Læs også:

Close
Euro penge

NEWS: Høje skatter gør danskerne lykkelige

Nyheder  | 

Høje skatter gør danskerne lykkelige · To personer fundet dræbt tæt på skole · Danmark skal afholde Tour de France-start · Her åbner de første 15 nye BR-butikker · Biler skal give besked om vejenes tilstand · Dagens video: Beyoncé og Jay-Z hylder Meghan Markle

Vi har udvalgt dagens nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Høje skatter gør danskerne lykkelige

WalletForm har lavet en undersøgelse, der har set nærmere på årsagerne til, hvorfor Danmark er et af de lykkeligste lande i verden. Undersøgelsen viser, at en af årsagerne til, at Danmark er blandt de lykkeligste, er landets stressreducerende økonomimodel.

Fordi selvom Danmark er kendt for at have en af de højeste skatteprocenter i verden, så viste en Gallup-undersøgelse, at ni ud af 10 danskere er tilfredse med at betale så meget i skat.

Undersøgelsen viser, at de danske borgere har forståelse for, at ved at betale høje skatter så investerer de i deres livskvalitet. Og med sådan en velfærdsmodel får landets borgere friheden til at forfølge deres drømme uden at skulle bekymre sig om deres sociale, kulturelle eller økonomiske baggrund.

En anden undersøgelse viser desuden, at de danskere som har den laveste indkomst, generelt er lykkeligere end de amerikanere, som har den laveste indkomst.  Situationen i Danmark er stik modsat situationen i Amerika. Forskellen i lykke blandt de rigeste i begge lande er dog meget lille. Det skriver WalletForm.

Læs mere om undersøgelsen her.

Euro penge
Høje skatter gør danskerne lykkelige. (Foto: Pexels)

Læs også: Få styr på din skat: Sådan tjekker du din årsopgørelse

To personer fundet dræbt tæt på skole

Natten til torsdag er to personer fundet skudt og dræbt tæt på en skole nord for Stockholm. Det skriver flere svenske medier. Politiet blev kaldt ud til gerningsstedet efter flere meldinger om skud. Den ene person var stadig i live da politiet kom, men døde kort tid efter på gerningsstedet.

– Ved nærmere undersøgelser af gerningsstedet blev en anden person fundet død et par hundrede meter derfra, skriver politiet i en pressemeddelelse ifølge det svenske nyhedsbureau TT.

Det svenske politi oplyser desuden, at en person er anholdt. Den anholdte er mistænkt for medvirken til de to drab.

Vidner fortæller, at der blev hørt mellem 10 og 15 skud i området. Det skriver Ritzau.

Politi, ulykke, blå blink, kriminel, drab, ulykke, 112
To personer fundet dræbt tæt på skole. (Foto: Pexels)

Læs også: Skud affyret mod 23-årige kvinde ved sygehus

Danmark skal afholde Tour de France-start

Om to år skal Danmark afholde Tour de France-starten i København. Det fortæller Tour de Frances løbsdirektør, Christian Prudhomme.

– Det bliver København for første gang i 2021. Det er mødet mellem verdens største cykelløb og verdens største cykelby. Jeg er ekstraordinært imponeret af antallet af personer, der cykler i København. I København har de flere cykler end indbyggere, siger Prudhomme.

De første tre etaper i 2021 skal foregå i Danmark, inden der er første hviledag. København bliver dermed den nordligste startby i Tour de Frances historie. Det skriver TV 2.

tour de france, cykle, frankrig, danmark, sport, cykelløb, cykel
Danmark skal afholde Tour de France-start. (Foto: Pexels)

Læs også: Derfor er det franske valg vigtigt for dig

Her åbner de første 15 nye BR-butikker

Oplevelser og legeglæde er skrevet ind i strategien for den hæderkronede legetøjskædes fremtid, og nu er kæden klar med navne på de første 15 byer, hvor der med sikkerhed åbner en BR-butik i dette forår.

– BR kan noget særligt, og vi er kun blevet bekræftede i, hvor stor betydning BR har for danske børn og børnefamilier. Med de nye butikker vil vi skabe gode oplevelser og gøre BR til indkøbsturens højdepunkt for de yngste i familierne og deres forældre. Vi åbner også i løbet af foråret en stærk webshop, som man kan besøge, udenfor butikkernes åbningstid, fortæller kædens nyudnævnte chef Charlotte From. Det skriver Salling Group.

Her åbner 15 af de i alt cirka 25 BR-butikker:

 • Aalborg, Algade
 • Aarhus, Bruuns Galleri
 • Roskilde, Ro’s Torv
 • Hillerød, Slotsarkaderne
 • Vejle, Bryggen
 • Odense, Rosengårdcentret
 • Slagelse, Japanvej
 • Nykøbing F, Guldborgsund Centeret
 • Herning, Engdahlsvej
 • Sønderborg, Stenager
 • Storkøbenhavn
  – Fisketorvet
  – Vimmelskaftet
  – Frederiksberg Centret
  – Fields
  – Rødovre
Fætter BR, BR, legetøj, leg, barn, barndom, barndommen, minder
Her åbner de første 15 nye BR-butikker. (Foto: Salling Group)

Læs også: BR vender tilbage

Biler skal give besked om vejenes tilstand

Nyt projekt vil gøre det muligt at indsamle data fra sensorer i almindelige personbiler og udvikle tilhørende modeller til at vurdere vejenes tilstand. Slitagen af veje kan dermed opdages og udbedres langt tidligere, så det bliver muligt at vedligeholde vejene mere effektivt – og for færre ressourcer.

Innovationsfonden har investeret 12 millioner kroner i projektet, som har et samlet budget på 18 millioner kroner. Projektet skal løbe i cirka 3,5 år.

Der vil blive udviklet en omfattende matematisk model, som gør det muligt at vurdere vejenes fysiske tilstand. Dette kan revolutionere den måde vejinfrastrukturen bliver vedligeholdt og kan dermed give store besparelser. Modellen vil eksempelvis kunne udpege skader på veje, der udvikler sig hurtigere end konventionelle tilstandsmålinger udføres.

Projektet er et samarbejde mellem Vejdirektoratet, GreenMobility A/S, DTU Byg, DTU Compute og Sweco Danmark A/S. Det skriver Innovationsfonden.

Vej, bil, trafik, kør, kørsel, bilist, natur, skyer, himmel
Biler skal give besked om vejenes tilstand. (Foto: Pexels)

Læs også: Danske bilister overvurderer egne evner i trafikken

Dagens video: Beyoncé og Jay-Z hylder Meghan Markle

https://www.instagram.com/p/BuHvan1gTfp/

Læs også: Gravide Meghan Markle

· Mere fra samme kategori ·