Læs også:

Close
arbejdslivet karriere (Foto: pxhere)

Hvad gør en arbejdsgiver attraktiv for danskerne?

Nyheder  | 

Det kan være svært at balancere arbejdslivet med privatlivet, men det er en faktor som de danske studerende prioriterer, når de skal ud på arbejdsmarkedet

WalletForm har gennemgået den årlige Universum-rapport om Danmarks mest attraktive arbejdsgivere, og set på, hvad der får dem til at komme på listen, baseret på respondenters svar. Undersøgelsen er baseret på svar fra næsten 12.000 studerende fra 146 forskellige studieretninger på otte forskellige universiteter.

Google, Lego, Novo Nordisk og Kromann Reumert er blandt de mest foretrukne virksomheder, hvor Danmarks universitetsstuderende håber at få et job efter eksamen.

Danske studerende ser fortsat ledelsesrådgivning som den bedste branche at starte deres karriere i, og deres største ønsker er at opnå en fornuftig balance mellem arbejde og privatliv.

Læs også: Dit køn afgør dit valg af karriere

Top arbejdsgivere efter branche

Rapporten viser, at indenfor teknologi og biotech er Novo Nordisk bedst placeret efterflugt af Rambøll, Lego, COWI og Novozymes. I it-sektoren vælges Google først, efterfulgt af Microsoft, Lego, Apple, Blizzard og IBM. Blandt jurastuderende blev førstepladsen taget af Kromann Reumert, efterfulgt af Kammeradvokaten, Justitsministeriet, Anklagemyndigheden og Udenrigsministeriet. Rapporten siger videre, at indenfor handel og administration er Lego det mest populære valg, efterfulgt af McKinsey & Company, Deloitte, A.P. Møller – Mærsk og Novo Nordisk.

Karriereambitioner og topbrancher

Karrieremæssigt angav de studerende, at deres øverste prioritet er at have en god balance mellem arbejde og privatliv, med 55 procent af respondenterne, der svarede det. 50 procent sagde, at de ønskede at dedikere sig til en sag og føle, at de tjener noget større, mens 42 procent sagde, at de ønskede at føle sig sikre og stabile i deres job …

Karrieredrømme (Foto: Walletform)
Den mest foretrukne branche var ledelsesrådgivning og konsulentvirksomheder med 24 procent, efterfulgt af uddannelses- og forskningsinstitutioner med 19 procent og teknologi og produktion med 16 procent. (Foto: Walletform)

Balance mellem arbejde og privatliv blev nævnt som den vigtigste faktor. At være dedikeret til en sag og føle, at han/hun tjener et større formål, og jobsikkerhed og -stabilitet udgjorde de to andre prioriteter i top tre i 2018. Top-2 har ikke ændret sig, men i 2017 var det tredje vigtigste karrieremål at blive konkurrencemæssigt og intellektuelt udfordret.

Karrieremæssigt var det at blive selvstændig, teknisk eller funktionsmæssig ekspert eller at arbejde indenfor luftfart eller forsvarsindustrien de mindst populære valg. På baggrund af dataene er det klart, at danskernes topprioritet om at have balance mellem arbejde og privatliv beholder førstepladsen og tilmed konsoliderer sin position.

Foretrukne brancher

De studerende blev også spurgt om hvilke brancher, de gerne vil arbejde i efter deres eksamen. Respondenterne blev bedt om at vælge op til tre.

Foretrukne brancher (Foto: Walletform)
Arbejdsgivere, som kan tilbyde innovation, succes og bæredygtige produkter, er og vil fortsat være arbejdsgivere, som tiltrækker studerende. (Foto: Walletform)

Strategisk ledelsesrådgivning er fortsat førende, efterfulgt af uddannelses- og forskningsinstitutioner. Medie og markedsføring er blevet mere populær og nåede op blandt top 3 brancherne.

De mindst attraktive brancher var kunst, underholdning og fritid; Banker og Sundhedssektoren. I 2017 var de mindst interessante brancher banker, offentlig sektor og myndigheder, samt medicin og bioteknologi.

Da undersøgelsen gennemføres hvert år, er det let at se, at de fleste af de førende virksomheder er de samme i 2018, som de var i 2017. Undersøgelsen viser også, at den private sektor er langt mere attraktiv for de studerende, mens den offentlige sektor ligger et stykke tilbage.

Når man tager alt dette i betragtning, står det klart, at en virksomhed kan øge sin mulighed for at komme på listen, hvis den tager hensyn til, hvad flertallet af respondenter ønsker af deres karriere. Ved at se på arbejdsmodeller fra førende virksomheder som Lego, og så bruge dem som inspiration, kan gøre en stor forskel for en virksomhed i forhold til at gøre den mere attraktiv for deres fremtidige ansatte og ved at øge trivslen hos de nuværende ansatte.

Læs også: Sådan påvirker søvnmangel din karriere

· Mere fra samme kategori ·