Læs også:

Close
idømt, fængsel, straf, dom, dommer, anholdt, politi, 112, hammer

NEWS: I dag begynder retssagen mod forældrepars systematiske misbrug af deres fire børn

Nyheder  | 

I dag begynder retssagen mod forældrepars systematiske misbrug af deres fire børn · Mange kan få mere ud af pensionsopsparingen · Laveste antal au-pairs i landet siden 2006 · Dominos er gået konkurs i Danmark · Dagens billede: Når livet gør ondt

Vi har udvalgt dagens nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

I dag begynder retssagen mod forældrepars systematiske misbrug af deres fire børn

I dag begynder retssagen mod et forældrepar ved Retten i Esbjerg, efter de i 2017 blev varetægtsfængslet mistænkt for årelange misbrug af deres fire børn.

Begge er tiltalt for systematisk misbrug og vold af særlig rå, farlig eller brutal karakter med de dengang mindreårige børn. Kvinden er biologisk mor til alle fire børn, og manden er biologisk far til de to yngste børn. De nægter sig begge to skyldige.

Ifølge anklageskriftet skal misbruget være begået i perioden fra 1987 til 1994. Der er her tale om en lang opremsning af seksuelle perversiteter, torturlignende vold og andre former for mishandling.

Både manden og kvinden har angiveligt deltaget i overgrebene, ligesom der også skal have været andre medgerningsmænd involveret.

Der er sat ni dage af til retssagen, og der forventes at falde en dom den 5. april i år. Det skriver TV 2.

idømt, fængsel, straf, dom, dommer, anholdt, politi, 112, hammer
I dag begynder retssagen mod forældrepars systematiske misbrug af deres fire børn. (Foto: Pexels)

Læs også: Liste anklager britiske politikere og ministre for seksuelle overgreb

Mange kan få mere ud af pensionsopsparingen

Håndværkere, lastbilchauffører, rengøringsassistenter og andre PensionDanmark-medlemmer satte i 2018 ny rekord. Samlet indbetalte de over 180 millioner kroner mere til deres arbejdsmarkedspension, end deres arbejdsgivere allerede indbetalte. Dermed sparer de op uden at betale administrationsomkostninger flere steder.

Men mange lønmodtagere snyder stadig sig selv for ekstra økonomisk sikkerhed i pensionistlivet, fordi de betaler mere for at spare op, end de behøver. Omkring 40 procent af PensionDanmarks medlemmer betaler således også omkostninger for
sideløbende at spare op til pension gennem deres bank.

– Selv tilsyneladende små forskelle i omkostninger kan over tid betyde rigtig meget for dine økonomiske muligheder, når du ikke arbejder længere. Derfor er det vigtigt at overveje konsekvenserne af omkostningerne, når du beslutter, hvor du vil spare op, lyder rådet fra Torben Möger Pedersen, administrerende direktør i PensionDanmark.

Konkurs, penge, fattig, britta nielsen
Mange kan få mere ud af pensionsopsparingen. (Foto: Pexels)

Læs også: Det havde vi ikke råd til i 2018

Laveste antal au-pairs i landet siden 2006

Over de seneste 20 år har der været to modsatrettede tendenser i forhold til antallet af personer, der indvandrer til Danmark på baggrund af en au-pair-opholdstilladelse. I perioden fra 1999 til 2008 var der en næsten konstant stigning i denne gruppe. Kun i 2003 og i 2005 var der svage nedgange i udviklingen.

På højdepunktet i 2008 var der 2.118 personer, der indvandrede til Danmark med en au-pair-opholdstilladelse. Fra 2008 og frem til 2018 ser man den modsatte udvikling. Her var der et næsten konstant fald, og i 2018 indvandrede 1.007 personer – altså mindre end halvdelen af det antal personer, der var tale om i 2008.

17 af landets kommuner modtog 80 procent af de personer, der indvandrede til Danmark med en au-pair-opholdstilladelse. Det svarer til 799 personer. Gentofte var den kommune, der modtog flest fra denne gruppe. I alt modtog de 236 i 2018. Med 107 personer indvandrede næstflest til København og den tredje kommune i denne række var Rudersdal, der modtog 90 personer med au-pair-opholdstilladelse. Det skriver Danmarks Statistik.

rengøring
Laveste antal au-pairs i landet siden 2006. (Foto: Pexels)

Læs også: Antallet af au-pairs styrtdykker efter krav om lønstigning

Dominos er gået konkurs i Danmark

På pizzakædens telefonsvarer oplyses det, at pizzakæden er gået konkurs i Danmark. Konkursen kommer cirka et halvt år efter, at tv-programmet ‘Operation X’ afslørede fusk med fødevarer. Det skriver TV 2.

– Domino’s i Danmark er desværre gået konkurs, og det er ikke længere muligt at bestille pizzaer. Der arbejdes på en løsning, så det fremover igen bliver muligt, bliver der sagt, hvis man ringer til en af restauranterne.

Desuden er den danske hjemmeside også nede, og flere medarbejdere har endnu ikke fået løn for februar, skriver Ekstra Bladet.

Pizza, mad, junkfood
Dominos er gået konkurs i Danmark. (Foto: Pexels)

Læs også: Danmarks største pizzakæde bruger bevidst råvarer, som er udløbet på dato

Dagens billede: Når livet gør ondt

Cecilie Hother var gravid med familiens 2. barn, men lørdag mistede den lille familie deres ufødte dreng.

https://www.instagram.com/p/Bujws7an4X7/

Læs også: At miste og at mangle

· Mere fra samme kategori ·