Læs også:

Close
far datter priscilla-du-preez-361813-unsplash

Fars Dag: Inspiration til manden, der også fortjener forkælelse

Underholdning  | 

Daddy cool skal fejres. Det er Fars Dag den 5. juni – på både Grundlovsdag og valgdag. Få her inspiration til ting du kan give manden du (ubetinget) elsker

Husk når du skal vælge en gave, at det ikke er størrelsen men mere tanken, der tæller. Vælg noget, du måske ved han elsker, eller aldrig selv bruger penge på og gør farmand ekstra glad og blød om hjertet.

daddy far Foto: Unsplash)
Far er den bedste i verden. Foto: Unsplash)

Den cool skraber

Hvorfor ikke give en skraber, han helt sikkert vil synes er mega cool. Bulldog Original Bamboo Razor er en kvalitetsbarberhøvl lavet af eksperterne bag hudplejebrandet. Den har fem hærdede stålbarberblade, en smørestrimmel med aloe vera og et smidigt design, som giver jævn og behagelig barbering. Det naturlige bambushåndtag og emballagen af genbrugsmateriale er med til at mindske barberhøvlens miljøpåvirkning.Hver emballage indeholder en Original Bamboo Razor plus to Bulldog Original Steel Blades.

Bulldog-Bulldog_Original_Bamboo_Razor skraber

Bulldog skraber, 169,95 kr., matas.dk

Pizza med daddy

Hvorfor ikke invitere ham ud og del en lækker pizza med ham. Det er hyggeligt og vil helt sikkert blive værdsat. Gør lidt ekstra ud af det, og vælg et godt sted – som italienske Rossopomodoro, der ligger på toppen af Illum.

Rossopomodoro
Rossopomodoro-pizza vil være et hit. (Foto: MY DAILY SPACE)

En god bog

En bog varer længe og er altid et hit at give. Det viser også, man har tænkt over gaven. Anna Elisabeth Jessen har lavet en fin bog og familiehistorie fortalt fra skiftende perspektiver, i hundrede korte nedslag fra 1914-2014, et for hvert år. Den begynder i 1914, da første verdenskrig bryder ud. Soldaten Hans, der som dansk sønderjyde må kæmpe på tysk side, vender aldrig hjem til slægtsgården. I steder overtager svogeren Marius og søsteren Helene gården. De får fem børn hvis liv præges voldsomt af deres døve far og de spor som den store krig trækker med sig helt frem til 2014. Det er et medrivende tidsbillede med grumme skæbner og et skarpt blik for det usagtes evne til at forme og forkludre en familie. En danmarkshistorie i et sønderjysk perspektiv.

bog anna elisabeth jessen

‘Om hundrede år’, 299,95 kr., arnoldbusck.dk

Badedyret

Et par pæne badeshorts kan måske erstatte dem, din far har gemt (og ikke kan passe mere) fra 80’erne. Disse er fra H&M og i polyester og i en vævet kvalitet med trykt mønster. De har elastik og snøre i taljen. Sidelommer og en baglomme med burrelukning. Indertrusser i mesh.

hm badeshorts badebukser

Badeshorts H&M,, 129 kr., hm.com/dk

Herreduft

En duft er altid en god ide at give. Det kunne være den nye sommerduft fra AZZARO; Marettimo. Duften leder tankerne hen på lange, varme dage ved det azurblå Middelhav, hvor solen står højt på himlen og en frisk havbrise køler huden. Noter af citrus, calypsone & Atlas cedertræ skaber en duft fyldt med sol, forførelse og elegance – en sand hyldest til Middelhavet. Måske far får lyst til at invitere på sommerferie …

parfume duft fars dag mand mandeduft (Foto: Matas)

Duft fra AZZARO, 299,95 kr., matas.dk

Whiskeyglas

Forær din far et par pæne glas, alle kan lide at se på (og fylde op). Og hvad bedre er der end at understrege fars maskulinitet med et par whiskyglas. Mixology serien fra italienske Luigi Bormioli, er designet i samarbejde med chefbartenderen Yuri Gelmini fra Milano. Moderne og tidløse glas til mixing og servering af drinks. Alle Luigi Bormioli glas tåler maskinopvask ved max 55° C.

whiskey glas fars dag gave (Foto: Magasin)

Whiskey glas fra Luigi Bormioli, 4 stk. 279,95 kr., magasin.dk

Ginbog

Hvis ikke din far er til whisky, så kan han måske lide gin. En god gin og tonic går man aldrig galt i byen med. Lad din far lære alt om gin og dernæst købe ind til en hyggelig gin aften i selskab med dig og resten af familien (hvis I er heldige 😉).

gin fars dag gave bog (Foto: Saxo)

Gin bog af Iben Diamant, 299,95 kr., saxo.com

Fars dag collage
Tillykke far … (Foto: MY DAILY SPACE)

Og måske også lige flasken dertil

For nu er far blevet tørstig. En flaske Hendrick’s er altid en god og sikker gave at give. Den bliver produceret i det skotske højland af destilleriet William Grant & Sons. En skive agurk – en god tonic. Og aftenen er reddet – og du er årets datter. Okay – du får også lige den helt rigtige opskrift – så kan du lægge den ved gaven …

Hendrick’s Gin and Tonic 

  • 1 del (50 ml) Hendrick’s Gin
  • 3 dele (150 ml) tonic
  • 3 tynde skiver agurk

Bland alle ingredienser i et glas fyldt med isterninger. Rør nænsomt. Pynt med tre tynde agurkeskiver.

Hendrick's Bottle White Background_large gin

Hendricks gin, 279 kr. , ginhuset.dk

Et vink med en vognstang

Det er næsten ikke til at misforstå – eller … Faktisk er denne opvaskemiddel mega pæn men også usædvanlig lækker. Men det kunne måske være et lille vink til far om at hjælpe til. Ecookings opvaskemiddel pynter i hvert køkken og har en skøn duft af orange, lavendel og rose.

ecooking opvaskemiddel

Ecooking opvaskemiddel, 129 kr., ecooking.dk

Til havemanden

Er din far vild med at være i haven, så vil denne beskærersaks være et hit som gave. En Fiskars PowerGear™ X beskæresaks PX94 med sideskær har et patenteret udvekslingssystem, som giver op til 3 gange ekstra klippekraft. Sideskæret er velegnet til beskæring af friskt træ op til 26 mm. Og så sikrer SoftGrip™ håndtaget et godt og sikkert greb, mens den øvre klinge er med anti-klæbebelægning for ultimativ ydeevne og nem rengøring. Kan du ikke se det for dig for glad, han vil blive …

 

beskærersaks have fiskars

Fiskars beskærersaks, 299 kr., silvan.dk

En ren far

At give en beauty-ting er altid en god ide, for ofte er det ikke noget, han selv bruger så mange penge på. The Barberians er dansk og en fed herreserie, og der er der netop kommet et nyt produkt i, hvor prisen er god, hvis du ikke kan ofre så meget. Barberians Active Hair & Body wash er udviklet til manden, der har travlt, men samtidig ikke vil gå på kompromis med den gode kvalitet. Det er en blid og mild sæbe til både hud og hår med en PH-værdi tæt på din huds egen. Perfekt til at komme i sportstasken – nem at bruge, og kliklåg sikrer minimal risiko for at indhold løber ud i tasken – smart.

the barbarians hair and body wash herre

The Barberians hair- & body wash, 149,95 kr., matas.dk

Nøgleringen – så nøglerne huskes

En god gave – også til den glemsomme slags. Den er fra Orbitkey, der er lavet af læder. Syet i kanten hele vejen rundt, for et mere lækkert udseende. Holderen beskytter dine nøgler så du ikke ridser fx din telefon. Sæt din bilnøgle i ringen, så du altid har den med dig. Kan rumme 2 til 7 nøgler.

nøglering

Orbitkey nøglering, 249 kr., magasin.dk

Kniven til (mester)kokken

Hvis du virkelig vil gøre daddy glad – altså ham der elsker at være i køkkenet, så er Fiskars Titanium serie det ypperste. Den er ikke billig – men måske vanker der ekstra god mad efterfølgende, og måske hvis I er flere søskende der kan dele gaven. Den er skarp, let og ergonomisk. Knivene er lavet af Titanium, som er immun over for rust og har den højeste styrke af alle metaller i forhold til sin vægt. Det betyder, at Fiskars Titanium-knivene vejer helt ned til 51 gram, og at knivbladene aldrig vil ruste. Skaftet er fremstillet i polypropylen, der er afvisende over for bakterier og ikke afgiver kemiske stoffer. 3D-mønsteret i skaftet sikrer desuden et ergonomisk greb med optimal komfort og ekstrem kontrol.

kniv Titanium_Paring_knife fiskars

Fiskars urtekniv, 699,95 kr., imerco.dk

Plakaten til (fars) kontor

Mangler der noget på væggene på hans kontor, så kunne et nyt billede eller plakat være oplagt. Bryder han sig ikke om dyr, så findes der et hav af andre motiver derude. Plakaten her er designet af What We Do og er én i rækken af mange forskellige motiver fra serien Faunascapes Portraits. Plakaten er trykt på 200g Cyclus Offset papir.

fars dag gave plakat billede (Foto: JustSpotted)

Plakat fra What We Do, 349 kr., justspotted.dk

Og så den gratis

Og måske den far bliver allermest glad for. Er du på røven – har ikke tid eller bare hellere vil glæde din far med et par ord, så skriv et kort. Et velmenende og ærligt kort, hvor du fortæller ham, at du elsker ham (for det regner vi altså med du gør). Sig hvad du føler – og måske hvad han betyder for dig i dit liv. Det er de små ting – de ofte usagte ting, der tit gør os allermest varme om hjertet. Og vi lover dig, at du har sparet på på daddy-kontoen hele det næste år, hvis du gør det her.

kort far kærlighed skriv kuglepen love (Foto: MY DAILY SPACE)
(Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også:

Barberians

barberians skæg

· Mere fra samme kategori ·