Læs også:

Close
boller Teboller glutenfri gluten hygge

Glutenfri: Teboller

Mad  | 

Findes der overhovedet nogen, der ikke elsker teboller? Nu kan dem, der ikke kan tåle gluten også smovse sig med de bløde boller

Vi har fået lov til at vise opskriften på teboller fra bogen ‘Helt uden gluten’ , der er skrevet af Kathrine Virring og Mette Marie Viscor, der tilsammen har Det glutenfri bageatelier, der er et lille glutenfri økobageri i Fredensborg. Det er en bog, for dig, der gerne vil spise brød og kager helt uden gluten, men som samtidig gerne vil have noget, der smager godt og lækkert. Du kan i øvrigt læse mere om de to seje piger på detglutenfribageatelier.dk

boller Teboller glutenfri gluten hygge
Klar til hygge … Og teboller. (Foto: Columbus Leth)

En multidej

Her er der faktisk tale om en multidej, for dejen kan bruges til flere forskellige slags bagværk. Den kan trylles til lækre teboller, kringle, brunsviger, kanelsnegle eller noget helt femte, som du selv opfinder. Bagværket fra denne opskrift skal blot spises samme dag, det er bagt, da det er bagt med smør og derfor hurtigt bliver tørt. Alternativt kan du fryse bagværket og lune det på dagen, hvor det skal spises. HVIS der altså er noget tilbage.

Der bliver cirka 8-10 styk af denne portion

Det skal du bruge af ingredienser

2½ deciliter mælk (ko- eller plantemælk)
1 teske æblecidereddike
25 gram gær
25 gram loppefrøskaller
150 gram blødt smør (eventuelt laktosefri eller
Naturli’ økologisk smørbar)
2 æg
2 spiseske rørsukker
1 teske vaniljesukker eller vaniljepulver
1 teske stødt kardemomme
1 teske havsalt
100 gram majsstivelse
150 gram rismel
æg til pensling

Sådan gør du

Lun mælken i en kasserolle, til den er fingervarm, kom den i en røreskål og tilsæt eddike, gær og loppefrøskaller og bland det sammen med et piskeris.

Tilsæt resten af ingredienserne og rør det hele godt sammen på røremaskinen i cirka 10-15 minutter.

NOTE – VIGTIG
Det er med vilje, at smørret ikke smeltes, da det giver en tung og fedtet dej.

Læg et rent viskestykke over dejen og lad den hæve på et lunt sted i cirka 1 time.

Varm ovnen op til 200 grader varmluft.

Del dejen i cirka 8-12 stykker (alt efter hvad type størrelse du ønsker).

TIP
Dejen kan fyldes med hakket chokolade eller rosiner. Chokoladeboller og rosinboller er slet ikke værst!

Form dem til runde boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir.

Pensl bollerne med lidt sammenpisket æg og bag dem i ovnen i cirka 16-18 minutter, til de er gyldne.

Tag bollerne ud af ovnen og lad dem afkøle på en bagerist.

 

Sådan ser bogen ud …

brunsviger kage bage gluten glutenfri

 

Læs også:

Brunsviger uden gluten

brunsviger og kanelsnegle

· Mere fra samme kategori ·