Læs også:

Close
Koral, koralrev, solcreme, hav, havet, vand, fisk, natur, nemo

NEWS: FN slår alarm: Rekordtemperaturer i verdenshavene

Nyheder  | 

FN slår alarm: Rekordtemperaturer i verdenshavene · 25 personer omkommet efter brand · Der er fremgang i dansk turisme · Flere søger mod ingeniøruddannelserne · Dagens billede: Lili Reinhart, Cole Sprouse og deres firbenede ven

Vi har udvalgt dagens nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

FN slår alarm: Rekordtemperaturer i verdenshavene

Torsdag kom det frem i en ny FN-rapport fra World Meteorological Organization (WMO), at havtemperaturerne og mængden af kuldioxid i atmosfæren nåede rekorden i 2018.

António Guterres, som er FN’s generalsekretær, kalder rapporten for “endnu en brat opvågning” for verdens regeringer og den globale industri.

– Den beviser det, vi længe har sagt, nemlig at klimaforandringerne foregår hurtigere end vores indsats for at stoppe dem, siger han.

I rapporten understreger WMO, at gennemsnitstemperaturen globalt er en hel grad varmere nu, end da den industrielle revolution begyndte omkring år 1760.

Selvom temperaturstigningen på en grad kan virke uanselig, så har den voldsomme konsekvenser for det globale vejrmønster, siger Petteri Taalas, som er WMO’s generalsekretær.

– Vi har set langt flere vejrrelaterede katastrofer på grund af klimaforandringerne, og temperaturstigningerne har langsigtede konsekvenser for millioner af mennesker, siger han til nyhedsbureauet AFP.

Ifølge FN er 4,5 milliarder mennesker siden 1998 blevet direkte påvirket af ekstremt vejr. Det skriver TV 2 og Ritzau.

Koral, koralrev, solcreme, hav, havet, vand, fisk, natur, nemo
FN slår alarm: Rekordtemperaturer i verdenshavene. (Foto: Pexels)

Læs også: Unge bekymrer sig mest om klimaet

25 personer omkommet efter brand

Efter en voldsom brand i et højhus i hovedstaden Dhaka i Bangladesh har 25 personer mistet livet. Flere af personerne er faldet ud fra den høje bygning på 19 etager. Bygningen ligger i Dhakas forretningskvarter.

Udover de 25 personer som har mistet livet, er der over 70 personer som er kommet til skade i branden, og man frygter derfor, at dødstallet vil stige.

Branden brød ud torsdag klokken 13 lokal tid, men meldes nu under kontrol.

– Branden er næsten under kontrol, siger en talsmand for brandtjenesten ifølge AFP, flere timer efter at den brød ud.

Ifølge andre medier har man set flere mennesker falde fra bygningen i et forsøg på at slippe væk fra branden. Andre er blevet set kravle på bygningens yderside for at komme ud. Det skriver Ritzau.

Eksplosion, ild, ildebrand, brand
25 personer omkommet efter brand. (Foto: Pexels)

Læs også: Grækenland: Mindst 50 døde i skovbrande

Der er fremgang i dansk turisme

Nye tal fra VisitDenmark viser, at omsætningen i dansk turisme i 2017 var på 128 milliarder kroner. Forbruget drives blandt andet frem af, at flere turister besøger Danmark, og at de bruger flere penge.

De nye tal fra VisitDenmark understreger, at der de seneste år er sket en positiv udvikling i turismeforbruget i Danmark, der i 2014 var cirka 100 milliarder kroner.

Forklaringen er blandt andet flere turismeovernatninger i Danmark, der i 2017 slog rekord for fjerde år i træk. VisitDenmarks analyser viser også, at de udenlandske turister i dag bruger flere penge under deres ophold, end de tidligere har gjort.

Med en turismeomsætning på 128 milliarder kroner i 2017 er dansk turisme godt på vej til at nå målsætningen i den nationale strategi for dansk turisme, hvor der er opsat det fælles pejlemærke, at turismeomsætningen skal nå 140 milliarder kroner i 2025.

VisitDenmark har som noget nyt i 2017 beregnet forbruget fra turister, der booker deres overnatninger via deleøkonomiske platforme. Dette forbrug, der i alt udgør cirka 5 milliarder kroner af den samlede omsætning, og som ikke tidligere har indgået i tallene, er med til at skabe et mere fyldestgørende billede af omsætningen i dansk turisme.

– Turismen er efterhånden et meget stort erhverv i Danmark. Dels i forhold til at skabe arbejdspladser og dels i forhold til at skabe vækst i hele Danmark. Når turisterne desuden bruger flere penge, mens de er her, er det godt nyt for både turismeerhvervet og alle de andre erhverv, som turisterne køber varer og tjenester hos. Som minister vil jeg derfor forsat have fokus på at udvikle dansk turisme og sikre gode rammevilkår for turismeerhvervet, siger erhvervsminister Rasmus Jarlov. Det skriver Erhvervsministeriet.

Rejse rejs ferie fly travel
Der er fremgang i dansk turisme. (Foto: Pexels)

Læs også: Wonderful Copenhagen griber ind over for overturisme

Flere søger mod ingeniøruddannelserne

Igen i år oplever ingeniøruddannelserne en lille stigning i ansøgertallet. Dette års opgørelse over kvote 2-ansøgninger til de videregående uddannelser viser, at der sammenlignet med 2018 er sket en stigning på 9 procent for antallet af kvote 2-ansøgere til diplomingeniøruddannelserne, mens lidt færre end sidste år har søgt mod civilingeniøruddannelserne. Samlet set holder ansøgertallet dog niveau og giver en pæn fremgang.

Formand for Ingeniørforeningen IDA og Engineer the Future, Thomas Damkjær Petersen, ser med glæde på årets ansøgertal for kvote 2.

– Det er en meget positiv tendens, at flere unge søger mod ingeniørstudierne via kvote 2. Den seneste undersøgelse fra Engineer the Future viser, at der allerede i 2025 kommer til at mangle 10.000 kandidater inden for teknologi, naturvidenskab og IT. De danske ingeniørvirksomheder har hårdt brug for flere unge med tekniske og naturvidenskabelige kompetencer på CV’et. Derfor håber jeg også, at den aktuelle interesse for ingeniørstudierne kommer til udtryk i årets samlede optag på ingeniøruddannelserne, udtaler han. Det skriver Engineer the future.

uddannelse, ingeniør, teknik, teknisk, tegne
Flere søger mod ingeniøruddannelserne. (Foto: Pexels)

Læs også: Kvinder og mænd med samme uddannelse får ikke lige løn

Dagens billede: Lili Reinhart, Cole Sprouse og deres firbenede ven

Cute, ikk’?

Læs også: Anmeldelse af Disneys eventyrklassiker Dumbo

· Mere fra samme kategori ·