Læs også:

Close
sove, søvn, sov, seng, træt, søvning, puder, dyne, hvid, drømme, afslapning

Sådan sover du godt i varmen

Sundhed  | 

Vores kroppe er ikke vant til det tropiske vejr, og det tager tid at vænne sig til at sove med mindre tøj og tynd dyne. Læs med her, hvor vi har samlet råd til en god nattesøvn i varmen

Vi vender og drejer os. Tager dynen af og på. De fleste synes, at det er umuligt at sove, når det er så varmt og med god grund. Vores krop er nemlig indstillet til at gå i dvale om natten, og det kan være svært når temperaturen er højere end normalt.

Hold dit soveværelse køligt

Hold gardinerne lukket om dagen, så soveværelset ikke varmes op af solen. Dette gælder især hvis du har sydvendt soveværelse. Er solen direkte på vinduerne, kan du overveje at investere i mørklægningsgardiner.

Om natten synes du sikkert det er dejligt med åbent vindue, men har du sol direkte på ruden kan det være en ide at lukke vinduet om dagen. Så undgår du at den meget varme luft kommer ind udefra.

(Artiklen fortsætter under billedet)

soveværelse, gardiner, bolig, indretning, sommer, lur, søvn, sove
Hold dit soveværelse køligt. (Foto: Pexels)

Sov i mindre tøj og skift dynen ud med et lagen

Selvom vi synes det er dejligt at putte med en dundyne, så er den simpelthen for varm for nogen. Sveder du rigtig meget kan du prøve at skifte den ud med et lagen eller måske en ny og tyndere sommerdyne.

Tag også mindre tøj på, så nattøjet ikke holder på varmen.

Har du en varm topmadras?

Topmadrasser i memoryskum, eller gamle og slidte topmadrasser har det med at holde på varmen, hvilket nok er det sidste du ønsker.

Topmadrasser i latex er de mest effektive til at lede varme væk fra din krop, så overvej om det er på tide med en ny. At skifte din topmadras ud med en ny i latex behøver ikke at koste en formue.

(Artiklen fortsætter under billedet)

seng, sove, søvn, madras, soveværelse, bolig, hjem, indretning
Har du en varm topmadras? (Foto: Ty Carlson / Unsplash)

Aircondition eller ventilator

For mange rimer aircondition på sommerforkølelse, og det er da også en risiko ved at bruge det om natten. Men for nogen kan det være nødvendigt. Især hvis du bor højt oppe og måske endda har skråvægge, der er særlig effetkive til at lede solens varme ind i boligen.

Alternativt kan du tænde din aircondition inden sengetid, og slukke den, når du går i seng.

Gå i bad

Teoretisk bør et varmt bad faktisk sænke din kropstemperatur, efter du har slukket vandet, så du føler dig køligere. Men for de fleste vil et køligt bad nok føles bedst.

Undgå dog badet senere end en time inden du går i seng, da det kan gøre søvnen dårligere.

(Artiklen fortsætter under billedet)

bad, vand, wellness, shower, sommer, afslapning, ren, badekar
Gå i bad og bliv kølet ned. (Foto: Pexels)

Prøv dig frem

Alle er forskellige, så du må indstille dig på at prøve dig lidt frem, for at finde ud af hvordan du sover bedst om sommeren. Find flere gode råd til at sove bedre om natten. De fleste vænner sig til varmen og vil gradvist begynde at sove bedre i løbet af sommeren.

 

Kilde: Startpakke.dk

 

Læs også:

Bliv sommerferieklar en gang for alle

· Mere fra samme kategori ·