Læs også:

Close
Mobil, telefon, smartphone, iphone, happn, tinder, date, dating, sms, besked, online, facebook, instagram, twitter, app

NEWS: Kvinderne lader mændene tage det første skridt på dating-apps

Nyheder  | 

Kvinderne lader mændene tage det første skridt på dating-apps · Biskop sagsøgt for at ansætte pædofile præster · Flere biler i brand i nat · Handlen med kopivarer stiger kraftigt · Danmark indgår energisamarbejde med Argentina · Dagens billede: Happy International Day of Happiness

Vi har udvalgt dagens nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Kvinderne lader mændene tage det første skridt på dating-apps

En ny undersøgelse fra datingapp’en happn viser, at det er mændene som langt de fleste gange starter samtalerne. Faktisk er hele syv ud af 10 samtaler på app’en startet af mændene.

– Datingapps har på mange måder gjort det lettere for kvinder at tage en mere aktiv og befriet rolle i deres datingliv end før. Brugernes mønster i app’en viser dog, at vi stadig har noget at arbejde med, før ligestillingen er ens både online og i virkeligheden. Vi vil fremhæve dette og inspirere kvinderne til at føle sig trygge med at tage det første skridt, som mange af mændene nu gør, siger Eugénie Legendre, der er global kommunikationschef hos happn.

I denne måned har happn derfor lanceret en kampagne, som skal inspirere kvinder verden over til at tage det første skridt. Gennem notifikationer, beskeder og hashtagget #BalanceForBetter via appen vil de kvindelige brugere blive opfordret til, at tage det første skridt og være med til at lave nye regler indenfor dating. Happn håber at se en forandring i kvindernes adfærd, selv efter kampagnen er ovre. Det skriver happn.

Mobil, telefon, smartphone, iphone, happn, tinder, date, dating, sms, besked, online, facebook, instagram, twitter, app
Kvinderne lader mændene tage det første skridt på dating-apps. (Foto: Pexels)

Læs også: Dating-apps kan oppuste din selvtillid og ødelægge dit selvværd

Biskop sagsøgt for at ansætte pædofile præster

I går blev det annonceret, at delstaten West Virginia har lagt sag and mod biskoppen og bispedømmet Wheeling-Charleston. Søgsmålet handler om, at de haft haft ansat pædofile præster, mens de udmærket var klar over, at de havde overgrebsanklager mod dem.

Overgrebsanklagerne drejer sig om børn på skoler og lejrture. Og selvom bispedømmet Wheeling-Charleston og dets tidligere overhoved, biskop Michael Bransfield kendte til overgrebene, så blev de ansat alligevel.

– Den katolske kirke har længe skjult og benægtet, at den huser præster, som har begået overgreb mod børn. Også her i West Virginia, siger statsadvokaten i West Virginia, Patrick Morrisey.

– Kirken må fortælle, hvad den ved. Kirken må åbne sine arkiver for offentligheden og fortælle, hvordan den har handlet på hver og en af de troværdige anklager om seksuelle overgreb, som kirken fik kendskab til, siger han.

Bispedømmet Wheeling-Charleston har ikke kommenteret på sagen. Det skriver Ritzau.

Biskop, præst, overgreb, religion, tro
Biskop sagsøgt for at ansætte pædofile præster. (Foto: Unsplash)

Læs også: Biskop dækkede over sexovergreb

Flere biler i brand i nat

Tidligt onsdag morgen er tre biler udbrændt, og en fjerde bil har fået voldsomme brandskader under en brand i Vallensbæk Strand.

– Vi går ud fra, at branden er påsat. Men der er umiddelbart ingen vidner, så vi skal have undersøgt brandstedet yderligere, når bilerne er blevet kolde, udtaler vagtchef Lars Guldborg fra Københavns Vestegns Politi.

Politiet fik meldingen om branden klokken 00.21, og brandfolkene blev efterfølgende sendt til stedet. Politiet kan endnu ikke sige, hvad årsagen til branden er, og de fortæller, at en mulig gerningsmand endnu ikke er fundet. Ingen personer er kommet til skade under branden. Det skriver Ekstra Bladet.

Ildebrand, ild, røg, brand, brandmand, brandmænd, 112, hjælp, sos, farligt
Flere biler i brand i nat. (Foto: Pexels)

Læs også: Ildebrand på Christianshavn

Handlen med kopivarer stiger kraftigt

Ulovlige sko, kosmetik, bildele og fødevarer. Markedet for kopivarer vokser sig større. I en ny rapport estimerer OECD og det europæiske varemærkekontor, EUIPO, at handlen med ulovlige kopivarer er steget fra 2,5 procent til at udgøre op til 3,3 procent af verdenshandlen svarende til omkring 3.346 milliader kroner. Desuden estimeres det, at importen til EU af kopivarer er steget eksplosivt fra 5 procent til at udgøre op til 6,8 procent.

– Det er en voldsom stigning i handlen med kopivarer, og tal som gør indtryk. Ulovlige kopivarer er skadelige for samfundet, for virksomheder og ikke mindst for de danske forbrugere, der udsættes for sundhedsskadelige- og sikkerhedsmæssige risici, siger Barbara Suhr Jessen, sektionschef i Patent- og Varemærkestyrelsen, der koordinerer samarbejdet i Danmark mellem 12 myndigheder om bekæmpelse af kopivarer.

Hvor det engang mest var luksusprodukter, der blev forfalsket, så er det i dag nærmest alle typer af varer – for eksempel sko, legetøj, kosmetik, medicin, mad og drikkevarer. Ifølge rapporten eksporteres størstedelen fra Kina, Hong Kong, De Forenede Arabiske Emirater, Tyrkiet og Singapore.

For at hjælpe forbrugerne til bedre at kunne styre uden om kopivarer, blev hjemmesiden jegvælgerægte.dk for nylig lanceret. Her kan forbrugere og virksomheder søge viden om kopivarer og ulovlig streaming af musik og film. Det skriver Patent- og Varemærkestyrelsen.

Dankort, kreditkort, kort, betal, betaling, shopping, køb, online, shop, shopping
Handlen med kopivarer stiger kraftigt. (Foto: Pexels)

Læs også: Danskerne skal kunne styre uden om farlige kopivarer

Danmark indgår energisamarbejde med Argentina

Den argentinske regering har sat vind i sejlene for en markant grøn omstilling af deres energisektor. Helt konkret er målet, at argentinerne skal have 20 procent vedvarende energi i 2025. I 2017 var den på 2 procent.

Derfor indgår Danmark og Argentina nu et energisamarbejde. Aftalen vil give det sydamerikanske land mulighed for at trække på de erfaringer, som Danmark har opnået med vedvarende energi over de sidste årtier.

– Jeg er meget begejstret for at se, at Argentina fremover vil drage nytte af de erfaringer og den knowhow inden for de grønne energiløsninger, som danske myndigheder og virksomheder har. Jeg håber samtidig, at samarbejdet kan bidrage til øget eksport og arbejdspladser herhjemme og i Argentina, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V).

Helt konkret skal de to lande samarbejde om vigtige områder, der skal understøtte integrationen af mere vindenergi i det argentinske energisystem. Desuden vil samarbejdet fokusere på udvikling af offentlige udbud af vedvarende energi og energiplanlægning. Samarbejdsaftalen vil også give mulighed for, at de to landes myndigheder kan arbejde sammen om en øget indsats om energieffektivisering, så varmetabet i den argentinske bygningsmasse reduceres markant. Det skriver Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet.

Møde, aftale, præsident, topmøde, politik, arbejde, håndtryk, aftale
Danmark indgår energisamarbejde med Argentina. (Foto: Pexels)

Læs også: Danskerne skal skabe ny viden om plastik i Danmark sammen med WWF

Dagens billede: Happy International Day of Happiness

I dag er det International Day of Happiness. Yay!

Glad, smil, abe, sød, cute, dyr, naturen, natur, happy
Happy International Day of Happiness. (Foto: Pexels)

Læs også: Hvis du har spillet The Sims, er du både sundere og gladere

· Mere fra samme kategori ·