Læs også:

Close
gylden chai te gurkemeje (Foto: Thomas Hergaard)

Gurkemeje: Gylden chai-te

Mad  | 

Gurkemeje er meget sundere end mange danskere måske har været klar over. Her får du en opskrift på en lækker gylden chai-te

Gurkemeje – den gullige rod har en lang historie som naturmedicin i Indien, og det er vi ved at få øjnene op for i Danmark. Gurkemeje har nemlig en masse sunde virkninger på vores helbred, så se med her om, hvorfor du skal spise Gurkemeje. Vi har været så heldige at få lov til at give jer en denne lækre gyldne chai-te fra bogen Gurkemeje udgivet af forlaget Muusmann.

gylden chai te gurkemeje (Foto: Thomas Hergaard)
Prøv en lækker gylden chai-te med gurkemeje. (Foto: Thomas Hergaard)

Det tager 10 minutter at tilberede. Opskriften er til to personer

Det skal du bruge

Ingredienser

4 deciliter usødet nøddemælk
1½ deciliter vand
1 teske sort te i løs vægt
2 kanelstænger
4 sorte peberkorn
½ teske stødt kardemomme
eller 2 flækkede kardemommekapsler
15 gram gurkemeje, skrubbet/skrællet vægt
15 gram ingefær, skrubbet/skrællet vægt
1 tsk ekstra jomfrukokosolie, kan udelades
1 spiseske honning (koldslynget), alternativt ahornsirup

Sådan gør du

Bland mælk med vand, te, kanelstænger, peberkorn og kardemomme.

Skrub eller skræl gurkemeje og ingefær og riv det groft.

Kom også det i teen sammen med olie og varm det op til kogepunktet.

Lad teen trække et par minutter og hæld den gennem en fintmasket sigte ned i to kopper eller glas.

Den gyldne chai-te er en variant af den berømte ‘golden latte’.

Tryk godt på fyldet i sigten med bagsiden af en ske, så du får al væden med.

Smag til med honning. Bruger du koldslynget honning, så vent med at tilsætte den, til teen er cirka 40 °C og drikkeklar.

Har du selv fået lyst til at købe bogen? På muusmann.dk kan du lige nu få 20 procent rabat + gratis fragt ved brug af koden: ‘gurkemejen’.

Sådan ser bogen ud:

Gurkemeje_forside bog krydderi (Foto: Thomas Hergaard)

 

Læs også:

Det ved du ikke om gurkemeje

gurkemeje rod (Foto: Pixabay)

· Mere fra samme kategori ·