Læs også:

Close
Dolly Alderton_@ Joanna Bongard_2

Dolly Alderton: ‘Alt hvad jeg ved om kærlighed’

Kultur  | 

Trænger du til et godt grin – god humor og et klarsyn på dit liv og alt omkring dig, så skal du læse forfatter og journalist Dolly Aldertons bog ‘Alt hvad jeg ved om kærlighed’

Den er sød, sjov og godt skrevet. En rigtig chick lit bog, der er nem at læse. Hun fortæller levende og sjovt om det at blive forelsket, om ikke at være forelsket nok i sig selv og kampen om en karriere. Om fester og ja meget mere.
Vidste du …
At Dolly i øvrigt også er podcast-vært.

Om bogen og mødet med Dolly

I bogen væves anekdoter, knivskarpe observationer, lister, madopskrifter, vignetter sammen til en historie. Her portrætteres en tid i livet, hvor alt stadig på en eller anden måde er udefineret og åbent. Hun fortæller på en fin, ærlig og ikke mindst levende måde om datingkulturen i en digital tidsalder, men hun kommer også ind på venskaber, som de ser ud i begyndelsen af voksenlivet, hvor der også kæmpes for at få en karriere og finde sin plads i verden.

Vi mødte britiske Dolly til et bogblogger arrangement for nylig. Man kunne straks mærke, at hun har en mega god humor. Der er glimt i øjet – ting siges med ironi, men der er også masser af selvironi, som er vigtigt, når man snakker om den slags emner og ikke mindst meget om sig selv. Ellers bliver det bare for meget. Men det bliver det ikke med Dolly – heller ikke i bogen, som er svær at slippe, fordi man bare føler sig underholdt.
bog forfatter dolly alderton kærlighed (Foto: MY DAILY SPACE)
En rigtig god bog man læser alt for hurtigt. (Foto: MY DAILY SPACE)

 

Hun er ikke selviscenesættende – hun er reelt bare Dolly, der stadig er på Tinder, og hvor hendes “afsatte” venner bare ikke forstår det (og hende) – altså gamet der og det at være single. Hun er nemlig den sidste i vennekredsen, der stadig er single, så hendes liv og sexliv bliver ofte endevendt på godt og ondt … Hun har endda en datingklumme i en avis … Så ja dating og mænd fylder meget i hendes liv. Da hun bliver interviewet til arrangementet, kan du også bare høre, at hun elsker at snakke om kærligheden, og hun spørger også ind til intervieweren om hendes liv, og hvordan hun mødte sin mad. Det er journalisten, der forsøger at forstå og også samle informationer op, men som også har en ret menneskelig side, hvor du kan mærke, at svaret vitterlig interesserer hende.
Citat
At være forelsket er fantastisk …

 

Når man spørger, om der kommer en bog om dating i 40’erne eller 50’erne, smiler hun og siger nej – ikke mere om hende selv – det har der ligesom været rigeligt af i denne bog. Det er vi vist ellers mange, der godt kunne se for os. Men lad os se, hvad tiden bringer. For Dolly er den slags journalist og forfatter, der elsker at skrive, og måske kan hun bare ikke lade være – det håber vi.

Dolly Alderton_@ Joanna Bongard_4
Dolly Alderton er en sjov forfatter. (Foto: Joanna Bongard)

13 hurtige spørgsmål til Dolly

Citat
Man kommer til at fucke venskaber op for kærlighed i 20’erne …

Kærlighed er  …

En ting der får dig til at føle både “sikker og fri”.

Alderton på en god dag er …

Glad og munter.

Dolly Alderton_@ Joanna Bongard_3
En sej kvinde og forfatter som vi er pjattede med. (Foto: Joanna Bongard)

Voksenlivet er …

Ret hårdt men stadig bedre end at være teenager.

Citat
Jeg har altid været besat af at arbejde. Min generation kommer aldrig til at gå på pension.

Tinder er …

Utrolig trættende.

Min drøm er …

At få min egen hund. Det er virkelig et stort ønske.

Jeg hader mest …

Folk der går mega langsomt.

En fed fest er, når …

Når alle danser rundt.

Karriere betyder …

Ret meget. Men man skal stadig huske sig selv på, at det ikke er lige så vigtigt som livet i sig selv.

Citat
Det jeg har med mine veninder er specielt, og jeg ville ikke opgive det for noget.

Terapi betyder …

At lære at forstå og tacke sig selv bedre.

At være forelsket er …

Helt fantastisk og spændende. Men også meget altomfattende men også ret flygtig. Desværre.

Jeg elsker at skrive, fordi …

Fordi det bare er den måde, hvorpå jeg oplever og lærer verden på.

bog forfatter dolly alderton kærlighed (Foto: MY DAILY SPACE)
Der er glimt i øjet og masser af mimik, når Dolly fortæller om sit liv på godt og ondt. (Foto: MY DAILY SPACE)

Mit næste projekt er …

At skrive fiktion.. Så det håber jeg, min næste bog bliver!

 

Læs også:

Interview med Morten Pape

bog forfatter morten pape (Foto: MY DAILY SPACE)

 

· Mere fra samme kategori ·