Læs også:

Close
pige træt græder tømmermænd (Foto: Unsplash)

Hvordan håndterer du dine moralske tømmermænd?

Underholdning  | 

Moralske tømmermænd og tankeræs efter en aften ude … Lad dem ikke overtage dig!

Hvad i himlens navn lavede jeg i går?

“Hvad i himlens navn lavede jeg i går?”, tænker jeg som det første, når jeg vågner, efter en aften i byen, hvor alkohol har taget styringen, både over mig, mine dance moves, og mine beslutninger. Det kan altså føles som om, at hele verden braser sammen foran ens hævede, make-up-fra-i-går-indsmurte, sprutlugtende, savlende ansigt. Tankerne inde i hovedet roterer om hinanden, og det uendelige moralske tømmermænds-tankeræs er skudt i gang.

Små, uhyggelige klip fra gårsdagens fest viser sig, som hakkende kortfilm i hukommelsen, og man forsøger forgæves at enten se HELE aftenen klart, så de modbydelige mysterier, som ens hjerne opdigter, kan blive afklaret, eller SLET ikke se noget af aftenen, men blot glemme, at dagen, aftenen og natten nogensinde har fundet sted.

Har vi alle ikke skabt en skrigscene i fuldskab?

Det er jo noget, vi alle kan nikke genkendende til, og jeg kan ligeså godt indrømme, at jeg kunne vinde guldmedaljen i at skabe mig, som en anden hystade. De moralske tømmermænd sparker ind, når jeg morgenen efter en fest tænker tilbage, og kommer i tanke om, at jeg har stået ude foran en restaurant, og mødtes med min kæreste, efter lidt (eller en del) rødvin kom indenbords med en veninde. Der fik jeg selvfølgelig både grædt, skabt mig, sagt “du skal ikke tale til mig”, og jeg fik også tænkt uendeligt meget over det, dagen efter.

Så ligger man der … Med galoperende hovedpine, og dynen trukket langt op over øjnene i håb om, at alle disse forfærdelige klip bare vil forsvinde fra ens repertoire. Kæresten er på ingen måde stolt af ens opførsel, og man ved udmærket godt, at resten af dagen står på rehabilitation af ens værdighed og at gøre en stor indsats for at få stemningen på rette spor igen. Derudover kan det være en god ide at undgå at se de Snapchats og Instagram Stories, som ligger på medierne. Hellere bare drøm dig væk i en serie som New Girl på Netflix, og fryd dig over, at nogen lever mindst ligeså pinligt et liv som dig.

Et andet scenarie som vi alle kender, er de moralske tømmermænd, som er grundet den Snap, som man vågner op til morgenen efter. Et klip af en selv, der danser som var det jordens undergang ved midnat. Ens motorik er tydeligvis påvirket af alkoholen, og man kaster sig rundt med det mest smørrede ansigtsudtryk, der nærmest minder lidt om et perverst smil, med et hint af det ansigt spædbørn laver, når de skider i bleen, og man har ført sig frem som en anden dancing queen.

Lad dem ikke overtage dig

Men lad ikke de moralske tømmermænd overtage dig, og lad dem ikke slå dig ud! Tømmermændsdagen er hellig, og i stedet for at ligge og lade hjernen køre ræs med samvittigheden, er det en bedre løsning blot at bestille en stor pizza, undgå at tjekke din bankkonto, ringe dine veninder op, og argumenter alt hvad du kan for, at du altså ikke var så slem, som de husker det, “du havde det jo bare sjovt”, på trods af at du udmærket godt ved, at det i den grad var slemt.

I tilfælde af at du som jeg har lavet en scene foran kæresten, bag ham en kage (dog en overskuelig en af slagsen, du har jo tømmermænd), eksempelvis gulerodskage, giv ham ekstra meget kærlighed, og sig eventuelt at det også var fordi du er ved at få din menstruation (den er svær for ham at modsige).

Motivation frem for depression

I stedet for at køre dig selv ned over din dårlige samvittighed, og frygte konsekvenser dagen efter, skal du hellere tænke på den pinlige eventfulde aften, som et kickstart til at finde motivation, til alle de ting som normalt er uoverskuelige at skulle starte til.

Vend de dårlige moralske tømmermænd til motivation til detox, rygestop, sund livsstil og så videre. Selvom det kun holder indtil næste torsdag eller fredag, er det bedre end ingenting. Og derudover giver det selvtillid at føle sig, som et nyt menneske med planer om, at løbe tur om søerne minimum tre gange om ugen, starte en juicekur til 3.000 kroner, og knække hele cigaretpakken i et stort raserianfald.

 

Læs også:

Skal du flytte hjemmefra

nøgle flytte hjemmefra bolig (Foto: Pexels)

· Mere fra samme kategori ·