Læs også:

Close
dankort, kort, shopping, kreditkort, debitkord, nets

NEWS: Dankortet bliver brandvarmt op til påske

Nyheder  | 

Dankortet bliver brandvarmt op til påske · Farlig 18-årig kvinde eftersøgt i USA: Skolerne er i alarmberedskab · Mange danskere oplever problemer med bagage på flyrejsen · Allergivenlig påske uden nys og snøft · Dagens billede: Dronning Margrethe fyldte 79 år

Vi har udvalgt dagens nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Dankortet bliver brandvarmt op til påske

Påsken er over os, og er traditionelt et af de tidspunkter på året, hvor vi svinger vores Dankort allermest ivrigt. I dag, onsdag op til påske, har historisk været en af de allerstørste handelsdage på året. Selvom sidste års handel ikke helt kunne matche året før, så var onsdagen op til påske igen en af de helt store handelsdage. Her blev der handlet for 1.731 millioner kroner på Dankort i butikkerne, hvilket nærmer sig de allerstørste handelsdage omkring jul.

– Vi oplever hvert år, at dagene op til påske er blandt de helt store handelsdage på året, kun overgået af de travleste dage omkring jul og Black Friday. Så mon ikke vi ser det samme igen i år, og at vores Dankort bliver brandvarmt særligt onsdag inden påske, siger Jeppe Juul-Andersen, direktør med ansvar for Dankort hos Nets.

Også Dansk Erhverv forventer travlhed i påskedagene:

– De store helligdage er traditionelt lig med store handelsdage. I år falder påsken blot 14 dage efter, at danskerne har fået mere end 16 milliarder kroner tilbage i skat. Og når det sammenholdes med, at forårssolen titter frem, så kommer der ikke blot gang i dagligvarehandelen med køb af sild og snaps til påskebordet, men også i byggemarkeder og havecentre, hvor der købes nye planter, havemøbler og græsslåmaskiner, siger Brian Mikkelsen, administrerende direktør i Dansk Erhverv. Det skriver Nets i en pressemeddelelse.

dankort, kort, shopping
Dankortet bliver brandvarmt op til påske. (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: Med den rette planlægning kan du undgå madspild i påsken

Farlig 18-årig kvinde eftersøgt i USA: Skolerne er i alarmberedskab

En 18-årig kvinde, som ifølge politiet rejste til Colorado mandag aften og efterfølgende rettede trusler mod Denver-området, er blevet eftersøgt her blot få dage inden 20-årsdagen for Columbine-massakren, hvor to elever skød og dræbte tolv elever og en lærer den 20. april i 1999. Efter kvinden forlod lufthavnen i Denver, købte hun et haglgevær samt ammunition.

Det har fået de amerikanske myndigheder i højeste beredskab, og de betegner det som en “pålidelig trussel” mod Columbine High School og omkring 20 andre skoler i området.

Delstatens undervisningsministerium opfordrer alle skolerne i Denver-området til at igangsætte en lockout, som bruges til at beskytte skolerne mod trusler. Det betyder, at undervisningen kan fortsætte indendørs, men at adgangen til og fra de forskellige skoler vil blive begrænset.

– Hun er bevæbnet og betragtes som ekstremt farlig, skriver politiet i en Facebook-opdatering. Det skriver TV 2.

politi elev forsvundet (Foto: Pxhere)
Farlig 18-årig kvinde eftersøgt i USA: Skolerne er i alarmberedskab. (Foto: Pxhere)

Læs også: Skoleskyderi i South Carolina

Mange danskere oplever problemer med bagage på flyrejsen

Ferien er bestilt, forventningens glæde er tårnhøj, for nu venter en uge med sol, varme og afslapning sammen med familien. Det hele skulle være så godt for de mange danskere, der hvert år rejser på ferie med fly. Desværre oplever rigtig mange forventningsfulde danskere hvert år, at ferien bliver ødelagt på grund af problemer med bagagen, der enten er forsinket, beskadiget eller simpelthen aldrig kommer frem.

En ny undersøgelse fra Gjensidige Forsikring og Gouda Rejseforsikring viser nemlig, at hver 10. dansker, inden for de sidste tre år, har oplevet at deres bagage enten var forsinket, beskadiget eller forsvundet på ferien.

Særligt kvinderne er uheldige. For her svarer 11 procent, at de inden for de sidste tre år har oplevet problemer med deres bagage på en flyrejse, ligesom de unge i alderen 18-39 år er den gruppe, der oftest oplever problemer med deres bagage.

Lige præcis denne problematik er noget, de kan nikke genkendende til hos Gouda Rejseforsikring, hvor hele 13 procent af alle rejseforsikringssager omhandler bagage.

– Rigtig mange danskere oplever problemer med deres bagage. Det er særligt i USA og Spanien, at der er store problemer med mistet, forsinket eller beskadiget bagage, siger Dan Kjølhede Laursen, direktør i Gouda Rejseforsikring, der fortæller, det hurtigt kan blive en dyr fornøjelse, hvis man ikke har tegnet en rejseforsikring. Det skriver Gjensidige Forsikring og Gouda Rejseforsikring i en pressemeddelelse.

bagage, kuffert, rejse, ferie, lufthavn
Mange danskere oplever problemer med bagage på flyrejsen. (Foto: Unsplash)

Læs også: Danskerne ofrer gerne bøffen for klimaet men det kniber med flyrejsen

Allergivenlig påske uden nys og snøft

Påskebordet er ofte fyldt med blomster og pyntegrene, men faktisk kan højtidens mest populære plantearter give høfebersymptomer og vejrtrækningsproblemer for allergikere.

I de danske hjem er pynten nemlig ofte buketter af grene og blomster som fx hasselgrene, pilegrene, påskeliljer, tulipaner og hyacinter – og disse er ikke allergivenlige. Fælles for dem er, at de kan udløse symptomer som for eksempel nys, løbende næse, vejrtrækningsbesvær og kløende øjne blandt pollenallergikere, astmatikere og dem med følsomme luftveje.

Hvis du selv eller en af dine gæster er pollenallergiker eller astmatiker, kan du dog stadig skabe et smukt dækket bord. For der er grene og blomster, der ikke er kendt for at give gener, fx lærkegrene, æblegrene og stedmoderblomster.

Som noget nyt kan du også bestille en allergivenlig buket, som Astma-Allergi Danmark har lavet i samarbejde med online-blomsterbutikken flowr. Buketten er bundet af roser, eustoma, løvemund, hindebæger og ruscus – blomster og snitgrønt, som ikke er kendt for at give gener hos pollenallergikere og dem, der er duftoverfølsomme.

Buketten kan købes på flowr.dk og for hver solgt buket donerer flowr 10 kroner til Astma-Allergi Danmarks arbejde.

flowr, buket, blomster
Allergivenlig påske uden nys og snøft. (Foto: flowr)

Læs også: Gode råd mod pollenallergi

Dagens billede: Dronning Margrethe fyldte 79 år

I går fyldte Dronning Margrethe 79 år. Stort tillykke!

Læs også: Dronningen vækker opsigt i eget design

· Mere fra samme kategori ·