Læs også:

Close

Kender du den nye superfood moringa?

Annonce: Indeholder reklamelinks  | 

Moringa ryger ind under kategorien superfood, da det har en masse gode egenskaber. Hvis du ikke har hørt om det før, så læs med her

Den nye superfood moringa er ikke blevet helt så kendt endnu. Måske har du hørt om den, måske har du ikke. Uanset hvad, får du her en masse information om moringapulverets oprindelse, og hvilke sundhedsegenskaber det har.

En ny superfood

Vi er altid på jagt efter de nyeste trends og heriblandt den nyeste superfood. Listen med superfoods er efterhånden blevet ret lang, men det nye moringapulver ryger ind og overtager førstepladsen, da det efter sigende skulle være den mest næringsrige superfood indtil videre. Det skulle angiveligt være både antiinflammatorisk, forbedre dit immunforsvar og være anti aging.

helbred, helbredelse, kroppen mineraler, moringa, moringa Oleifera, natur, naturlægemiddel, superfood, powerfood, sygdomme, helbredning
Bladene fra Moringa Oleifera. (Foto: treesforlifeinternational on Visualhunt / CC BY-SA)

Hvor kommer Moringapulveret fra?

Moringa Oleifera er et tropisk træ, som primært vokser ved foden af Himalaya. Træet bliver også kaldt mirakeltræet, da det har nogle særlige egenskaber for eksempel at rense vand. Træet er i over 100 år blevet brugt som et naturlægemiddel.

Ifølge en undersøgelse fra NCBI har bladene fra Moringa Oleifera, der bruges til at lave moringapulver, en meget høj næringsværdi. Det skyldes, at der findes en masse forskellige vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer i bladene. Samtidig indeholder de også mange forskellige antioxidanter, og der skulle efter sigende ikke findes andre superfoods, som har den samme høje næringsværdi.

Pulveret bliver fremstillet ved at tørre bladene fra Moringa Oleifera ved lav temperatur, indtil plantevævet får en finpulveriseret konsistens. Derefter bliver diverse urenheder filtreret fra, og efterfølgende forsegles pulveret i poser eller lavet til kapsler. På denne måde beholder pulveret også den flotte, grønne farve.

moringa superfood (Foto: Visualhunt/ Lauren Elise Seibert)
Det ligner lidt spinat, der er blendet. (Foto: Visualhunt/ Lauren Elise Seibert)

Flere bruger moringa som kosttilskud, og det kan både fås i kapsler og i pulverform. Det kan også holde sig i flere måneder uden at miste sine næringsværdier.

helbred, helbredelse, kroppen mineraler, moringa, moringa Oleifera, natur, naturlægemiddel, superfood, powerfood, sygdomme, helbredning
Pulveriseret blade fra Moringa Oleifera (Foto: Pixabay)

Fordelene ved at indtage moringapulver

Moringapulveret indeholder lige knap 28 gram fibre, og 24 gram protein per 100 gram. Pulveret er samtidig rigt på A-vitamin, E-vitamin, kalcium, jern, kalium og magnesium.

Vær opmærksom på, at mængden til indtagelse varierer, alt efter hvor du køber dit pulver. Følg vejledningen, eller spørg i butikken.

Det skulle også fungere godt som anti-aging, da det indeholder rigtig meget Zeatin. Indholdet af Zeatin i bladene skulle gøre at, de nye hudceller vokser i et hurtigere tempo, end de gamle hudceller dør, og det er det, som eftersigende giver et mere ungdommeligt udseende.

Moringapulver kan angiveligt også øge dit energiniveau, forbedre dit immunsystem og mange andre ting. Det skulle også være anti-inflammatorisk og smart at indtage i forbindelse med at vægttab ved at regulere dit blodsukker.

Du kan efterhånden købe moringapulver i de fleste helsekostforretninger og Matas. Hvis du har svært ved at få pulveret ned, kan du med fordel blande det i juice, smoothies eller lignende.

Læs også: Den supersunde, gule rod: Derfor er gurkemeje så godt for dig

Læs også: 10 superfoods, der giver flot hud

Moringa

Moringapulver, 189 kr., WeightWorld

 

Denne artikel indeholder affiliate-links, der giver os kommission, hvis du køber noget. Din pris forbliver den samme. Redaktionen udvælger selv produkterne, og hvis du køber gennem et affiliate-link, støtter du driften af MY DAILY SPACE.

 

Læs også: Hvad er anti-inflammatorisk kost?

· Mere fra samme kategori ·