Læs også:

Close
Squashspaghetti gurkemeje krydderi (Foto: Thomas Hergaard)

Gurkemeje: Squashspaghetti med thaipesto

Mad  | 

Gurkemeje er meget sundere end mange danskere måske har været klar over. Her får du en opskrift på squashspaghetti med thaipesto

Gurkemeje – den gullige rod har en lang historie som naturmedicin i Indien, og det er vi ved at få øjnene op for i Danmark. Gurkemeje har nemlig en masse sunde virkninger på vores helbred, så se med her om, hvorfor du skal spise Gurkemeje. Vi har været så heldige at få lov til at give jer en denne lækre og sunde opskrift på squashspaghetti fra bogen Gurkemeje udgivet af forlaget Muusmann.

Den sunde orange rod. (Foto: Pixabay)

Du kan også lave en lækker islatte med gurkemeje, hvis du har lyst. Opskriften finder du her.

Det skal du bruge

Ingredienser til squashspaghetti

3 store squash, cirka 900 gram

Ingredienser til pesto

20-25 gram gurkemeje, skrubbet/skrællet vægt
20-25 gram ingefær, skrubbet/skrællet vægt
1 stort fed hvidløg
80 gram cashewnødder
50 gram pecorino eller parmesan
2 store håndfulde koriander og/eller thaibasilikum
1 deciliter ekstra jomfruolivenolie
1 usprøjtet citron
1 nip tørrede chiliflager
salt, gerne himalayasalt
friskkværnet sort peber

Sådan gør du

Opskriften er til 2 personer og tager cirka 25 minutter at lave.

Lav grøntsagsspiraler af de skyllede squash på en spiralizer. Alternativt skær tynde skiver på langs, eventuelt med et mandolinjern, som du bagefter skærer i tynde strimler.

Fordel dem i en bradepande beklædt med bagepapir og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 °C i 3-5 minutter, til strimlerne er gennemvarme, men stadig sprøde. Vent dog med at gøre dette, til du har lavet pestoen.

Til pestoen kommes de skrubbede/skrællede rødder i en foodprocessor. Tilsæt hvidløg. Tørrist nødderne et par minutter på en varm pande og tilsæt også dem og osten. Skyl og slyng krydderurterne og tilsæt dem sammen med olie, fintrevet citronskal og chili. Kør, til du har en cremet pesto og smag til med salt og peber.

Bland pesto med spaghetti og server eventuelt med lidt ekstra revet ost til.

Squashspaghetti gurkemeje krydderi (Foto: Thomas Hergaard)
Klar til lidt lækkert og sundt at spise … (Foto: Thomas Hergaard)
TIP
Her er pesto til 4 portioner pasta, men idet den holder sig fint 5-6 dage på køl og smager vidunderligt, også til alt muligt andet end pasta, kan du med fordel lave fuld portion og gemme halvdelen til de næste dage. Alternativt halverer du bare portionen.

Har du selv fået lyst til at købe bogen? På muusmann.dk kan du lige nu få 20 procent rabat + gratis fragt ved brug af koden: ‘gurkemejen’.

Sådan ser bogen ud:

Gurkemeje_forside bog krydderi (Foto: Thomas Hergaard)

 

Læs også:

Det ved du ikke om gurkemeje

· Mere fra samme kategori ·