Læs også:

Close
livet, forventninger, valg, mindset, dit liv

7 ting, du gør, der gør livet sværere, end det behøver være

Mit liv  | 

Livet er svært nok i sig selv, uden du behøver at gøre det værre, end det er. Der er især 7 ting, vi gør, som påvirker vores livsglæde – så lad os komme dem til livs i en fart

Vi ved alle sammen godt, at livet ikke kun er en dans på roser. Der vil komme udfordringer, nedture og en masse uforudsigeligheder undervejs. Men selvom livet kan være hårdt til tider, så er der nogle ting, du selv gør, der gør det endnu sværere. Det ligger underbevist i dig, og det kræver hårdt arbejde og selvbevidsthed at se i øjnene. Men bare rolig. Jeg har tænkt mig at tage dig igennem en lille øjenåbner, som gerne skulle ændre dit mindset til det bedre.

livet, forventninger, besværliggøre, tanker, mindset, tilgang liv, positiv, negativ,
Vil du gerne lære, hvordan du undgår at besværliggøre dit liv mere end højst nødvendigt? Der er nogle ting, du selv kan ændre i din hverdag. Hvem ved, måske ender du med at blive en gladere udgave af dig selv. Og sætte langt mere pris på dit liv. (Foto: Unsplash)

Læs også: 9 forventninger, du skal droppe, når du er i 20’erne

1. Du er stjernen i din egen film

Og det kan du egentlig ikke rigtig bebrejdes for. Alle oplevelser, du nogensinde har haft i dit liv, har haft dig i centrum. Du optræder som stjernen i din egen film. En film, hvor du også har skrevet manuskriptet. Du ved, hvordan du vil have, den skal være. Du ved, hvordan du vil have den skal slutte. Og du ved endda også, hvem du gerne vil have med i den. Problemet her er bare, at du har glemt at give manuskriptet til alle andre i dit liv. Og bare fordi du er centrum i dit eget univers, betyder det ikke, at du er det hos alle andre.

Fordi du ikke er midtpunkt i alle andres liv (og har glemt at dele dit manuskript), så ved folk ikke, hvilken rolle, du forventer, de skal spille. Det resulterer i, at de agerer ud fra egne interesser. Som muligvis slet ikke stemmer overens med dine. Det kan betyde, at de kan sige og gøre de forkerte ting rimelig hurtigt – og så er din film ødelagt.

Så riv dit manuskript i 1.000 stykker. Lad være med at planlæg det hele i forvejen. Lad være med at have en masse forventninger til, hvordan alle mennesker omkring dig skal reagere. Byd velkommen til nye spændende karakterer, lad nye plots udfolde sig. Prøv at giv slip på noget af din kontrol. Det vil føles så godt.

Læs også: Den kærlighed – den kærlighed

2. Du tager ingen chancer

“Hvor intet vover, intet vinder”. Det kan godt være, det er en cheesy klassiker. Men den er altså god nok. Selvfølgelig kan man heller ikke tabe, hvis man ikke tager chancer. Men hvor kedeligt er det ikke bare at leve livet med 30 kilometer i timen lige ud af landevejen? Hvis alting er basic og forudsigeligt, så vil du begynde og kede dig. Eller du vil se tilbage, når du er 90 år, og tænke “jeg ville ønske, jeg havde gjort det anderledes”.

Derfor: Tag chancer! Når du står overfor en spændende mulighed, så tag chancen. Gå all in. Sats alt. You get it. Det kan godt være, det ikke er alle chancerne, du tager, der ender ud i noget positivt. Men så kan du mærke, at du lever. Og når du endelig tager en stor chance, og den viser sig at give pote, så er der intet bedre. Når du så kigger tilbage på alt det, du har oplevet, vil du være glad for alle de chancer, du valgte at tage.

Læs også: Louise har fuldtidsjob og eget firma – sådan følger du DIN iværksætterdrøm 

3. Du beslutter dig lynhurtigt for andres motiver

Rigtig mange af os gør det. Endda flere gange dagligt. Men det kan faktisk være helt ekstremt udmattende. Og SÅ forkert. Vi har ekstremt travlt med at bestemme os for, hvorfor andre gør som de gør. Det kan være hvad som helst! Din kollega spiste frokost uden dig, din veninde svarede ikke på din besked, din mor og søster sås uden dig.

Det er så nemt at blive fornærmet eller sur på andre, grundet deres handlinger. Men hvad er årsagen? Er det på grund af det de gjorde? Eller er det fordi, du har besluttet dig for, hvorfor de gjorde det?

Ofte er det det sidste. Fordi du er ekstremt hurtigt til at tage det personligt. Du tilskriver simpelthen andre dårlige eller direkte ondskabsfulde motiver for deres handlinger. Og så bliver du sur, såret, skuffet eller måske noget helt tredje.

Prøv så vidt muligt at lade være med at forudbestemme andres handlinger. Lad være med at tage det personligt. Måske er der helt andre årsager til deres handlinger – eller måske var det ubevidst? Igen. Hele verden drejer sig ikke om dig. Heller ikke hvordan alle andre omkring dig opfører sig.

Læs også: 10 ærlige opdateringer om (at hade) træning

4. Du overanalyserer alt for meget

Nogle gange kæmper du med 100 problemer af gangen. Det er for meget selv for et supermenneske. Det sjove er bare, at omkring 98 af problemerne er opstået inde i dit hovedet. De har absolut ingen hold i virkeligheden. Andet end den relevans du tilskriver dem. Det kan være ekstremt svært ikke at overanalysere, men det er virkelig noget, du bliver nødt til at arbejde med. For ellers ender hver dag med at føles som dommedag for dig. Har din kæreste ikke svaret i 30 minutter? Så er han nok utro. Har din veninde ikke ringet tilbage? Så er hun nok sur på dig.

Det er sygt svært, men prøv at tænk rationelt, når du tager dig selv i at overanalysere. Hvorfor skulle din veninde være sur? Har du gjort hende noget? Nej. Godt nok. Så er hun måske bare travl. Det sjove er, at når hun så endelig svarer, så føler du dig som en idiot over dit mindre panikanfald. Men har du lært noget af det til næste gang? Næppe.

Når du overanalyserer kommer din hjerne på sygt overarbejde, og du får svært ved at slappe af. Alt kan tolkes negativt, hvis du vælger at tænke sådan. Prøv istedet at forhold dig til fakta og hav is i maven. Det vil være så befriende for dig at give slip på de 100 problemer, der egentlig alligevel ikke er der.

Læs også: Sådan bliver datingåret ifølge dit stjernetegn

5. Du sammenligner konstant dig selv med andre

Du går egentlig og er rimelig tilfreds med dig selv og dit liv. Du har det godt. Du arbejder med det, du kan lide. Du har en kæreste, der elsker dig. I har en skøn lejelejlighed. I rejser engang imellem. Alt er fint. Pludselig snakker du med dine veninder, møder nye mennesker, eller genskaber kontakt med gamle skolekammerater, og så krakelerer hele dit glansbillede. For de har det bedre. Eller det syner det i hvert fald til. Og så føler du pludselig ikke, at dit liv (eller dig selv for den sags skyld) er godt nok. Du anede ikke, hvordan Ditte fra gymnasiet levede indtil for 30 minutter siden. Men nu, hvor du ved det, er dit liv ikke længere lige så fedt.

Vi gør det hele tiden. Rikke har en større lejlighed. Mia har et bedre job. Cecilie skal giftes. Laura ser bedre ud. Og sådan kunne man blive ved. Men STOP DET. Får du det bedre af det? Nej. Så lad det gå. Sammenligning er seriøst djævlens værk, og der kommer absolut intet konstruktivt ud af det. Det eneste, det resulterer i, at et kæmpe drop i din selvtillid. Og livsglæde. Nyd det du har – og som du egentlig var tilfreds med indtil for ganske kort tid siden.

Læs også: Derfor kan sociale medier ødelægge dit selvværd

6. Du lader andre stjæle fra dig

Hvis du havde en halv million kroner hjemme i din skuffe, ville du konstant tjekke, om de stadig var der. Du ville beskytte dem med dit liv, og du blive stiktosset, hvis nogen stjal dem fra dig. Selvfølgelig er penge værdifulde og gør det hele lidt sjovere. Men du har noget, der er vigtigere: Tid og selvtillid. Men selvom det er vigtigere og mere dyrebare end penge, så gør du absolut intet for at beskytte det. Du giver gladeligt din tid ud til idioter, røvhuller, hundehoveder og hængerøve.

Du lader andre ødelægge og nedbryde din selvtillid. Der er så mange egoistiske mennesker, negative mennesker, illoyale mennesker. Mennesker der kæmper med egne problemer og lægger dem over på dig. Så du bliver nedbrudt istedet. Lad være med at give dem lov. Vogt din tid. Bevar din selvtillid. Sig fra. Sig nej. Brug kun tid på mennesker, der giver dig noget positivt. Og omgiv dig selv med dem, der booster din selvtillid og løfter dig op. Resten? Dem afviser du og sender tilbage, hvor de kom fra.

 

Læs også: Omgiv dig med de rigtige mennesker og bliv gladere

7. Du kan men vil ikke give slip

Vi har alle en tendens til at dvæle ved fortiden fra tid til anden. Vi er også rigtige gode til at blive i noget (eller bruge tid på noget), som vi burde give slip på. Og så kan vi bære nag. Hvad har alle tre ting tilfælles? De dræner os langsomt for energi. Hvad får du ud af at “take a walk down memory lane”, hvis det ikke er gode minder? Hvis de istedet gør dig ked af det? Giv slip på det. Eller arbejd konstruktivt med det, så du kan komme videre.

Hvorfor bruger du tid på noget, du ved, er lige så dømt til undergang som Titanic? Kom ud af det. Bliv fri. Læg din energi i noget andet, der kan berige dit liv, istedet for at trække dig ned. Stop med at bære nag. Øv dig i at give slip på de negative følelser, det har resulteret i.

Har du brug for at tilgive en veninde? Tilgiv. Har dine forældre skuffet dig? Snak med dem. At bære nag føre ingen vegne. Og i sidste ende er den person, der bliver mest påvirket af det, dig selv. Tving dig selv til at give slip. Det er så befriende.

Læs også: Det har jeg lært af mine tidligere forhold

· Mere fra samme kategori ·