Læs også:

Close
grøntsager pastinak persillerod svampe sæson februar (Foto: sæson)

Tre grøntsager du skal spise i februar

Mad  | 

Supermarkederne bugner af alverdens frugt og grønt. Men hvad er egentlig i sæson, når det kommer til at få mest mulig smag og næring ud af de grønne sager? Her får du svaret på, hvilke sæson-aktuelle grøntsager, der skal i kurven (og maven) i februar

Ifølge Dansk Gartneri skal man gå efter de grøntsager, som er i sæson for at få størst mulig smagsoplevelse i køkkenet.

Sæson, der er en finansieret kampagne, som Dansk Gartneri kører, kommer med nemme tricks til, hvordan man får mere end én om dagen samt fun facts om februars grøntsager, og hvordan de skal bruges i madlavningen.

Pastinak grøntsag sæson (Foto: sæson)
Pastinakken med sin nedsunkede nakke. (Foto: Sæson)

Pastinak eller persillerod?

Det kan være svært at kende forskel på de to, men her er en god huskeregel til når du står nede i grøntsagsafdelingen ‘Pastinakken skal ned med nakken’. Den kan man dog forvirres lidt over, men sammenlignes de to, så går pastinakken lidt indad i sin runding i toppen, men persilleroden har en top.

Derudover skiller de to sig væsentlig fra hinanden i smagen:

  • Pastinakken har en sød, mild og nøddeagtig smag af selleri. Den har desuden en sej midte, hvis de er for store (tag derfor heller to små end en stor).
  • Persilleroden er mere fast og har en anderledes smag end den sødere pastinak. Den bliver derudover sprød og knasende, når den tilberedes.
svampe svampetoast grøntsager sæson (Foto: sæson)
De mange svampe kan bruges til en lækker svampetoast. (Foto: Sæson)

Snig svampen ind i mellemmåltidet

Bøghatte, kejserhatte, portobello og champignon er der masser af i februar. Svampe er nemlig én af de afgrøder, man kan få hele året, da de vokser indendørs og derfor ikke er afhængige af vejret.

En nem måde at få én mere om dagen er ved at snige svampe ind i mellemmåltidet.

Det kan gøres ved at riste et par gode skiver groft brød. Skær en god håndfuld svampe i mindre stykker og rist dem i lidt smør eller olivenolie til de er gyldne. Krydr med salt og peber og anret dem på brødet. Drys med revet parmesan og hakket persille.

jordskok grøntsager sæson (Foto: sæson)
Den lille knudrede og genkendelige jordskok. (Foto: Sæson)

Vidste du det om de knudrede jordskokker …

Jordskokker kan være lidt af en udfordring i køkkenet, da de kan være svære at få rene, men fortvivl ej. De små knolde har en vidunderlig nøddeagtig smag, der giver et helt særligt pift til dine retter.

Fun facts:

  • Jordskokken er i familie med solsikken … Ja, blomsten.
  • Jordskokken indeholder langt mindre stivelse end kartofler. Det gør dem til et godt alternativ, hvis man ønsker at spare lidt på kalorierne.
  • Når jordskokker er skrællet, bliver de hurtigt brune – men det kan man udgå ved at dryppe lidt citronsaft over.

Hvis du vil have mere inspiration, kan du på sæson.dk finde opskrifter, tips og tricks til grøntsager i sæson.

Om Sæson

Sæson er en kampagne finansieret af Dansk Gartneri og EU med det formål at inspirere danskerne til at spise mere frugt og grønt.

 

Læs også:

Grøntsager kan hjælpe dig hurtigere af med dine tømmermænd

· Mere fra samme kategori ·