Læs også:

Close
wulff & konstali brunch rødgrød flødeskum bær (Foto: Stine Christiansen)

Rødgrød med flødeskum

Mad  | 

Wulff & Konstali er vi ret vilde med. Og nu er der også kommet en brunchbog med makkerparret bag. Vi har fået opskriften på rødgrød med flødeskum

Deres brunchkoncept er kendt og elsket af alle, der har prøvet det. Men hvorfor ikke også prøve at lave nogen af opskrifterne selv? Bogen er fyldt med lækkerier. Men her får du en af deres søde sager – nemlig rødgrød med flødeskum. Du kan bruge dem som en del af et brunchbord – som en del af afternoon tea – eller som dessert. Ja, egentligt kunne man nok bare spise den 24/7, hvis det var muligt.

Hvem husker ikke bedstemors rødgrød med fløde på en lys sommeraften efter aftensmaden? På et brunchbord er det også en sikker vinder, så lav den endelig, når alle bærrene er modne – eller snyd dig til lidt sommerstemning ved at bruge frosne bær.

wulff & konstali brunch rødgrød flødeskum bær (Foto: Stine Christiansen)
Hvem husker ikke bedstemors rødgrød med fløde på en lys sommeraften efter aftensmaden? (Foto: Stine Christiansen)

Opskriften er til seks personer

Det skal du bruge

Ingredienser

125 gram jordbær
125 gram ribs
125 gram solbær
125 gram brombær
125 gram sukker
1 deciliter vand
1 spiseske kartoffelmel
125 gram hindbær
Citronmelisseblade til pynt
1/4 liter piskefløde
Skovsyreblade til pynt

Sådan gør du

Skyl alle bær undtagen hindbær og brombær.

Nip bærrene, fjern stilkene, og kom jordbær, ribs, solbær og brombær i en gryde med sukker og vand.

Lad det koge op, og fjern forsigtigt eventuelt skum.

Lad grøden koge ved lav varme i 3-4 minutter.

Rør kartoffelmel ud i lidt koldt vand. Tag gryden af varmen, og tilsæt lidt efter lidt kartoffelmelsblandingen, mens du rører i det, til det har en passende konsistens.

Kom til sidst hindbærrene i bortset fra nogle til pynt, og rør dem sammen med grøden. Smag eventuelt til med sukker.

Drys til sidst grøden med sukker, så den ikke trækker skind, og stil den på køl.

Server rødgrøden i portionsskåle med en klat letpisket flødeskum og et halvt hindbær på toppen.

Pynt med blade fra citronmelisse og skovsyre . Grøden kan holde sig 14 dage på køl i en lufttæt beholder.

Sådan ser bogen ud:

wulff & konstali bog brunch

 

Læs også:

Toast med gedeost

toast ged tyttebær (Foto: Stine Christiansen)

· Mere fra samme kategori ·