Læs også:

Close
Fritidsaktivteter i DK lig med hygge (Foto: Unsplash)

Mest populære fritidsaktiviteter i Danmark, og hvordan man får det bedste ud af dem

Underholdning  | 

Hvad bruger du egentlig din fritid på, og hvordan sparer du mest på de populæreste aktiviteter?

At finde balancen i livet mellem arbejdet og fritiden kan være en af de sværeste udfordringer, men det er også en af de vigtigste. Derfor har WalletForm for nylig lavet en undersøgelse, der har undersøgt, hvordan danskerne vælger at tilbringe deres fritid, og hvad der er deres yndlingsaktiviteter.

Digital underholdning viser sig, at være noget danskerne er glade for. Så glade at 95 procent vælger at bruge deres fritid på det. I den moderne verden virker det ikke så underligt og derfor kommer her også en lille guide til, hvordan man vælger den bedste streaming tjeneste baseret på præferencer.

Tv-serier og at lytte til musik er førende inden for fritidsaktiviteter (Foto: WalletForm)
Tv-serier og at lytte til musik er førende inden for fritidsaktiviteter. (Foto: WalletForm)

Når underholdning er opnåelig med blot et par klik, er det ikke overraskende, at 95 procent af danskerne vælger at bruge det. Tre ud af fire danskere hævder, at de mindst en gang om dagen lytter til musik. Når det kommer til tv-serier, ser mere end en fjerdedel tv-serier på daglig basis. Tre ud af fem danskere siger, at de lytter til fiktion-historier på daglig basis. Det er dertil et interessant fact, at tallet er lig med dem, som læser akademisk litteratur.

Live sport er faktisk ikke så populært

Man skulle ikke tro det blandt mænd (i hvert fald), men at se live sport blev den mindst udbredte kulturaktivitet ifølge statistikker. Kun 17 procent af danskerne valgte at se sport live, og kun en ud af fem mænd tog ud for at se sport live. At se sport live var noget, kun en ud af 10 kvinder valgte at gøre.

 

Kvinder og mænd forskel fritidaktivitet (Foto: WalletForm)
Der er forskel på, hvad mænd og kvinder bruger deres fritid på – Oh you didn’t know that? (Foto: WalletForm)

Læs også: Game of Thrones hitter stort på Spotify

Levende musik er en aktivitet, der er lige populært blandt mænd og kvinder. Blandt danskerne har hver fjerde kvinde og mand været til en koncert for at høre enten klassisk musik eller en rytmisk musikkoncert i 2018.

Ved andre kulturelle aktiviteter, såsom besøg af museer, slotte og andre gamle monumenter, er der ikke meget forskel på kvinder og mænd. Sådanne aktiviteter blev valgt af 37 procent af mændene og 40 procent af kvinderne. Så generelt vælger fire ud af 10 danskere disse kulturelle aktiviteter.

20 procent flere kvinder læste eller lyttede til fiktion. 12 procent flere kvinder ser scenekunst live sammenlignet med mænd. At gå i biografen er også en aktivitet, der er mere udbredt blandt kvinder – 11 procent flere siger, at de går i biografen.

Mere end 71 procent af kvinderne læser eller lytter til fiktionsbøger, mens kun en ud af to mænd gjorde det samme. En ud af to kvinder går på biblioteket, og fire ud af ti bruger bibliotekets onlinetjenester. Mere end 34 procent af kvinderne ser teater, mens kun 22 procent af mænd vælger denne aktivitet.

Hvad angår at se film i biografen, vælger en større mængde kvinder at gøre dette i forhold til mændene. 32 procent af kvinderne vælger at se film i biografen, mens kun 23 procent af mændene går i biografen.

Fritidsaktiviteter i DK (Foto: Unsplash)
Vælg den streamingtjeneste, som passer bedst til dine behov. (Foto: Unsplash)

Læs også: De 5 mest ventede Netflix-serier i foråret 2019

Mest populære aktivitet – og hvordan man vælger udbyderen

På grund af, at tv-serier er den mest populære fritidsaktivitet, kommer her de mest populære streamingtjenester og hvordan man vælger den bedste. Streamingtjenesterne angivet nedenfor koster 99 kroner hver måned, bortset fra Amazon, som koster 45 kroner om måneden. På grund af den lignende prisklasse, bør du vælge den, der bedst tilfredsstiller dig indholdsmæssigt.

Hvis du leder efter originalt indhold og serier:

  • Vælg Netflix, som har mere end 800 originale serier og film.
  • Vælg Viaplay, hvis dit fokus er på nordiske tv-serier. Viaplay har et bredt udvalg af film og serier samt et voksende udvalg af originale serier.
  • Vælg HBO Nordic, hvis du leder efter prisvindende serier, da du kan finde alt fra klassikere som Sopranos til tidens hits som Game of Thrones.
  • Vælg Amazon Prime, hvis du vil se offline og have et stort udvalg af underholdning til den laveste pris. Indholdet er dog ikke tilgængeligt på dansk.
  • Vælg C More, hvis du vil have eksklusiv indhold, da de har aftaler med Paramount, Fox, BBC, HBO og mange andre, der garanterer eksklusivt indhold.

Med hensyn til pris koster alle udbydere nævnt ovenfor pånær Amazon 99 kroner per måned. Amazon er halvt så billig – kun 45 kroner måned. Hver udbyder tilbyder en gratis prøveperiode fra syv dage til en måned. Derfor kan du bare gå i gang og teste dem for at se, hvilken der passer bedst til dine behov.

Fritidsaktivteter i DK lig med hygge (Foto: Unsplash)
Så kan du læne dig tilbage og Netflix. (Foto: Unsplash)
Læs også: 

Natalie Madueño, den som dræber, serie, tvserie, krimi, spændende, uhyggelig, virkelighedstro

· Mere fra samme kategori ·

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk