Læs også:

Close
sove søvn drømme pige seng (Foto: Pxhere)

Skab et roligt og behageligt soveværelse

Bolig  | 

Vi bruger rigtig meget tid i vores seng og på at sove. Det er stedet for vi skal hvile og gøre os klar til endnu en dag. Få her lidt gode råd om dit soveværelse

Det vigtige rum

Vidste du, at vi rent faktisk bruger 1/3 del af livet i sengen? Derfor handler det om at skabe rolige og trygge rammer i soveværelset, når kufferten skal pakkes til drømmeland. Hvis halvdelen af dit soveværelse på nuværende tidspunkt ligner et pulterrum, er der god grund til at tage arbejdshandskerne på for at skabe små mirakler.

Hvis du sætter godt med tid af til projektet, kan du kreere et soveværelse fyldt med god energi og en behagelig stemning. Læs med i det følgende, og få gode råd til, hvordan du rydder op og skaber en skøn oase i soveværelset.

sove pige seng søvn (Foto: Pexels)
Sov godt. (Foto: Pexels/Jumpstory)

Indret med få møbler i god kvalitet

For at kunne skabe rolige og simple rammer i soveværelset, er det nødvendigt blot at have en lille håndfuld møbler stående i rummet. Disse møbler omhandler eksempelvis en supergod seng, et garderobeskab, et natbord og en stol.  Det er også en god idé at anskaffe møbler i god kvalitet, eftersom du formentlig ønsker, at blandt andet sengen kan holde i mange år fremover.

Dobbeltseng seng interior sove (Foto: PR)
Du skal være god ved dig selv – og sove godt.  (Foto: PR)

Er du derfor på udkig efter en ny seng, skal du huske på en række forskellige punkter, der er værd at overveje i forbindelse med sengekøbet. Find eksempelvis en god guide vedrørende dobbeltsenge her og undersøg denne side www.senge-testeren.dk.

Vil du vide mere om springmadrasser, kan du se her www.sengetesteren.dk/springmadrasse, hvis målet er at finde en god springmadras. Hvis du nøjes med at anskaffe få møbler, kan du skabe en enkel og overskuelig stemning. Det er vigtig, for det er et rum, hvor du netop har allermest behov for at komme ned i gear.

Brug behagelige farver

Hvis du har planer om at male soveværelsets vægge i forbindelse med det nye indretningsprojekt, skal du kigge på blandt andet sandfarvede eller mørkeblå nuancer. Disse farver hjælper med at skabe ro og balance, og så er de gode til at få pulsen ned. Undgå skrappe farver såsom rød og orange, idet disse kreerer den helt modsatte effekt.

soveværelse seng indretning sove (Foto: Pxhere)
soveværelse seng indretning sove (Foto: Pxhere)

Du kan desuden med fordel vælge at male blot en enkelt væg i de mørkeblå toner, så hele rummet ikke bliver for dunkelt. Omvendt er de sandfarvede nuancer ganske neutrale, og dermed kan du sagtens male alle rummets vægge i denne behagelige farve.

Netop nu er der mange brune og brændte farver fremme, der også er fine, hvis du vælger den rigtige nuance. Med det rigtige farvevalg kan rummet nærmest komme til at ligne et super trendy hotelværelse.

Find det rette lys

Som prikken over i’et i det nye, simple og behagelige soveværelse, er det tid til at finde passende lyskilder til rummet. Dermed skal du overveje, hvilket lysbehov du præcis har brug for. Ønsker du eksempelvis at kunne se ordentligt i hele rummet, hvis du skal rydde op om aftenen, er det en god idé at investere i en flot og god loftslampe.

Sørger du på den anden side for at ordne oprydningen, imens der er dagslys, kan du nøjes med en sød bord- eller væglampe, som kan stå på natbordet eller hænge lige ved sengen. På denne måde har du mulighed for at læse i yndlingsbogen om aftenen eller få øje på tøjet på stolen i de helt tidlige morgentimer.

kat, sød, nuttet, sove, søvn, søvnig, træt, dyne, seng, fræk kat, cute, nuser
Sov godt som en sød lille missekat. (Foto: Kate Stone Matheson / Unsplash)

Og sov så godt …

Læs også:

En uafbrudt søvn ødelægger din hverdag

 

samfund, sygdom, Afbrudt søvn, søvn, livskvaliteten, dårlig søvn, nattisseri, unge, gamle, ældre, miljø, sov godt, guide, råd, danmark, dårlig, forskning, mental, livskvalitet, kroppen, Afbrudt søvn, søvn, sove, nattesøvn, ro, lys, mad, kaffe, celler, hormoner, regulering, stress, kortisol, sult, vægt, humør, hukommelse, indlæring, kroppen, sove, hverdag, skærme, travlhed,

· Mere fra samme kategori ·