Læs også:

Close
Putin, rusland, præsident

NEWS: Første håndtryk mellem Kim Jong-un og Putin

Nyheder  | 

Første håndtryk mellem Kim Jong-un og Putin · Facebook sætter milliarder af til amerikansk bøde · Væksten i Danmark er bredt funderet · Nyt forlig styrker arbejdsmiljøet med 460 mio. kr. · Danskerne vil være mest stolte af at arbejde for Lego · Dagens billede: Listen over tv-serier, der slutter i 2019

Vi har udvalgt dagens nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Første håndtryk mellem Kim Jong-un og Putin

Der blev vekslet smil, nik og et langt håndtryk, da Ruslands præsident, Vladimir Putin, og Nordkoreas leder, Kim Jong-un, for første gang i dag mødtes i den russiske havneby Vladivostok.

I disse dage mødes Kim Jong-un med Putin i Rusland for blandt andet at sætte standarden for de to statslederes møde, hvor netop Nordkoreas atomprogram står øverst på dagsordenen.

Mødet er kommet i stand, efter at Kim Jong-un i februar holdt et topmøde med den amerikanske præsident, Donald Trump. Det endte brat og uden en aftale.

– For Kim Jong-uns vedkomne er formålet med at mødes med Putin at vise amerikanerne, måske endda også kineserne, at han har andre samarbejdspartnere, han kan tale med, siger Frederikke Ingemann, TV 2s internationale analytiker.

Samtidig er Putins aktie i dagens møde at få en plads ved forhandlingsbordet, lyder det:

– Han ønsker ikke bare at være en observatør i det her forsøg på at gøre Den Koreanske Halvø atomfri. Han ønsker at være en aktiv spiller i det store spil, som det jo er, siger Frederikke Ingemann. Det skriver TV2.

Putin, rusland, præsident
Kim Jong-un og Putin mødes i disse dage og snakker blandt andet Nordkoreas atomprogram. (Foto: Pxhere)

Læs også: Mueller-rapport: Intet bevis for samarbejde mellem Trump og Rusland

Facebook sætter milliarder af til amerikansk bøde

Det handler om sagen med de data, der var blevet brugt af Cambridge Analytica under præsidentvalget i 2016. Her blev det afsløret, at der var blevet lækket data fra 87 millioner Facebook-brugere.

Det fremgår derfor nu af kvartalregnskabet for selskabet bag det sociale medie, at Facebook ifølge sit kvartalsregnskab sætter fem milliarder dollar (over 33 milliarder kroner) af til en mulig bøde fra de amerikanske myndigheder. Den ventede bøde vil være straf for ikke at beskytte brugernes private oplysninger godt nok.

Men trods den lurende bøde leverer Facebook et regnskab, der overgår analytikernes forventninger. Der er både flere brugere og højere omsætning end ventet. Især væksten på Instagram samt øget salg af reklamer pynter på tallene. Antallet af aktive brugere per måned er vokset med 8 procent til 2,38 milliarder.

Sagen er fortsat uafklaret og der er derfor ingen garanti for hverken timing eller betingelser for en afslutning, står der i regnskabet. Det skriver DR.

Facebook
Facebook sætter ifølge sit kvartalsregnskab fem milliarder dollar (over 33 milliarder kroner) af til en mulig bøde fra de amerikanske myndigheder (Foto: Pexels)

Læs også: Facebook-stifter Mark Zuckerberg gled af på kritiske spørgsmål

Væksten i Danmark er bredt funderet

Langt størstedelen af landets kommuner har oplevet vækst i BNP (bruttonationalprodukt) pr. indbygger og i beskæftigelsen de sidste fire år. Det gælder også kommuner længere væk fra de større byer.

I samme periode har der desuden været vækst i antallet af solgte boliger uden for de større byer og i befolkningstallet i de fleste kommuner landet over. Også på småøerne er befolkningstallet steget de seneste to år.

– Det går godt i Danmark, og det er en mærkesag for regeringen, at landdistrikterne også får del i væksten. Det arbejde har vi siden år 2015 prioriteret højt. Derfor er det også gode nyheder, at vi nu så tydeligt kan se en række positive udviklingstendenser i landdistrikterne, siger Erhvervsminister Rasmus Jarlov.

Redegørelsen viser dog også, at der fortsat er områder i Danmark, hvor udviklingen og væksten med fordel stadig kan hjælpes på vej.

– Vi er ikke blinde over for det faktum, at der stadig er områder i Danmark, der er særligt udfordrede. Derfor vil vi bl.a. sætte gang i nedrivningen af faldefærdige bygninger for at forskønne landsbyerne. Det gør vi efter anbefaling fra Udvalget for levedygtige landsbyer og med det formål at skabe en bedre balance på boligmarkedet, siger han. Det skriver Erhvervsministeriet

Danmark i vækst (Foto: Unsplash)
Langt størstedelen af landets kommuner har oplevet vækst i BNP. (Foto: Unsplash)

Nyt forlig styrker arbejdsmiljøet med 460 mio. kr.

Der er alt for mange, som oplever at blive syge og nedslidte af at gå på arbejde. Samtidig er der i visse brancher for ofte eksempler på, at udenlandsk arbejdskraft i Danmark arbejder under uacceptable forhold.

Derfor har regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Alternativet, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti indgået en ny aftale om arbejdsmiljøindsatsen.

Med aftalen tilføres Arbejdstilsynet godt 460 mio. kr. frem mod 2022, hvilket bl.a. indebærer en styrkelse af Arbejdstilsynets indsats for ordnede forhold. Aftalen indebærer derudover, at Arbejdstilsynets tilsyn i højere grad målrettes de virksomheder, der har størst risiko for arbejdsmiljøproblemer, og at tilsynet får flere redskaber.

Partierne er også enige om at skærpe bøderne og sanktionerne over for de virksomheder, som begår alvorlige overtrædelser af arbejdsmiljøloven, og at styrke kontrollen med udenlandske virksomheder bl.a. i form af flere kontrolaktioner og et fortsat skærpet tilsyn på større bygge- og anlægsprojekter.

Endelig er partierne enige om, at der skal mere fokus på det psykiske arbejdsmiljø. Det skal bl.a. ske ved, at det psykiske arbejdsmiljø får sin egen bekendtgørelse, så reglerne bliver tydeligere. Forligspartierne forpligter sig også til at rydde op i gamle regler og vejledninger, så reglerne på arbejdsmiljøområdet helt generelt bliver nemmere at forstå. Det skriver Beskæftigelsesministeriet.

arbejdsmiljø (Foto: Pexels)
Der er alt for mange, som oplever at blive syge og nedslidte af at gå på arbejde og det skal det nye forlig ændre på. (Foto: Pexels)

Danskerne vil være mest stolte af at arbejde for Lego

Hver dag interviewer YouGov BrandIndex personer, der er repræsentative for den generelle befolkning, og spørger dem om deres holdninger til forskellige varemærker. En af parametrene er omdømme, som måler, i hvilken grad danskerne ville være stolte eller flove over at arbejde for et varemærke.

Lego topper igen i år YouGov BrandIndex’ liste over varemærker, som danskerne ville være mest stolte over at arbejde for med en omdømme-score på 47,1. Bang og Olufsen indtager andenpladsen med en omdømme-score på 38,0, mens Mercedes-Benz snupper tredjepladsen med en score på 35,8.

Mercedes-Benz har fået selskab af hele tre andre bilbrands på årets omdømme-liste, nemlig Audi på fjerdepladsen, BMW på femtepladsen og Volvo, som er ny i top 10, på syvendepladsen.

Ud over Volvo byder årets omdømme-ranking også på en anden nyhed, nemlig DR som indtager tiendepladsen med en score på 27,1

Listen med de største stigninger i omdømme byder på brands fra forskellige brancher som ofte er udskældte, herunder tabloid-aviser, banker, offentlig transport og discount supermarkeder. Fælles for flertallet af brands på listen er da også, at de i 2019 stadig ender med en negative omdømme-score. Der er altså flere danskere, der ville være flove over at arbejde for dem end stolte, men de har alle forbedret deres omdømme væsentligt. Det skriver YouGov Brandindex.

Danskerne vil helst arbejde for Lego. (Foto: Unsplash)
Danskerne vil helst arbejde for Lego. (Foto: Unsplash)

Læs også: Hvad gør en arbejdsgiver attraktiv for danskerne?

Dagens billede: Listen over tv-serier, der slutter i 2019

Her har du en (sørgelig) liste over de tv-serier, der har deres sidste sæson i 2019 😣

· Mere fra samme kategori ·