Læs også:

Close
Sådan sørger du for den perfekte konfirmation fest (Foto: PR)

Sådan sørger du for den perfekte konfirmation

Underholdning  | 

Det er snart højtid for de store fester – alt fra bryllupper og konfirmation til havefester

Måske har du et nærtstående familiemedlem, der skal konfirmeres og har fået æren af at stå for planlægningen af konfirmationen. Frygt ej, for her får du gode råd og tips til, at konfirmation bliver en succes.

blomster champagne rosé fest konfirmation roser (Foto: Pxhere)
Her får du et par gode råd til at holde konfirmationen. (Foto: Pxhere)

Ved første øjekast kan det ligne noget af en opgave at gå i gang med, for der er hundredvis af forskellige ting – store som små, som der skal tages højde for. Desuden sættes man oftest også lidt under tidspres, så start hellere i god tid, og få et godt overblik over det hele. Og så kan det også hjælpe at tage nogle smarte valg. Så måske er opgaven eller udfordringen slet ikke så stor.

Bestil maden udefra og slip for at stresse

En af de ting, der vitterlig skal sidde lige i skabet, når der er tale om en konfirmation – eller en hvilken som helst fest, er naturligvis den mad, som alle gæsterne skal nyde. Maden er en utroligt vigtig del af en konfirmation. Man sidder mange timer over maden, der nydes ekstra under den lange fest. Derfor ønsker man heller ikke at skulle stresse over en masse forskellige retter, der skal være styr på eller skal bruge dagevis på at lave, når der i forvejen er mange andre ting at se til.

Du kan med fordel bestille mad ud af huset, hvad end der er tale om en lille eller stor konfirmation, der skal holdes. Ofte er priserne på mad ud af huset ganske fornuftige, og ser man det i forhold til den tid, som du selv sparer, så er de penge godt givet ud. Ofte har cateringfirmaerne også rigtig godt styr på, hvad der vil gøre sig godt til en fest, og kan rådgive en.

bord fest oliven konfirmation borddækning (Foto: Pxhere)
Husk også at dække et smukt madbord. (Foto: Pxhere)

Et par gode tips før man vælger mad:

1. Vælg noget, som konfirmanden godt kan lide. Det er naturligvis vedkommende, der skal konfirmeres, som er i centrum, og derfor er det helt på sin plads, at han eller hun får lov til at vælge størstedelen af menuen. Så få en god snak om, hvad det skal være.

2. Noget alle gæsterne kan spise. Det er en god idé at være opmærksom på, om der er nogle specielle behov blandt gæsterne. Nogen retter er også bare mere “sikre” at vælge end andre.

3. Der må gerne være noget for alle. Tænk på ung – gammel – kræsen – vegetar med videre …

4. Sørg endvidere for at bestille maden i god tid. Selvom det bestilles udefra, så skal det givne selskab have tid til at lave maden. Derudover vil der i konfirmationsperioder helt naturligt være et øget pres på disse selskaber, hvorfor du bør lægge en bestilling snarest muligt.

pige konfirmation hvid kjole (Foto: Pxhere)
Det er snart konfirmationstid. (Foto: Pxhere)

Book et lokale i god tid

En af de største udfordringer, der er ved at afholde en konfirmation, er at finde et sted at være. Skal man holde en større fest, så vil man ofte have svært ved at være hjemme hos sig selv. Derudover anser mange det som værende en tradition, at en konfirmation afholdes et andet sted end i hjemmet. Der er dog ekstremt stort pres på udlejningslokaler, når man kommer ind i konfirmationsperioden, og derfor bør man være ude i rigtig god tid.

Mange forældre booker allerede lokaler flere år i forvejen, da det kan være komplet umuligt at finde noget, når tiden til konfirmationen er nær. Har du derfor endnu ikke fundet et lokale, hvor festlighederne kan afholdes, så er det en rigtigt god idé at undersøge mulighederne hurtigst muligt.

Styr på gaverne

Sørg for at have en “hjælper” med, når gaverne pakkes op, der skriver ned, hvad man får og fra hvem. Så er der også styr på det bagefter, når man skal sende takkekort ud. Og gem så alle pengene væk, så de ikke ligger fremme eller bliver smidt ud ved en fejl. Og så er det en god idé at sætte nok tid af til at pakke gaverne op, så konfirmanden vitterlig kan nyde dem og kortene, folk også har brugt tid på at skrive.

gaver konfirmation fest (Foto: Pxhere)
De smukt indpakkede gaver skal også nås at nydes. (Foto: Pxhere)

Pynt flot op

En anden vigtig ting er at pynte rummet fint. Find ud af hvad konfirmanden kan lide stil- og farvemæssigt. Det behøver ikke koste en formue, men vær i god tid med at købe ind til det, så du ikke skal gå og stresse over det. Ofte har Flying Tiger og Søstrene Grene sjove og fine ting, der kan pynte ethvert rum og bord op.

borddækning fest konfirmation bord blomster (Foto: Pxhere)
At pynte et smukt bord er også vigtigt. (Foto: Pxhere)

Sørg for at have overblik over aktiviteterne

Der vil ofte være taler og aktiviteter til en konfirmation. Som planlægger kan det være en god idé, at du har et overblik over, hvornår gæsterne vil holde taler og igangsætte aktiviteter. Spørg også et par stykker om de vil tage rigeligt med fotos. Også selvom du sikkert også selv tager. Men hellere for mange end for få at vælge imellem bagefter. På den måde kan du danne dig et overblik over dagens program, som du kan styre med hård hånd.

 

Læs også: 

Gode tips til fødselsdagsfesten

fødselsdag balloner happy birthday (Foto: Pexels)

· Mere fra samme kategori ·