Læs også:

Close
seng sengegavle soveværelse indretning seng

Indretning: Pift dit soveværelse op med en sengegavl

Bolig  | 

Skal der ske noget nyt i soveværelset? Så kan det være en overvejelse værd at investere i en ny og dekorativ sengegavl. Det gør en stor forskel for rummet, og kan bringe hotelstemning ind i det vigtige rum

Soveværelset er i dag et af de rum i boligen, som har fokus i indretning af hjemmet. Vi tilbringer også meget tid der, og vil gerne have et rum, der både kan give en god og hyggelig stemning, og hvor man kan sove godt i. En sengegavl kan i den grad ændre stemningen i soveværelset, og det er en ganske nem og forholdsvis billig måde at gøre det på. Læs mere om sengegavle og indretningen af soveværelset her.

Denne artikel indeholder betalte links.

seng sengegavle soveværelse indretning seng
Der skal være ro i soveværelset. (Foto: PR)

Indret det perfekte soveværelse

Søvnen spiller en meget stor rolle i forhold til ens fysiske og psykiske helbred. Derfor kan det også godt betale sig at prioritere nattesøvnen. Det gør du naturligvis ved at investere i en god seng, som i en ruf sender dig til drømmeland, men også ved at skabe en god stemning i soveværelset.

Er dit soveværelse indbydende og behageligt at være i, vil du helt sikkert få en bedre nattesøvn og hurtigere falde til ro om aftenen. Det er derfor en god idé at indrette et lækkert soveværelse, som du virkelig nyder at være i. Det kan du gøre på mange forskellige måder. Invester for eksempel i nogle fine duftlys, der kan sprede god stemning i soveværelset. Køb nogle lækre puder, der pynter på sengen, og sørg for at vælge rolige farver til rummet. Skal der ske noget andet, så pift dit soveværelse op med en sengegavl, som på et splitsekund ændrer sengens og rummets udtryk.

seng sengegavle soveværelse indretning seng
Det er ren zen at have et smukt soveværelse. (Foto: PR)

Find den helt rette sengegavl

Der findes oceaner af forskellige sengegavle på markedet, og derfor kan du helt sikkert også finde én, der er som skabt til dit soveværelse. Der findes modeller, som er praktiske i forhold til opbevaring, fordi der eksempelvis er hylder i gavlene. Det er smart for dem der har små lejligheder eller soveværelser. Der er også nogle, der er polstrede og behagelige at sidde opad. Og så er der nogen, der består af tremmer der mere giver rummet karakter. Der er dermed rig mulighed for at finde en sengegavl, som matcher dine ønsker og behov.

Har du et mindre soveværelse, kan det være fornuftigt at vælge en gavl med indbygget opbevaringsplads. På den måde får du både en dekorativ sengegavl og får samtidig ”foræret” lidt plads. Det kan også være fornuftigt at vælge en gavl med tremmer for at skabe lidt mere ”luft” i rummet.

seng sengegavle soveværelse indretning seng
Overvej hvad type sengegavl du vil før, før du investerer. (Foto: PR)

Har du derimod et stort soveværelse, kan du frit slå dig løs og vælge en stor og polstret sengegavl. Du kommer dermed til at få følelsen af et stort og luksuriøst hotelværelse, og den stil passer godt til de fleste soveværelser. Og så kan du drømme dig hen til det lækreste hotel – dit eget endda.

Hvad end du vælger, kan en sengegavl i en fart sætte et personligt præg på soveværelset, og derfor er dette et nemt sted at sætte ind, hvis der er brug for forandring. Med en ny sengegavl bliver sengens udtryk helt forvandlet, og man får næsten følelsen af, at man har fået en helt ny seng. Det er dog noget billigere blot at anskaffe en sengegavl.

seng sengegavle soveværelse indretning seng
En smuk seng og sengegavl gør en stor forskel for soveværelset. (Foto: PR)

Læs også:

Skab et roligt soveværelse

søvn træt pige søvnig sove sov

· Mere fra samme kategori ·