Læs også:

Close
Grillede hvide asparges med peberrod og sprødt brød gemyse opskrift (Foto: Flemming Gernyx)

Gemyse: Grillede hvide asparges

Mad  | 

Grillede hvide asparges med peberrod er en super lækker vegetarret, som kan fås på Gemyse i Tivoli. Men du kan også lave den selv. Se her hvordan

Mette Dahlgaard Jensen er kok på den hyggeligste, grønne restaurant i Tivoli – Gemyse. En rigtig lille grøn og unik oase midt i byen og ikke mindst i Tivoli. Mette er fantastisk til at trylle skønne retter frem med grøntsager, der er omdrejningspunktet i køkkenet på Gemyse. Vi har været så heldige at få fingrene i opskriften på grillede hvide asparges med peberrod og sprødt brød. En lille lækkerbisken, hvor aspargesene er nyopgravede og smager fantastisk. Kan spises alene som en ret eller med lidt let kød til.

Tivoli-Gemyse mad vegetar grøntsager (Foto: Tivoli PR)
Gemyse i Tivoli. (Foto: Tivoli PR)

Opskriften er til to personer

Det skal du bruge

Ingredienser

500 gram yoghurt naturel
8 store hvide asparges
4 skiver brød
(gerne fra dagen før)
Smør
Vindruekerneolie
Eventuelt 1 kvist rosmarin
1 stang peberrod, cirka 15 cm er rigeligt
1 citron, saft og skal
Salt og peber
Eventuelt lidt malto

Om bogen

Bogen følger årets gang i flora og fauna.

Om Gemyse

Gemyse er stedet, hvor fornuft og følelse mødes.

Grillede hvide asparges med peberrod og sprødt brød gemyse opskrift (Foto: Flemming Gernyx)
En lækker vegetarret. (Foto: Flemming Gernyx)

Hvis du ikke ved, hvad malto er (det vidste vi ikke) kan du læse om det her.

Sådan gør du

Yoghurten hældes i en sigte med et klæde i, her skal den dræne, til den har en mere fast konsistens.

Asparges skrælles og enderne knækkes af.

Brødet skæres i passende stykker og steges i olie og lidt smør, til det er sprødt og gyldent – tilsæt eventuelt en kvist rosmarin, det giver en rigtig god smag.

Peberroden juices og sigtes. Juicen blandes med drænet yoghurt – kom lidt i ad gangen og smag dig frem. Smag til med salt og citronsaft. Peberrodsdressingen skal være lind, så den kan lægges på tallerkenen med en ske som en klat.

gemyse ,mad vegetar tivoli (Foto: Flemming Gernyx)
En lækker ret og bog. (Foto: Flemming Gernyx)

Aspargesene svitses på en pande eller grilles på en grill, til de er møre, men har bid. De må gerne få farve. De grillede asparges daskes med undersiden af en gryde, så de deler sig i ukurante stykker. De krydres med salt, peber og masser af revet citronskal.

Servering

Læg en klat peberrodsdressing på en tallerken og anret herpå asparges og det ristede brød. Drys eventuelt med lidt malto.

Sådan ser bogen ud:

Tivoli-Gemyse mad vegetar grøntsager (Foto: Tivoli PR)

 

Læs også:

Jane Austen

liselund lysthus bog møn gamle dage jane austen s' park (Foto: MY DAILY SPACE)

· Mere fra samme kategori ·