Læs også:

Close
mor, mors dag, datter, forældre, familie, kærlighed, kys, venskab, venner, omsorg

NEWS: Studie: Vi prioriterer mor højere end vennerne

Nyheder  | 

Videnskabeligt studie slår fast: Vi prioriterer mor højere end vennerne · Dansk samarbejde sikrer færre dødsfald ved fødsler i flygtningelejr · Beckham har fået frataget sit kørekort · Oplev det moderne Tokyo i DGI-byen · Dagens billede: Kronprinsesse Mary i Nike Sneakers

Vi har udvalgt dagens nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Videnskabeligt studie slår fast: Vi prioriterer mor højere end vennerne

Ifølge en undersøgelse foretaget af det amerikanske Universitet UCLA er unge mere tilbøjelige til at vælge deres mødre fremfor nære venner, når de skal til at træffe en vigtig beslutning. Samtidig viser en ny undersøgelse foretaget af Harvard Business School, at børn af arbejdende mødre både vokser op som glade individer og oven i købet også får gode jobs.

– Tider skifter, men en ting er konstant. Mor. Vi må ikke undervurdere mors betydning for os. Hun er der altid, når vi har brug for det, og hun spiller en stor rolle i vores liv. Vi har måske ikke altid været helt gode til at sætte pris på hende i hverdagen, men så er det godt, at der findes en dag som Mors dag, der kan hjælpe os til at huske på hende, siger Søren Flemming Larsen, der er administrerende direktør for Interflora Danmark.

Selv om det er flest døtre (55 procent), der sender en kærlig hilsen til mor fra Interflora, så griber sønnerne lidt dybere i lommerne. Det viser sig nemlig, at mors drenge finder lidt flere penge frem, når der skal sendes en blomsterbuket eller en anden gave.

Og der er i det hele taget mange, der husker deres mor på Mors dag. Hos Interflora, som er Danmarks største formidler af kærlige hilsner – og især blomsterbuketter – mærker man tydeligt danskernes stigende interesse for Mors dag.

Alene fra 2016 til 2018 oplevede Interflora en stigning i salget på næsten 20 procent, og derfor arbejdes der lige nu på højttryk for at gøre klar til årets helt store mærkedag, som i runde tal er salgsmæssigt 25 gange så stor som almindelige dage. Det skriver InterFlora.

mor, mors dag, datter, forældre, familie, kærlighed, kys, venskab, venner, omsorg
Videnskabeligt studie slår fast: Vi prioriterer mor højere end vennerne. (Foto: Artem Maltsev / Unsplash)

Læs også: Mors Dag: Inspiration til forkælelse af din kære mor

Dansk samarbejde sikrer færre dødsfald ved fødsler i flygtningelejr

Fødende kvinder og deres spædbørn har nu en større chance for at overleve i Etiopiens flygtningelejre. Det er det vigtigste resultat efter afslutningen af halvandet års samarbejde mellem PlanBørnefonden og Maternity Foundation i det østafrikanske land.

Flygtningelejrene i Etiopiens vestlige Gambella-region huser godt 400.000 flygtninge fra borgerkrigen i nabolandet Sydsudan. 89 procent af beboerne er kvinder og børn. Mange flere af dem overlever fødslerne, efter 57 jordemødre i løbet af det sidste halvandet år har modtaget undervisning af PlanBørnefonden og Maternity Foundation i at bruge Safe Delivery App’en.

App’en, der udviklet i samarbejde med Københavns Universitet og Syddansk Universitet, giver simple instruktioner og viser animationer, der guider medarbejderne på klinikkerne gennem en fødsel. En af de jordemødre, der har lært at bruge den, er Nicola Zewge. App’en er blevet et uundværligt redskab for Nicola og hans kolleger, fortæller han.

– Safe Delivery App’en er som en bibel for os jordemødre. Vi har den altid i lommen, forklarer Nicola Zewge.

App’en indeholder blandt andet praktiske beskrivelser af procedurerne ved en fødsel og en medicinliste, som jordemødrene og det øvrige personale kan bruge, når de er på arbejde eller under uddannelse. Siden Nicola blev introduceret for app’en har den været en fast makker i hans arbejde på klinikken, hvor de har cirka 150 fødsler om måneden.

– Jeg bruger app’en hver dag, og når jeg ikke har travlt, bruger jeg den til at læse op på procedurer og behandlinger. Vores arbejde er risikofyldt. Vi står med mødre og deres børns liv i hænderne hver dag. App’en er så anvendelig, at jeg mener, alle jordemødre burde bruge den, siger Nicola, mens han viser, hvordan app’en virker på den tablet, klinikken har fået af PlanBørnefonden og Maternity Foundation. Det skriver PlanBørnefonden.

planbørnefonden, flygtningelejr, mor, barn, flygtninge, flygtning, afrika, etiopien
Dansk samarbejde sikrer færre dødsfald ved fødsler i flygtningelejr. (Foto: PlanBørnefonden / PR)

Læs også: Nu kommer menstruations-emojien

Beckham har fået frataget sit kørekort

Torsdag mødte den tidligere fodboldspiller David Beckham op i retten i London, hvor han fik frataget sit kørekort i et halvt år grundet, at han talte i mobiltelefon imens han kørte bil. Domsafsigelsen var offentlig, og den tidligere fodboldspiller erkendte sig skyldig.

Sagen skulle have været behandlet i forrige måned, men endte med at blive udskudt til i går, da Beckham havde meddelt, at han selv ville deltage i domsafsigelsen.

Beckham blev taget med sin mobiltelefon bag rattet i november sidste år, men blot to måneder forinden blev han taget i at overskride en fartgrænse. Han havde kørt 95 kilometer i timen, hvor man kun måtte køre 64 kilometer i timen. Derfor modtog han seks strafpoint (svarer til mellem et og to klip i kørekortet i Danmark), og han fik så yderligere seks nye strafpoint, da han blev taget med mobiltelefonen.

Ifølge de britiske myndigheder så får man frataget kørekortet, hvis man ender på 12 strafpoint. Og det gjorde Beckham så til sidst. Derudover fik han en bøde på 750 pund. Det skriver Ekstra Bladet.

kørekort, bil, bilist, kørsel, køre, trafik
Beckham har fået frataget sit kørekort. (Foto: Pexels)

Læs også: Bilister overvurderer egne evner i trafikken

Oplev det moderne Tokyo i DGI-byen

Danmarks største festival med fokus på japansk popkultur, J-Popcon, foregår i næste weekend fra den 17. maj til den 19. maj. Festivalen vil hjælpe deres besøgende med at få bedre kendskab til virkelighedens Japan – derfor er temaet i år ’Moderne Tokyo’.

Det meste af DGI-byen bliver forvandlet til temaområder inspireret af de mere velkendte områder i Tokyo. Det er en af verdens største byer og hvor gamle templer side om side med futuristiske skyskrabere. Det er blandt andet dette som J-popcon vil formidle til dette års festival.

Mere end 3000 mennesker mødes for at dyrke deres fælles interesser og for at være sammen om anime, manga, cosplay, biograf, konsol- og brætspil og mange andre spændende aktiviteter som har sit udspring i japansk popkultur.

I år er der fornemt besøg af instruktøren/animatoren, Ishizuka Atsuko, som i sit hjemland er lidt af en superstjerne. Der er arrangeret flere forskellige events med hende, deriblandt en klassisk ’signing session’ og selvfølgelig en ’meet and greet’.

Som besøgende til J-popcon kan man forvente tre dage med en masse farver, udfordringer, oplevelser og inspiration. Det er mangfoldighed og hygge for folk i alle aldre. Alt sammen med udgangspunkt i japansk popkultur og det moderne Tokyo. Det skriver DGI-byen.

tokyo, festival, dgi-byen, manga, anime, tegnefilm
Oplev det moderne Tokyo i DGI-byen. (Foto: Kasper Jacobsen)

Læs også: Gul kult-tegneseriefamilie besøger Danmark

Dagens billede: Kronprinsesse Mary i Nike Sneakers

Julemærkehjemmet i Hobro markerede i går sit 80 års jubilæum sammen H.K.H. Kronprinsesse Mary, som havde sørget for både at have de pæne OG de praktiske sko med.

Læs også: Prinsesse Marie inviterer elever hjem for at lære dem om madspild

· Mere fra samme kategori ·