Læs også:

Close
Mette Frederiksen, Socialdemokratiet, politik, valg, danmark, regering, folketinget

NEWS: Klimatosserne vandt

Nyheder  | 

Klimatosserne vandt · Far var en af de helt store vindere på valgdagen · Dansk verdensstjerne fyrer op til årets sommerfest med ny musik på Plænen · New Nordic SAS udvides med vegetariske menuer · Dagens billede: Rihanna er verdens rigeste kvindelige musiker

Vi har udvalgt dagens nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Klimatosserne vandt

Socialdemokratiet, Radikale Venstre, SF og Enhedslisten fik tilsammen et mandat mere end de nødvendige 90 mandater ved gårsdagens folketingsvalg. Blå blok fik 79 mandater, mens Alternativet endte på fem mandater.

Både Dansk Folkeparti og Liberal Alliance fik en kæmpe nedgang, hvorimod Nye Borgerlige kom over spærregrænsen til folketinget.

Kristendemokraterne, partiet Klaus Riskær Pedersen og Stram Kurs formåede ikke at komme over spærregrænsen ved folketingsvalget. Det betyder, at de stemmer, som de tre partier har fået, er gået til spilde. Helt præcist er stemmespildet på 153.923 stemmer. Det er det højeste stemmespild siden 1990.

I dag klokken 11.00 er der dronningerunde. Her vil dronningen og kronprins Frederik tage imod Lars Løkke, når han skal orientere dem om situationen og meddele, at regeringen går af. Efterfølgende skal partierne efter størrelse gå til dronningen, hvor de både skriftligt og mundtligt skal tilkendegive, hvem der skal lede de kommende forhandlinger.

Efter alt at dømme bliver det Mette Frederiksen fra Socialdemokratiet der skal lede forhandlingerne, da de partier, der peger på hende som statsminister, fik hele 91 mandater. Det skriver TV 2.

Mette Frederiksen, Socialdemokratiet, politik, valg, danmark, regering, folketinget
Socialdemokratiet, Radikale Venstre, SF og Enhedslisten fik tilsammen et mandat mere end de nødvendige 90 mandater ved gårsdagens folketingsvalg. (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: Flere danskere stemmer blankt

Far var en af de helt store vindere på valgdagen

Selvom der i år har været meget fokus på folketingsvalget og det samtidig er Grundlovsdag, så glemte danskerne ikke deres fædre på Fars Dag.

Blomsterkæden Interflora melder igen i år om stor interesse for mærkedagen, som salgsmæssigt har været støt stigende de seneste år. Alene i 2018 oplevede blomsterkæden en stigning i salget af gaver til Fars Dag med hele 61 procent i forhold til 2017 og i år igen er salget steget med hele 17 procent trods det, at danskerne havde meget på programmet på denne onsdag.

– Selvom danskerne i år har haft travlt ved stemmeurnerne, så har vi igen oplevet stor travlhed og aktivitet omkring Fars dag den 5. juni, som for alvor ved at få etableret sig som en ’rigtig’ mærkedag hos Interflora. Det er vi selvfølgelig glade for – både på egne og på fars vegne, siger Søren Flemming Larsen, administrerende direktør hos Interflora Danmark. 

Gennem et nyt samarbejde med Global Climate Institute og WeForest planter Interflora et træ i Zambia for udvalgte blomsterbuketter, øl, vin og spiritus købt hos Interflora.dk og hos lokale Interflora-florister. Der bliver i forlængelse af Fars dag plantet 5.275 træer i Zambia gennem Interfloras samarbejde med WeForest/GCI.

Derfor var der i år rig mulighed for både at bestille en kærlig hilsen til far, bidrage til det globale klima og sætte sit kryds til folketingsvalget. Det skriver Interflora.

far datter priscilla-du-preez-361813-unsplash
Far var en af de helt store vindere på valgdagen. (Foto: Unsplash)

Læs også: Valentinsdag har for alvor fået fat i danskerne – og især i de unge

Dansk verdensstjerne fyrer op til årets sommerfest med ny musik på Plænen

Startskuddet på sommeren bliver med ingen mindre end den verdenskendte DJ & producer Morten Breum, der med hits som; Keep Me From You, Beautiful Heartbeat, Ride Around med flere har hersket på klubberne verden over. Morten er kendt for sin enorme energi, et sceneshow ud over det sædvanlige og med et publikum, der har hænderne i vejret fra start til slut.

Morten er tilbage i Tivoli i morgen den 7. juni, hvor han starter festen på Plænen klokken 22.00. Det bliver en helt eksklusiv Fredagsrock-koncert, da det er den eneste sommerkoncert som han spiller for sine danske fans og med helt nye numre i bagagen.

– Jeg spillede til Fredagsrock herinde i Tivoli for 2 år siden, jeg husker den aften med fuld af magi og en masse glade mennesker med hænderne i vejret fra start til slut. Jeg var meget bevæget over hvor mange mennesker der var her, jeg synes det var helt fantastisk at se en fuld Plæne der ville feste sammen med mig. Til årets koncert kan publikum forvente årets fest med en sindssyg energi og med en Morten Breum der er i topform – så det skal man ikke misse, fortæller Morten Breum.

Den danske DJ og producer Morten Breum brød for alvor igennem i 2008 med det hit-toppende og prisvindende samarbejde mellem ham og den multiplatinsælgende pop-duo Nik & Jay. Siden begyndelsen af hans DJ- karriere, som startede da Morten var blot 14 år, har han opnået mere end 50 millioner Spotify- streams, toppet Danmarks iTunes chart ikke bare én, men to gange. Samtidig har han turneret de mest prestigefyldte festivaler over hele verden. Det skriver Tivoli.

morten breum, tivoli, fredagsrock, koncert, dj
Dansk verdensstjerne fyrer op til årets sommerfest med ny musik på Plænen. (Foto: Christoffer Anias Sandager)

Læs også: Bogen om Tivolis smukke have

New Nordic SAS udvides med vegetariske menuer

SAS oplever en stigende interesse for plantebaserede madkoncepter blandt rejsende og har derfor valgt at indføre to faste, vegetariske versioner af New Nordic by SAS-konceptet.

Alle menuer i New Nordic by SAS er tilberedt af sæsonens råvarer fra lokale producenter og serveres i den prisbelønnede SAS Cube.

– Det er fantastisk, at vi har et nært samarbejde med små producenter fra hele Skandinavien. Det bidrager til at udvikle vores kulinariske ambition med nordiske traditioner og oprindelse, siger Karl Sandlund, SAS Executive Vice President Commercial.

New Nordic by SAS blev lanceret i 2017. Ambitionen har siden starten været at forvandle det bedste fra skandinavisk madkultur til kulinariske oplevelser i 10.000 meters højde.

Producenterne, der er nøje udvalgt til at levere råvarerne til New Nordic by SAS, er kvalitetsbevidste og brænder for at lave det bedste produkt. Råvarerne er tilsat så få unødvendige ingredienser som muligt. En af hovedingredienserne i den ene vegetariske menu er svampe, som er 100 procent økologiske og håndplukkede hos Hällestad i Skåne. Det skriver SAS.

sas, mad, vegetar, fly
New Nordic SAS udvides med vegetariske menuer. (Foto: SAS/Andy Prhat)

Læs også: Vil du være vegetar? Stella fortæller om fordelene – og udfordringerne

Dagens billede: Rihanna er verdens rigeste kvindelige musiker

Rihanna er verdens rigeste kvindelige musiker, og overgår både Madonna og Beyoncé.

Læs også: Rihannas popfest lagde Refshaleøen ned

· Mere fra samme kategori ·