Læs også:

Close
spiselige blomster bog jordbærsorbet (Foto: Flemming Gernyx)

Opskrift med spiselige blomster: Jordbærsorbet

Mad  | 

De er smukke i naturen – de er pæne i buketter og vaser men de er også fantastiske i mad. Her får du en opskrift på en lækker jordbærsorbet med honningmarinerede jordbær

Bogen ‘Spiselige Blomster’ af Sylvester Andersen er en af de bøger, man bare må eje. For det første er den smuk men den er også god og informativ, for hvor tit har man ikke på Insta set mad med blomster og gerne selv ville gøre dem kunsten efter – meeen måske af frygt for at vælge en giftig blomst bare ikke gjort det.

I denne bog kan du få et indblik i de forskellige blomster, og så er der også lækre opskrifter. Vi har været så heldige at få lov til at give jer en rigtig sommeropskrift på jordbærsorbet med honningmarinerede jordbær – og ja, spiselige blomster. Bliver det mere sommerligt og dansk …

Nu kan du også få taget det helt rigtige Instafoto og smage den lækre mad med blomster.

De valgte blomster og blade bidrager med sødme og kryddernoter af timian og frisk parfumeret smag fra hybenroserne.

spiselige blomster bog jordbærsorbet (Foto: Flemming Gernyx)
En smuk sommerdessert. (Foto: Flemming Gernyx)

Det skal du bruge

Ingredienser

2 bakker danske jordbær
1 blade udblødt husblas
3 deciliter vand
100 gram sukker
50 gram glukose
1 citron
50 gram honning
100 gram hvid chokolade

Blomster og blade

1 potte timian med blomst

1 kop hybenroseblade

Sådan gør du

Vask den ene bakke jordbær godt og tag de grønne toppe af.

Kom bærrene i en blender, men vent med at blende.

Kom vand, sukker og glukose i en gryde og kog det op.

Kom husblassen i og køl sukkerlagen helt ned. Hæld den kolde lage over jordbærrene og blend det til en glat sorbetmasse, smag til med lidt frisk citronsaft og kør så på ismaskine.

Den anden bakke jordbær vaskes, ordnes og skæres i små både.

Kom dem i en skål, tilsæt lidt honning og citronsaft og bland godt rundt.

Til sidst hakkes den hvide chokolade groft og lægges i et jævnt lag på en bageplade med bagepapir.

Bag den i ovnen ved 180 °C i cirka 8-10 minutter, eller til den er flot i farven.

Hybenroser rose have spiselig blomst (Foto: MY DAILY SPACE)
Hybenroser er smukke og kan også spises. (Foto: MY DAILY SPACE)

Anretning

Lav en bunke af jordbær og drys timianblomster- og blade på.

Læg en quenelle sorbet på lidt chokoladecrumble og dæk den med hybenroseblade.

Velbekomme og god sommer …

 

 

Sådan ser bogen ud:

Spiselige blomster bog kogebog (Foto: Flemming Gernyx)

 

Læs også:

Hjælp til at indrette din altan

Bergs_Københavner_blue_green_yellow_samling_bord_planter (Foto: PR)

· Mere fra samme kategori ·