Læs også:

Close
kimono, tøj, shopping, kjole, shop, indkøb, inspiration

Sådan anvender du en kimono – uden at det ligner en morgenkåbe

Annonce for ShopAlike.dk  | 

Mange forbinder kimonoens udseende med nattøj eller en morgenkåbe, men hvordan anvender man egentligt en kimono – uden at ligne en, der lige er stået op?

Ordet “kimono” stammer oprindeligt fra den japanske nationaldragt og betyder “noget man har på”, som betegner et stykke tøj, der slås rundt om kroppen, som en lang kåbe. I dag findes kimonoen med et bredt udvalg af moderne twists. Alt fra forskellige materialer og længder til farver, print og frynser, som giver et perfekt personligt touch til din garderobe. Kimonoen kan du kombinere med alt fra slim jeans og stiletter til mini-kjoler i bedste 70’er stil, nederdele – eller bære den som kjole med sneakers til. Kort sagt, er en kimono den perfekte alt-i-én beklædning, der tilføjer unik personlighed til din stil.

I søgen efter alternativer til den klassiske cardigan, blazere eller tynde jakker, støder vi på flere og flere typer overdele med kimonoens snit – og denne sommer, ses kimonoen i højere grad som et must-have item end nogensinde før. Selvom stilen virker casual og let-tilgængelig, er looket mere kompliceret end det umiddelbart ser ud. Kodeordet er: Intelligent styling. Nedenfor viser vi, hvordan du kan få dit helt eget kimono-look.

kimono, tøj, shopping, kjole, shop, indkøb, inspiration
Sådan anvender du en kimono – uden at det ligner en morgenkåbe. (Foto: Becca McHaffie / Unsplash)

Det behøves ikke ligne en morgenkåbe

Kimonoer kan slås om kroppen, som en kjole – eventuelt toppet op med et bælte i taljen, for at tilføje kvindelig figur. Derudover kan den anvendes over en top, singlet eller bralette til et par bukser, hvilket giver dig et både sofistikeret og feminint look, hvor kravebenene får lov til at komme til udtryk – som på billedet vist her.

Ønsker du at fremhæve din talje, nærmere end at blotte hvad du bærer under kimonoen, kan du ved at placere et bælte om livet, understrege dine kvindelige former. Dette look fungerer både med strømpebukser eller bukser under – og sammen med sneakers, stiletter eller langskaftede støvler, der dækkes af kimonoen.

Vælg den rette længde

Kimonoer findes i mange forskellige længder og det kan være svært at gennemskue, hvilken længde er den rette for dig og din stil. Her er et par af de vi kender bedst – og hvordan de kan anvendes. Alle nedenstående produkter kan findes hos ShopAlike.dk

Den korte kimono – casual med et twist

Den korte type kimono går typisk til lige under taljen og har et casual look, der er perfekt til hverdagsbrug. Denne slags kimono kan let tilføjes til de fleste dagligdags outfit og skaber et udtryk, der kan variere fra super feminint til rock-babe, afhængigt af din stil og de print, du vælger.

For eksempel, kan du bære den korte kimono, som et alternativ til en blazer eller cardigan med jeans og ankelstøvler, for et både casual og sofistikeret look. Derudover er denne type perfekt til stranden, hvor den kan anvendes som en let skjorte, der beskytter mod solen – eller som et stilet alternativ til dig, der føler dig blufærdig langs strandkanten.

Generelt set, er den korte kimono perfekt til dig, der søger et alternativ til den klassiske cardigan, skjorte eller jakke – og giver dig et helt unikt touch til din stil.

Kimono fra Sofie Schnoor, 649 kr.

Den halv-lange kimono – til dig, der kan lide at eksperimentere

Den halvlange kimono går oftest til omkring knæet og tilføjer lidt ekstra elegance til de fleste outfits. Denne lidt længere kimono-model er perfekt til dig, der kan lide at eksperimentere med et lag-på-lag look i din stil – for eksempel, kan du anvende den over en nederdel, tætsiddende kjole eller som en mere elegant cardigan, over et par bukser.

Afhængigt af hvilken farve, print og materialer du vælger, kan du med denne type nemt justere dit look til pænere aftenbrug: du kan bruge den som kjole eller med et par højhælede sko – eller tone den ned til hverdagsbrug med et par flade sko eller sneakers.

Denne type kimono er god til dig, der kan lide at eksperimentere med forskellige kombinationer til dit look, samtidigt med at bibeholde et elegant udtryk.

Kimono fra Culture, 699,95 kr.

Den lange kimono – det elegante valg

Den lange kimono går typisk til omkring anklen – eller er så lang, at den netop “børster” gulvet. Denne er typen, der for alvor tilføjer wow-faktor til dit look og er perfekt egnet til festlige lejligheder – eller til dig, der godt kan lide at skille dig ud i mængden.

En lang kimono kan – ligesom den halvlange model – anvendes som kjole, lang cardigan eller som lag-på-lag over bukser, nederdel eller kjole. Også denne kan tones op eller ned alt efter formålet med dit outfit – men én ting er sikkert: Du vil skille dig ud fra mængden med et stærkt udtryk af personlig stil.

Kimono fra Lollys Loundry, 700 kr.

Sådan kombinerer du kimonoen med dine outfits

Kimonoen tilbyder det den perfekte kombination af et stilet udtryk og praktisk funktion; de vil krydre et ellers casual outfit med ekstra elegance med blot et stykke beklædning. En god tommelfingerregel er dog altid at holde dit look minimalistisk, når du tilføjer en kimono til dit outfit. Her er et par eksempler på looks, der er klassiske og tidsløse – men med et twist.

Minimalistisk og sofistikeret

Leder du efter et twist til dit stilrene look, er kimonoen endnu engang din redning; Anvend kimonoen, som udsmykning over et par sorte bukser og en sort rullekravetrøje – eventuelt med et par støvletter til – og skab et stærkt look, der er både elegant og sætter personligt præg på dit outfit.

Bukser fra Pieces, 229 kr.

Funky og farverig

Er du den farverige type, der ikke er bange for et funky look, er kimonoen igen et sikkert valg. For eksempel, kan du iføre dig et sporty-look med en farverig kimono over et par funky træningsbukser, sneakers og en hvid t-shirt – og voila: du har et look, der er både behageligt og ekstraordinært.

Bukser fra Adidas, 629 kr.

Kombinationer – der imponerer

Er du typen, der ikke er bange for at skille dig ud fra mængden, er dette looket til dig; Kombinér din kimono med et sæt bukser, der matcher din kimonos farve, print eller materiale og skab et unikt look, der for alvor giver wow-faktor.

Bukser fra Samsøe Samsøe, 799 kr.

Let og elegant – i buksedragt

Buksedragten er både et let valg og en simpel kombination, der nemt kan anvendes under din kimono – og som vil give et stilet look, både om sommeren og vinteren.

Buksedragt fra Neo Noir, 799 kr.

Kimonoer kombineret med sko – sådan gør du

Det er kun sæson, fantasi og individuelle præferencer, der sætter begrænsninger for hvilke sko, du kan kombinerer din kimono med. For eksempel, kan du tone dit look op med et par stiletter til festlige lejligheder – eller tone det ned med et par sneakers og et sporty look. Også mules er et trendy og komfortabelt valg, der udgør et perfekt look til både arbejde og fritid.

Sneakers fra Fila, 895 kr. // Mules fra Pieces, 499,95 kr. // Støvler fra Sam Edelman, 615 kr.

 

Alle ovenstående produkter kan findes hos ShopAlike.dk

 

Læs også:

Vi elsker sloggi: Nye farver og ny signaturserie

· Mere fra samme kategori ·