme vejr, er Eight Hour Miracle Oil fra Elizabth Arden et godt alternativ, og min evige sommerfavorit. Den giver et hint af highlight på ansigtets højeste punkter, og efterlader huden med en frisk og sund sommer glød.

Elizabeth Arden Eight Hour Miracle Oil, 145 kr., www.sephora.dk

Hoola Mat Bronzer

Hoola Mat Bronzer fra Benefit er min anden absolutte go-to sommerfavorit. Hvis jeg skal ud om aftenen om sommeren, eller min hud opfører sig lidt mærkeligt efter en hel dags “tanningsession”, bruger jeg Hoola som et lille pift. I takt med, at min hud er skinnende, blød og fugtet af Miracle Oil fra Elizabth Arden, bruger jeg små, lette strøg af Hoola Mat Bronzer. Pudderens tekstur er fjerlet, og ikke alt for dækkende, så man føler ikke, at huden og porerne bliver hverken stoppet til eller indelukket. Da pudderen er så let og fin, er det nemt at portionere og tilføje mere, hvis man ønsker et mere tydeligt udtryk, eller mindre hvis man som mig, blot ønsker et jævnt, “sunkissed”, udtryk her om sommeren.

Jeg har altid en Hoola med i tasken. Man kan både få den i mini version, som er ideel til ferier, byture, og generelt med på farten, og i almindelig størrelse, som jeg vil anbefale alle at have derhjemme i make-up skuffen. Der medfølger en sød, lille contour børste, som passer ned i den smukke æske, som er nem at have med at gøre.

Benefit Hoola Mat Voyage, 159,95 kr., www.matas.dk

Tina

Om sommeren synes jeg tit, at man tænker lidt anderledes – bruger lidt andre ting. Også dufte – som ofte er lidt lettere og friske og måske lidt mere blomsteragtige. Ofte bruger jeg også dufte uden alkohol om sommeren, så de ikke laver mærke på huden, når man tager sol. Alternativt kan det være jeg slet ikke bruger duft men en hairmist istedet – det synes jeg selv er mega smart at bruge.

Hairmist

Jeg har en over all duftfavorit – og det er Chance fra Chanel. Jeg bruger mange andre – men jeg kommer aldrig til at gå væk fra Chance. Det smarte om sommeren er, at der faktisk er en hairmist med CHANCE EAU TENDRE, der er n duftspray til håret, der parfumerer håret med de blomsteragtige frugtnoter af den kendte duft.

Det er en fyldig duftspray, som kan tages med overalt, så du kan opfriske duften dagen igennem. Den kommer og går, men varer ikke evigt – og er altså anderledes end en edt eller edp. … Men det kan jeg godt lide. Og har man langt hår kan du dufte den svagt hele dagen. Den er sådan lidt uforudsigelig og dukker op, når man mindst venter det.  Der er grapefrugt-kvæde, blid jasmin og blød hvid moskus i. chance hairmist duft chanel

Chanel Chance hairmist, 409,95 kr., www.matas.dk

Ansigtsmist

Nu blev min anden ting OGSÅ en mist – men jeg er også totalt pjattet med mists – og på en varm sommerdag er en ansigtsmist bare skøn at have ved hånden. Jeg har altid en med i tasken og stående på mit skrivebord. Har jeg ikke en fin dyr en kan jeg finde på at lave en kamillete og komme i sprayflaske og sætte på køl – det er også rigtig lækkert – og billigt – og skal jeg på stranden kommer jeg den lige et par timer i fryseren først.

Det er faktisk svært kun at skulle fremhæve en. Men Caudalies Beauty Elixir har den der tørre, rene, urteagtige duft, som jeg især synes føles perfekt en varm dag. Det føles som om, den glatter huden, strammer porerne og giver en øjeblikkelig boost-eksplosion og en friskere hud. Jeg elsker at vågne om morgenen og lige spraye mig i ansigtet – den står lige ved siden af sengen på natbordet. Det er en smart lille “helper” til huden. Den er god både før og efter makeuplægning – som opfrisker, og mænd kan bruge den som aftershave. Den indeholder forfriskende ekstrakter af drue, tonende rosmarin, plejende organisk myntebalsam og opløftende pebermynteolier. Den ligger i den dyre ende – men for mig er det klart en sommerluksus, jeg ikke vil undvære.

PS. Husk at ryste den, så de lækre olier bliver blandet med de øvrige ingredienser.

caudalie ansigtsspray mist

Caudalie ansigtsmist, 288 kr.,, www.webapoteket.dk

Julifund

 

Julifund collage
Julifund collage

· Mere fra samme kategori ·