Læs også:

Close
st. tropez self tan brun kvinde krop

Vi snakker med St. Tropez’ self tanning ekspert

Skønhed  | 

Vi har været så heldige at få et eksklusiv møde med St. Tropez’ self tanning ekspert Jayne Cooper, der hvert år står for at “tanne” modellerne på London Fashion Week

På en kedelig tirsdag kom der pludselig lidt solskin over landet (og kroppen), da vi mødte Jayne og talte om selvtillid – være glad for sig selv og sin krop og få lidt tan. Jayne er 37 år og har arbejdet for St. Tropez i 10 år, og inden da var hun også i beauty-branchen. Hun var både sød og super kompetent at snakke med. Og så var hun den helt rigtige at vriste gode råd ud af, så vi alle bedre kan forstå den store self tanning-dille, der er kommet for at blive.

jayne cooper st. tropez self tanning (Foto: MY DAILY SPACE)
Jayne Cooper er self tanning ekspert og giver os gode råd. (Foto: MY DAILY SPACE)

Hvad er historien bag St. Tropez?

St. Tropez startede i 1996 af en kvinde, der hedder Judith, som allerede dengang var forud for sin tid. Markedet var dengang småt og fyldt med produkter med dårlig lugt og en farve, der mere var orange end brun. Succesen kom hurtigt – både fordi det var rigtig gode produkter, der kunne noget andet og mere end de eksisterende. Men også fordi Victoria Beckham blev spottet med en pose St. Tropez produkter hjalp gevaldigt, for dermed blev St. Tropez blåstemplet helt af sig selv. I starten var der kun tre produkter. Men siden er der kommet mange flere til … Og der bliver ved med at komme nye til, som er endnu bedre og mere effektive.

Hvad er jeres top tre sælgende produkter?

– Det er Express, In shower og Classic. Men vores nye serie Purity er kommet utrolig godt afsted og har allerede solgt over 200.000 styk, så mon ikke den også ender på top tre-listen på et tidspunkt, smiler Jayne. En af grundende til at Express er så populær er, at når man bruger den, kan man selv vælge hudtonen. Sidder den på en time er den let, 2 timer medium og 3 timer mørk. Derefter skal den vaskes af. Det er smart måske at starte i det små, og vil man have mere tan, så kan man lade den sidde længere næste gang, forklarer hun. Denne her fik vi også lagt på af Jayne, og vi lod den sidde på 1½ time, og den gav rigeligt med farve – på en naturlig og “jeg har lige siddet i solen en times tid-agtig måde. Den var ikke “farlig” at bruge, men føltes selvfølgelig lidt klistret, indtil den kunne vaskes af, og så var alt godt.

st. tropez mousse self tanning

Matas har mange af produkterne

Det er et område, der har udviklet sig meget, hvad har gjort den store forskel?

– For det første er man generelt blevet meget klogere på både solens farlige stråler, og også at solarium heller ikke er det smarteste at udsætte huden for. Men folk vil jo stadig gerne have lidt farve. Det gør noget ved ens selvtillid, fortæller Jayne. Og så er det især duften – eller det der før var lugten, der har været den helt store game changer. For i dag dufter produkterne godt, hvilket også gør, man ikke skal gå og lugte grimt for at være lidt brun, smiler hun. Men også teksturen og de ingredienser, man kommer i er helt anderledes, end da vi startede. Vi er nået så meget længere i dag, og produkterne er virkelig nemme at bruge.

St. Tropez nyheder
Sådan ser nyhederne fra St. Tropez ud. (Foto: PR)

Bruges self tanning produkter af alle i dag?

– Ja, det er alle aldre, der bruger det i dag. Folk ved, man skal passe på huden, men også på solens stråler. Men med self tanning produkter får man stadig muligheden for at få lidt eller mere farve alt efter hvad man har lyst til. Manges selvværd stiger bare, når man har lidt farve. De unge bruger det måske lidt mere, også fordi de går mere i byen, og dermed oftere har små kjoler på, hvor en vinterbleg hud kan ødelægge et ellers cool look, fortæller Jayne.

Jayne Profile st. tropez self tanning
Jayne har selv en smuk, naturlig farve. (Foto: PR)

– Jeg har selv et ugentligt ritual, hvor jeg torsdag eller fredag “tanner” mig selv og hygger med det. Jeg tænker faktisk slet ikke over det mere. Jeg gør det, som jeg også tager en hårmaske på engang imellem. Faktisk har jeg brugt self tanning produkter fra jeg var 17 år, så for mig er det blot en ting, der hører til i mine ugentlige beauty-rutiner, smiler hun.

Hvad er det fedeste ved at være tilknyttet London Fashion Week?

– Alt er bare så sjovt, og jeg føler mig meget privilegeret over, at jeg nu i fem år har været en del af det. Det er mega hektisk – ting laves om i 11. time, og man løber rundt. Men jeg elsker alt ved det, og atmosfæren og stemningen er skøn. Jeg er så heldig at have et fantastisk team bag mig, og vi knokler i døgndrift de dage. Vi kører rundt fra en celeb til en anden og sørger for, de ser lækre ud. Sidst jeg skulle hjem til Julien Macdonald blev jeg alligevel lidt svedt, for lejligheden var totalt hvid, og så kom man der og skulle bruge farve, men der skete heldigvis ikke noget, smiler Jayne.

St. Tropez
Sådan så det ud backstage til London Fashion Week. (Foto: St. Tropez)

Har du et par gode Do’s and Dont’s …

Do’s

  • Forberedelse – forberedelse – forberedelse
  • Brug handske
  • Sørg for din hud er hydreret
  • Spis gerne superfood som er godt for huden
st. tropez jayne cooper tan self tanning (Foto: MY DAILY SPACE
I dag er der mange produkter at vælge imellem. Det her er blot nogen af dem. (Foto: MY DAILY SPACE

Dont’s

  • Start hellere med en lysere tone og gentag så
  • Når du har fået en tan brug ikke for stramt tøj
  • Sørg for ikke at svede for meget det første døgn

Hvad er dit vigtigste tips for at få en perfekt self tan?

– Mit bedste og mest vigtige tip for at få en perfekt self tan kan koges ned til primært at have fokus på forberedelsen.

Det er vigtigt at eksfoliere aftenen før en tan og dermed få has på alle de døde hudceller. Dem kan der være mange af især her om vinteren. Jeg elsker selv St. Tropez Prep & Maintain Body Polish. Den er oliefri, og giver en lækker blød hud, der er en god base for en perfekt tanning.

st. tropez kvinde strand krop
St. Tropez lover en smuk tan – kroppen må vi selv arbejde på. (Foto: PR)

Husk at være ekstra opmærksom på dine hænder, albuer, knæ og fødder. De er ofte ekstra tørre og kan have en tendens til at absorbere mere tan. Og husk altid at bruge en handske. Det gør det meget nemmere – så det er “på med vanten”. Og så pas ekstra på, hvis du har jeans på efterfølgende. For sømmene kan godt kradse lidt i huden og tage noget af farven af. Så ha’ altid noget løst tøj på lige efter.

st. tropez self tan eksfoliere

Du kan se sortimentet på matas.dk

 

Læs også:

Vi snakker med pigerne bag DUFFLashes

dufflashes vipper beauty

· Mere fra samme kategori ·