Læs også:

Close
bog bøger skole læring (Foto: Pxhere)

NEWS: 20 milliarder sparet på uddannelse og SU

Nyheder  | 

20 milliarder brugt på uddannelse og SU • Belgiske skolebørns strejke inspireret af svenske Greta Thunberg • Leonora Christina Skov fik De Gyldne Laurbær • Rodebjer giver plads til alle  • Dagens billede: Vi elsker dansegaven til Trainors bryllup

Vi har udvalgt dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

20 milliarder er sparet på uddannelse og SU

Siden 2015 er der sparet 20 milliarder på uddannelse og SU, konkluderer en ny analyse fra Uddannelsesalliancen.

– Uddannelse er noget, der skal skabe vores alles fremtid. Jeg kan ikke undgå at blive enormt forarget over, at vi har en regering, der prioriterer uddannelse så lidt, siger Sana Mahin Doost, talsperson i Uddannelsesalliancen og tidligere forkvinde i Danske Studerendes Fællesråd.

Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V) erkender, at der er tale om store tal, samtidig siger han, at der er brugt et stort beløb på dette.

– Der er tale om et meget stort beløb på et par hundrede milliarder kroner, og tager du SU med, taler vi 350 milliarder kroner, siger Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V). Det skriver DR.

bog bøger skole læring (Foto: Pxhere)
20 milliarder sparet på uddannelse og SU. (Foto: Pxhere)

Læs også: NEWS: Studerende rammes af stress

Belgiske skolebørns strejke inspireret af svenske Greta Thunberg

I dag er det fjerde uge i træk, at belgiske skolebørn går på gaden for at strejke mod klimaforandringer.

– Det er meget specielt at være en del af så stor en folkemængde. Vi har alle det samme mål: En bedre planet, siger 12-årige Isidore Vlassenroot.

Svenske Greta Thunberg startede sin egen demonstration mod klimaforandringer i august foran det svenske parlament. Siden har hun talt ved klimatopmødet COP24 og ved topmødet World Economic Forum i den schweiziske bjerglandsby Davos.

De fleste havde droppet at strejke, fordi det alligevel ikke hjalp noget, så har hun pustet liv i at strejke for et bedre klima med sin vedholdenhed. Det skrive DR.

Luftforurening, klima, co2
Klima er på dagsordenen for belgiske skolebørn. (Foto: Pexels)

Læs også: Sådan spiser du mere klimavenlig mad

Leonora Christina Skov fik De Gyldne Laurbær  

Det var med stor glæde, at Leonora Christina Skov modtog De Gyldne Laurbær.

– Hvor er det fantastisk. Er det rigtigt? Det er den vigtigste pris for mig. Det er jo boghandlerne. Det er læserne. Det er så stort, at jeg ikke engang kan sige ord. Det burde jeg kunne, jeg er forfatter, men det kan jeg ikke, siger Leonora Christina Skov.

Det var en særdeles enig flok af boghandlere, der havde stemt på Leonora. Dette sker især på baggrund af hendes seneste roman, ‘Den, der lever stille’. De oplever den som en meget ærlig roman.

Selvom romanen handler om opvæksten i en lille provinsby, så handler den også om kærlighed og mangel på kærlighed.

– Men der er jo alle de her kvinder og mænd, som ikke har følt sig elsket af deres forældre, og de er glade for, at nogen tager det op, fordi det er virkelig tabubelagt. Man får ofte bare at vide, at selvfølgelig elskede de dig, det er bare dig, der ikke kan mærke det, siger hun. Det skriver TV 2.

Leonora Christina Skov får De Gyldne Laurbær. (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: Vi snakker med krimiforfatter Julie Hastrup

Rodebjer giver plads til alle

Rodebjer er et svensk tøjmærke, som viste sin efterår-/vinterkollektion på Den Frie Center of Contemporary Art til Copenhagen Fashion Week.

Ejeren af mærket, Carin Rodebjer, har produceret tøj, som hun ønsker, skal fremhæve kvinders personlighed. Tøjet skal ikke kun give plads til, at kvinder kan være smukke, men også til at det kan udtrykke den styrke, det mod og den levende energi, som kvinder også har.

Derudover har hun brugt mere bæredygtige materialer i sin kollektion ved for eksempel at benytte vegansk læder til sine støvler.

– Jeg ved ikke, hvordan man kan elske stof og materiale så meget som mig, siger Carin Rodebjer. I denne kollektion er materialevalg og -kvalitet også i top. Det skriver Fashionforum.

Læs også: NEWS: Modeugen har enorm betydning for Københavns økonomi

Dagens billede: Vi elsker dansegaven til  Trainors bryllup

Læs også: Gaveideer til bryllup: Her er de bedste bryllupsgaver til brudeparret

· Mere fra samme kategori ·