Læs også:

Close
motiveret, valg, passion, liv

6 tegn på, at du ikke er doven men derimod “selektivt motiveret”

Mit liv  | 

Det lyder måske rimelig skidt, men at være selektivt motiveret er en god ting. Det betyder, du gør, hvad du vil. Ligemeget hvad dine omgivelser fortæller dig

Hvis du sidder og tænker over din tilværelse og ofte får tanker som: Jeg skulle være tyndere, jeg burde arbejdere mere, jeg bliver nødt til at tjene flere penge, er der måske en grund til, at det kun bliver ved tankerne. At du ikke bliver motiveret af dem og handler derefter. Måske er det ikke fordi, du er doven, eller fordi du er uværdig til “et bedre liv”. Men måske snarere fordi, du egentlig i bund og grund er ret ligeglad med de ting, selvom samfundet og dine omgivelser fortæller dig noget andet.

Verdenen omkring os kan ofte påvirke os til at tro, at vi skal være noget. Hele tiden. Gerne noget ekstraordinært. Vi bliver hele tiden påduttet et ideal. Idealet om, at når vi har besejret en del af vores liv, så skal vi efterfølgende bruge tid og energi på at fixe et andet. Det kan være dødhamrende uoverskueligt i længden. Hvis vi hele tiden skal arbejde på at blive bedre, dygtigere og fejlfrie versioner af os selv, så har vi jo ikke tid til at leve?

Måske kan du ikke finde tid til at gå i fitness, fordi du i virkeligheden ikke gider? Men kun meldte dig ind, fordi samfundet fortalte dig, at din krop ikke var normal.  Måske du ikke knokler røven ud af bukserne på dit arbejde for en forfremmelse, fordi du egentlig ikke vil have den? Men bare tror du vil, fordi du har lært, at du skal frem i verden.

Det er selektiv motivation. Ingen fortæller dig, hvad du skal, og hvornår du skal det. Ingen udefrakommende faktorer skal definere, hvordan du lever. Er det dig? Læs de 6 tegn og find ud af det.

selektivt motiveret, valg, livsstil, vilje, liv, mit liv
Nogle mennesker planlægger deres liv ned til mindste detalje. Deres fremtid er defineret af samfundets normer. Og der er bestemte krav til, hvor meget man skal arbejde. Hvor meget skal man tjene. Og hvordan man ser ud. Som selektiv motiveret preller alt det fis fuldstændig af på dig. (Foto: Pexels)

1. Når du ikke er oprigtig inspireret af noget, er du som forstenet

Du har utrolig svært ved at tvinge dig selv til at foretage dig noget som helst, som du ikke oprigtigt har lyst til. Jeg synes ofte, jeg ser folk prøve at “påtvinge” sig selv ting. Det kan være alt muligt fra hobbyer som dans, madlavning eller håndarbejde til en pludselig interesse for makeup, kunst eller dokumentarer i tv. Nogle mennesker higer efter at skille sig ud fra mængden, og dermed have en ekstrem eller anderledes hobby. Andre kæmper for at få et fælles ståsted med nogle af deres medmennesker gennem fælles interesser. Og nogen helt trejde søger at passe ind i den samfundsnorm, de føler er vigtig for deres identitet.

Men ikke dig. Du bliver ikke motiveret af udefrakommende faktorer. Du drives af din egen passion og inspiration. Hvis du bliver inspireret, eller har en passion for noget, så går du all in. Du satser hele baduljen, fordi du brænder så meget for det med hver en fiber en din krop. Men du er til gengæld også direkte modsat, når det gælder ting du ikke gider. Og du har meget svært ved at foregive, at du er interesseret. Kort sagt er du langt fra fake it til you make it-typen.

Læs også: 6 måder du oplader mobilen på, som forkorter dens levetid 

2. Du bebrejder ikke dig selv for ikke at “gøre mere”

I en verden, hvor vi hele tiden får at vide, at vi skal være mere, leve mere, gøre mere, nyde mere… bare mere, mere, mere, der hviler du i dig selv. Du har ikke behovet for at kaste dig ud i ting, fordi andre gør det. Du kaster dig ikke pludselig over en særlig tendens på Instagram, fordi du ser den trender. Du har det helt okay med at være, den du er lige nu.

Selvfølgelig er der stadig ting, du kæmper med. Eller ting du føler, du ikke får gjort. Som du burde gøre. Men når du føler dig presset, bagud eller bare ikke tilstrækkelig, så er du god til at tænke tilbage på dine succeser. På alt det du har gjort. Til trods for, at du kæmper med diverse dilemmaer og dæmoner lige nu. Og det er en vigtig egenskab at have! Mange har en tendens til konstant at føle, at de ikke gør nok med deres liv. Og i de situationer glemmer de ofte, hvor meget de egentlig har opnået. Men du hviler i det, og det giver dig styrken til at slappe af, præcis hvor du er.

Læs mere: 12 irriterende problemer, du kun forstår, hvis du er lav

3. Du er ikke bange for at give slip på det, der ikke virker

Mange mennesker vælger at blive i jobs, de i virkeligheden ikke er glade for. Nogle søger at tvinge sig selv til at være med i projekter, der ikke helt føltes rigtig for dem. Og andre bliver i et forhold, der egentlig ikke fungerer – eller med en partner, de måske ikke elsker. Hvorfor? Det kan være fordi de er bange for nye ting. Ikke har modet til at sige fra. Overbeviser sig selv om, at det måske alligevel er det rigtige. Eller måske endda fordi de helst ikke vil forstyrre status quo. 

Men nogen gange er det at “give op”, det bedste man kan gøre. Det kan være så berigende, befriende og livsbekræftende at give slip på noget, som bare ikke fungerer for dig. Og hvis du kan mærke, at det bare ikke fører nogle vegne eller føles forkert, så har du ikke problemer med at slippe det. Du vil langt hellere udvikle og forandre dig og byde nye muligheder velkomne, end at blive i noget, som du inderst inde godt ved, ikke er det rigtige for dig.

Læs også: 5-sekunders reglen: Kan maden spises, efter det har ligget på gulvet i 5 sekunder? 

4. Du brillerer, når du er oprigtigt engageret – og følger bare med, når du ikke er

Det kan være alt fra at læse en bog, se en teaterforestilling, eller være til undervisning. Når du er oprigtigt interesseret i det, du foretager dig, så er du super motiveret og engageret. Men når du ikke er, så glider du bare stille, roligt og ganske ubemærket igennem. Det er ikke fordi, du er dårlig til/hader at læse. Eller fordi du er mindre begavet end de andre studerende i din klasse. Du har bare utrolig svært ved at foregive at engagementet i noget, som du ikke har den mindste interesse i.

Derfor er det ikke til at tage fejl af, når du beskæftiger dig med noget, du er virkelig passioneret omkring. Du er super fokuseret og målrettet, og så er du knalddygtig. Du har svært ved at lægge det fra dig, og du deler hjertens gerne dit projekt med folk omkring dig.  Hvorimod du simpelthen ikke orker at bruge tid på at sætte sig ind i ting, som ikke siger dig en skid. Og det bemærkes på din præstation.

Læs også: 10 alternative og sjove hobbyer

5. Du er uforholdsmæssigt motiveret, når det handler om at “få styr på dit liv”

Når der er ting, du brænder for at få gjort – eller elsker at gøre, så er du mere end villig til at lægge alle døgnets 24 timer i det. Det kan virke helt opslugende for dig, og derfor er du heller ikke verdens bedste til at proportionere din tid mellem alt det, du skal nå i løbet af en dag. Du bruger for eksempel gerne 10 timer på at arbejde på dine diverse kreative projekter, men du kan ikke få dig selv til at bruge lidt tid på at indrette din lejlighed lidt hyggeligere, eller købe lidt mere moderigtigt tøj.

Mange ting, som du har indtryk af, betyder noget for andre mennesker, fremstår bare ikke lige så vigtige for dig. Og du forstår ikke altid helt, hvorfor folk går op i den slags alligevel. Dine interesser er det, der motiverer og driver dig. Du har hurtigt fundet ud af, at det, du brænder for at gøre, ikke er fuldstændig random, men derimod en fundamental del af, hvad du skal gøre med dit liv. Og derfor er du også villig til at gå langt for det, fordi det kan føles som om, at det er meningen med det hele.

Læs også: Guide: Get shit done

6. Du er villig til at ofre dele af dit liv for at bruge tid og energi på andre

Nogle mennesker prøver at holde styr på alle aspekter af deres liv, selvom de godt ved, at det dræber dem langsomt. De er ikke villige til at ofre noget, der måske ikke helt fungerer, for fokusere på noget andet, der potentielt ville være langt bedre for dem. De vil så gerne det hele på en gang, at det ofte ender med at de træder vande for ikke at drukne. Men sådan er du ikke. Det er ikke nok for dig bare at “træde vande”, du vil hellere svømme. Og nyde at svømme. Derfor er du villig til at lægge dele af dit liv hylden i perioder for istedet at fokusere på dem, du føler giver mest mening i øjeblikket.

Det kan for eksempel være, at du har valgt at være single i en periode. Fordi du føler, at du skal fokusere på dine egne lyster og behov. Måske er du flyttet til en billigere by, end den du tidligere har boet i, da muligheden for at følge dine drømme er større her. Det kan også være, du har taget et job med en lav lorte løn, fordi du har får muligheden for at starte den karriere, du brænder for. Pointen er, at du er villig til at gøre hvad som helst for at opnå dine drømme. Og du er ikke bange for at kassere de ting, som du ved, ikke betyder noget i sidste ende.

Læs også: 7 ting, du gør, der gør livet sværere, end det behøver være

· Mere fra samme kategori ·