Læs også:

Close
antiinflammatorisk kost Pakistansk kylling med masser af krydderier og cashewnødder og Syrlig sød tomatsalat med granatæble og basilikum (Foto: Columbus Leth)

Antiinflammatorisk ret: Pakistansk kylling med syrlig-sød tomatsalat

Mad  | 

Hvad med at lave en lækker pakistansk kylling med tomatsalat som aftensmad? Det er både sundt, antiinflammatorisk og smager fantastisk

Aldrig har ordet antiinflammatorisk været mere på folks læber end nu. Antiinflammatorisk kost er kommet for at blive, og endelig er der kommet fokus på, hvad det kan gøre for os alle.

Bogen ’21 NYE HELBREDENDE DAGE MED ANTIINFLAMMATORISK KOST’ giver en ny energi og større velvære, stabilt blodsukker, bedre fordøjelse, vægttab – og alt det uden sult og man får stadig en god nattesøvn, har færre smerter, et sundt blodtryk og kolesterolniveau og mindre behov for medicin.

Det lyder bestemt godt, og det er i følge Louise Bruun og Jerk Langer blot nogen af de mange gevinster, som masser af danskere har oplevet ved begynde at spise antiinflammatorisk kost. Det hele handler om Velvære, balance, overskud … Hvem har ikke brug for det i sin hverdag?

Her får du en af opskrifterne fra bogen, som ikke bare smager godt men som også er en lækker måde at blive mæt på.

Kylling er nemmere at fordøje end rødt kød, hvilket gør den til en effektiv proteinkilde. Denne ret er fyldt med krydderier med alle deres helbredende virkninger. Ikke mindst fordøjelsesfremmende, så du optager alle de næringsstoffer, som du har brug for.

Det skal du bruge

Ingredienser

2 deciliter opblødte cashewnødder
1 løg
3 fed hvidløg
15 centimeter ingefær
½ teske revet muskatnød
3 spiseske olivenolie til stegning
2 teske garam masala
½ teske kanel
2 laurbærblade
1 teske gurkemeje
1 teske stødt kardemomme
400 gram kyllingefileter
6 tomater
¼ liter piskefløde
1 deciliter ristet kokosmel
2 deciliter mandler
2 dl rosiner

Opskriften er til to personer

antiinflammatorisk kost Pakistansk kylling med masser af krydderier og cashewnødder og Syrlig sød tomatsalat med granatæble og basilikum (Foto: Columbus Leth)
En lækker antiinflammatorisk ret. (Foto: Columbus Leth)
TIP

Vil du ikke bruge fløde, kan du vælge mandelmælk eller en anden plantemælk i stedet.

Sådan gør du

Kom de opblødte cashewnødder i en blender og kør til en fin creme.

Pil og skær løget i tern.

Pil og hak hvidløgene fint.

Skræl og riv ingefær fint.

Kom olie på en medium-varm pande og tilsæt løg, hvidløg og alle krydderierne.

Lad det stege et øjeblik, før kyllingefileterne lægges på.

 

gurkemeje antiinflammatorisk (Foto: Visualhunt)
Den smukke gurjemeje er god at bruge. (Foto: Visualhunt)

Lad det hele simre, indtil kyllingen er gennem-stegt, cirka 5-6 minutter på hver side.

Skyl og hak tomaterne og kom dem på panden til kyllingen sammen med de blendede cashewnødder og fløden. Lad det simre i 10 minutter.

Tag imens en ren pande og kom kokosmel på. Rist det ved medium varme, til det bliver gyldent. Hold godt øje, så det ikke får for meget!

Hak mandler og kom dem, den ristede kokos og rosiner oven på retten som pynt.

 

 

Sådan ser bogen ud:

bog jerk langer louise bruun antiinflammatorisk kost

 

Læs også:

Antiinflammatorisk kost

persille grøntsag sund antiinflammatorisk kost (Foto Columbus Leth)

 

· Mere fra samme kategori ·