Læs også:

Close

10 tegn på, at din kat elsker dig

Underholdning  | 

Selvom vores katte ikke kan tale, så forsøger de ofte at finde måder at kommunikere med os på. Her giver vi dig 10 tegn på, at din kat erklærer sin kærlighed til dig

I kendte sikkert godt nogle af tegnene i forvejen, men flere af dem kom faktisk bag på os. Nysgerrig? Så læs med her.

1. “Ælter” dig

Din kat “ælter” dig, når dens poter skubber ind og ud mod en blød overflade. Dette er en af de mest kendte måder, din kat forsøger at fortælle dig, at den elsker dig på.

2. Giver dig gaver

Du har helt sikkert oplevet at din kat kommer hjem med en lille gave såsom en mus, et andet smådyr eller noget helt tredje. Og selvom det måske ikke er så rart at få en halvdød mus ind i sit hjem, så er det altså din kats måde at vise sin kærlighed til dig på.

3. Giver små hovedstød

At din kat støder ind i dig med sit lille hoved eller “stanger dig” som en ged kan godt virke mærkeligt, men faktisk gør katten det kun for at udtrykke sin kærlighed.

Kæledyr, dyr, kat, katte, hund, hunde, sød, nuttet, venner, kærlighed
De små “hovedstød” er kun et tegn på, at katten holder af dig. (Foto: Pexels)

4. Blinker til dig

Når din kat kigger dig i øjnene og blinker langsomt, er det en måde, hvorpå den viser hvor meget den holder af dig. Faktisk mener flere eksperter, at det svarer til at blive kysset. Hvor sødt er det ikke lige?

5. Viser dig sin mave

Når katten ruller om på ryggen og viser maven frem, er det fordi, den føler sig tryg omkring dig. Så når din kat ruller rundt på ryggen, føler den sig ikke kun tryg, men den regner samtidig også med, at du beskytter den, da den ikke kan forsvare sig selv, når den ligger på ryggen. Det er da en kærlighedserklæring, der vil noget …

6. Krøller det øverste af halen

Kattens hale vil altid fortælle dig, hvad din kat synes om dig, og hvordan katten har det. Hvis din kat er vild med dig, kan du altså tydeligt se det på halen. Og hvis halen slår en lille krølle øverst oppe, er det fordi, katten holder af dig.

Kat, katte, dyr, kæledyr, sød, nuttet
Den lille krølle virker måske ikke af noget, men den har en stor betydning. (Foto: Pexels)

7. Bider dig forsigtigt

Du må ikke blive sur, når din kat nipper dig forsigtigt. Det betyder nemlig blot, at den elsker dig! Denne måde at vise sin kærlighed på kan godt være en lille smule smertefuld, men din kat forstår ikke, at det lille forsigtige nip nok ikke altid er så rart for dig. Det ses også tit, at katte forsigtigt nipper hinanden.

Kat, katte, dyr, kæledyr, sød, nuttet
Den man elsker, tugter man. (Foto: Pexels)

8. Gnider sig op af dine ben

Kan din kat ikke få nok af dine ben? Er den som besat af dem? Bare rolig! Det er et af tegnene på, at din kat virkelig elsker dig. Når den gnider sig op af dine ben, er det fordi, den afmærker dig med sin egen duft, så andre katte altså ikke kan tage dig fra den. Det er vigtigt, at du giver den lov til at gøre det, da det er noget af det vigtigste for din kat.

9. Spinner

Du har sikkert hørt din kat spinne et utal af gange før. Og for rigtig mange af os er det en lyd, som er mega afstressende. Katte kan spinne i mange sammenhænge – både hvis den er bekymret eller af nydelse. Men spinner din kat i selskab med dig, så fortvivl ikke. Chancen for at det er spinnen af kærlighed, er stor!

10. Følger dig

Hvis katten følger dig fra rum til rum, hopper op på borde og hjørner for at være i nærheden af dig, og altid er lige hvor du skal til at træde, så er det fordi den elsker at være sammen med dig. En god måde at teste det af på er, at se hvor lang tid din kat gider følge dig, især hvis det ikke er tid til mad.

Kat, katte, dyr, kæledyr, sød, nuttet
Følger din kat med dig over i parken? Så er det fordi den elsker dig! (Foto: Pexels)

Læs også: Danskerne elsker deres kæledyr lige så højt, som de elsker deres børn

Kilde: HuffingtonPost

· Mere fra samme kategori ·