Læs også:

Close
dad, d-a-d, fredagsrock, rock, band, rockband, tivoli, musik, koncert

NEWS: Danmarks største rockband er klar til at indtage Fredagsrock

Nyheder  | 

Danmarks største rockband er klar til at indtage Fredagsrock · 92 millioner Arla mælkekartoner har fået ny datomærkning, der skal modvirke madspild · Anne Mette Hancocks tre krimier er solgt til filmatisering · Dansk sensation opnår international bevågenhed · Dagens billede: Sommer i København

Vi har udvalgt dagens nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Danmarks største rockband er klar til at indtage Fredagsrock

Albumaktuelle D-A-D, der er kendt for at levere rock med energi og fængende klassikere som Sleeping My Day Away, Bad Craziness, Laugh ’n’ A ½, fyrer den af på Plænen i aften klokken 22.00. I år vil de spille højere og vildere end før, så der er rig mulighed for, at publikum kan rocke med på kendte D-A-D hits samt nye numre fra deres seneste album A Prayer For The Loud. Oplev svedig rock under åben himmel – når et af Danmarks populæreste rockband optræder til Fredagsrock.

– For os er det lidt mere specielt at spille herinde i Tivoli, fordi vi engang hed Disneyland After Dark. Så at spille herinde efter mørkets frembrud er på en eller anden måde en cirkel, der bliver sluttet. Publikum og vi synes, det er super fedt, og nu har vi fået lov at få 5dB mere, så nu kan det kun blive endnu federe. Publikum kan forvente, der er fuld knald på koncerten, og der kommer til at være en masse nyt og en masse gammelt. Sidste gang vi spillede herinde, så blev øllet udsolgt – så husk at drikke hurtigt og tidligt, fortæller forsanger Jesper Binzer.

Siden D-A-D blev dannet i 1984 og spillede sine første koncerter samme år, har bandet skabt sig et ry som Danmarks bedste liveband. D-A-D kunne i 2014 fejre 30-års jubilæum, og i kølvandet på udgivelsen af deres nye studiealbum A Prayer For The Loud, har bandet begivet sig ud på en omfattende turné, hvor de, foruden koncerten i Tivoli i aften, lægger vejen forbi blandt andet Sverige, Norge, Finland og Tyskland.

dad, d-a-d, fredagsrock, rock, band, rockband, tivoli, musik, koncert
Danmarks største rockband er klar til at indtage Fredagsrock. (Foto: Tivoli PR)

Læs også: Kulturguide: Oplevelser i juni 2019

92 millioner Arla mælkekartoner har fået ny datomærkning, der skal modvirke madspild

Datomærkningen på den mest solgte Arla-mælk, Arla 24, ser fra i dag anderledes ud. Tidligere stod der ”Bedst før” efterfulgt af en udløbsdato på toppen af kartonen. Men nu er ”ofte god efter” blevet tilføjet efter datomærkningen.

Målet med ændringen af datomærkningen på de 92 millioner mælkekartoner er at give danskernes sunde fornuft større indflydelse, så god mælk og mejeriprodukter ikke ender i vasken. I august sidste år ændrede Arla, med succes, mærkningen på mælkekartoner i Sverige. Nu er turen kommet til Danmark, hvor ændringen er indført på Arla 24-mælken.

– Madspild er en massiv udfordring i danske husstande og et område, vi hos Arla hele tiden arbejder på at gøre mindre. Nu bruger vi så de gode erfaringer fra den nye datomærkning i Sverige til også at bekæmpe madspild i Danmark, og satser på, at endnu flere Arla-produkter vil ændre datomærkning, inden året er omme, siger Jakob B. Knudsen, der er administrerende direktør for Arla Danmark.

Ændringen af datomærkningen på Arla24 mælk er Arlas seneste initiativ mod madspild, og ambitionerne på madspildsområdet er store for mejerikoncernen.

– Hos Arla har vi en ambition om at halvere madspild med 50 procent, og vi er allerede godt på vej mod målet. Herudover har vi samarbejdet med Fødevarebanken siden 2012, og sikret socialt udsatte danskere tonsvis af gode mejeriprodukter, som ellers kunne være gået til spilde, siger Jakob B. Knudsen.

Mælk, arla, mad, madspild, drik, tørstig
92 millioner Arla mælkekartoner har fået ny datomærkning, der skal modvirke madspild. (Foto: Pexels)

Læs også: Danskerne har skåret 14.000 tons madspild væk

Anne Mette Hancocks tre krimier er solgt til filmatisering

Det går forrygende for krimiforfatter Anne Mette Hancock. Lindhardt og Ringhof har netop lukket en aftale med EPIQ Film om rettighederne til hendes krimiserie om journalisten Heloise Kaldan og hendes makker i politiet, Erik Schäfer.

Aftalen gælder de to bøger, der allerede er udkommet: Ligblomsten og Mercedes-snittet samt den kommende bog i serien Pitbull, der udkommer den 3. januar næste år.

– Jeg er simpelthen så glad og knib-mig-selv-i-armen-stolt og glæder mig helt vildt til at se Kaldan og Schäfer i mit fjernsyn, siger Anne Mette Hancock, der er uddannet journalist, men nu lever som forfatter på fuldtid.

Anne Mette Hancock debuterede i 2017 med Ligblomsten, der blev en omgående succes, lå på bestsellerlisterne i et halvt år og indbragte hende Det Danske Kriminalakademis Debutantpris. Året efter kom andet bind i serien, Mercedes-snittet, der gav hende titlen som Årets forfatter hos onlineboghandlen Plusbog.

Anne Mette Hancock, krimi, forfatter
Anne Mette Hancocks tre krimier er solgt til filmatisering. (Foto: PR)

Læs også: Vi snakker med krimiforfatter Julie Hastrup

Dansk sensation opnår international bevågenhed

Danskerne tripper for at få lov til at tage den spektakulære skibakke på Amager, CopenHill, i brug. I en helt ny video er det netop, hvad freestyle-skiløber Jesper Tjäder får lov til, og skituren ovenpå det danske forbrændingsanlæg har nu fanget en række internationale mediers opmærksomhed, der kalder det ’ekstraordinært’ og ’bemærkelsesværdigt’.

Store anerkendte, internationale medier som BBC, L’équipe, The Telegraph og mange flere har igen sat Danmark og stjernearkitekten Bjarke Ingels på verdenskortet efter en helt ny video af en skiløber, der drøner ned over en skibakke udenpå et forbrændingsanlæg midt i København, er blevet udgivet.

Britiske BBC kalder det ’ekstraordinært’, mens franske L’équipe omtaler det som ’overraskende’. Den internationale bevågenhed går ikke kun på Jesper Tjäders talent inden for freestyle-skiløb, men især også på, at man i Danmark er gået forrest indenfor innovativ arkitektur og bæredygtig omstilling.

– Man tror næsten ikke på det, når man hører, at man i Danmark kan stå på ski ned ovenpå verdens reneste affaldsforbrænding, men Jesper Tjäder giver syn for sagen. Det er nogle helt utrolige billeder, og det har fanget den internationale presses opmærksomhed, siger Morten Friis-Olsen fra Audi, der står bag videoen.

Også gennem de sociale medier er CopenHill med Bjarke Ingels og Jesper Tjäder blevet set. På en uge er videoen blevet spredt via Instagram, Facebook og YouTube, hvor flere end to millioner har set den. Se videoen herunder.

Læs også: Hver femte dansker risikerer dyr regning efter skiferien

Dagens billede: Sommer i København

Læs også: Sommeren 2018 skriver sig ind i historien

· Mere fra samme kategori ·