Læs også:

Close
Forår, Bolig, planter

Tre skønne forårsbebudere til din bolig

Bolig  | 

Foråret er lige om hjørnet, og efter et par grå og mørke måneder kan det være tiltrængt med lidt forår og farver til boligen. Her får du boligblogger Mette Norrilds tre forårbebudere til at få foråret ind i din bolig …

1. Mal en væg

Jeg har sagt det før og siger det igen – mal en væg – en lækker farve, og du kan forandre udtrykket i et helt rum.

Pasteller er klare forårsbebudere – Til foråret er farver som fersken, rosa, syren, og sart lime grøn perfekte. Du kan kombinere farverne hvis du er modig eller du kan bruge dem hver for sig. Jeg er særligt lun på de rosa farver, og håber at kunne pryde en væg i vores nye hus med en lækker rosa-farve.

2. Tørrede blomster er et hit

Umiddelbart er første tanke ikke, at tørrede blomster er lig med forår. Tørrede blomster er dog en af sæsonens store trends, og i 2019 vil begejstringen for tørrede blomster inden ende tage. Firmaer og blomsterhandlere er begyndt, at arrangerer blomsterbuketter, som ikke kun er smukke i frisk tilstand, men også i tørret tilstand. Blomster med lavt vandindhold er særligt egnede til at tørre, bland andet eucalyptus, evighedsblomst, hortensia, lavendel, roser, pampagræs, protea, kængurupote mfl.

Forår, bolig, tørrede blomster
Tørrede blomster jeg tog fra en større buket, som jeg havde fået – Jeg tog bare vandet fra og vupti, så tørrede de fint ind. (Foto: Mette Norrild)

Hvis du bruger hårlak til at spraye dine tørrede blomster med, så holder de bedre farven og drysser mindre. Du kan alternativt også bruge “elefanthud”, som er en lak, som kan købes ved planteskoler og blomsterhandlere.

Forår, bolig, tørrede blomster
Fine hortensia-blomster inden vandet blev taget fra, så de kunne tørre. (Foto: Mette Norrild)

 

Forår, bolig, tørrede blomster
Hortensia er rigtig fine og nemme at tørre. De bevarer også farven i lang tid, hvilket gør de ikke bliver kedelige at se på. (Foto: Mette Norrild)

Ved at tørre dine buketter, så får du også glæde af den i længere tid. Har du en løs buket, kan du,  når du blomsterne hænger lidt med hovedet, hælde vandet fra vasen, og lade blomsterne tørre i vasen. Vælg en fin vase med enkelt udtryk og lad de tørrede blomster komme til udtryk.

Forår, bolig, tørrede blomster
Jeg laver også kranse med hortensia og eucalypsus grene, som fint holder farven og som hænger i vores hjem hele året. (Foto: Mette Norrild)

3. Masser af grønne planter

Der er intet som grønne planter, som kan skabe forårsstemning i boligen. Store som små planter kan skabe liv i boligen og gøre en kæmpe forskel. Jeg elsker mine planter og derfor har jeg også en masse forskellige med hvert deres udtryk. Min lille samling består af monstera, perler på snor, violinfigen, calathea, elefantøre, fredslilje, gummiplant mfl.

Forår, Bolig, planter
Nye og friske blomster gør noget ved humøret. Her en god blanding indkøbt til at friske vores hjem lidt op efter nytår. (Foto: Mette Norrild)

Udover at grønt er godt for øjnene, så er det også godt for indeklimaet.

 

Læs også:

Bolig: Indret din lejlighed med nye ting til maks 150 kroner

· Mere fra samme kategori ·