Læs også:

Close
Brændende kærlighed opskrift elskovsmad bacon kartoffelmos (Foto: Louise Guldborg)

Elskovsmad: Brændende kærlighed

Mad  | 

Vi kender godt brændende kærlighed – og hvem synes ikke den smager godt på nær en vegetar. Men her får du den sexede version

Bogen ‘Elskovsmad – spis dig til et bedre sexliv’ er skrevet af Anne Larsen. Med et flot ord kaldes elskovsmad for afrodisiaka. Det dækker over fødevarer, der enten på grund af deres form, duft, smag eller indhold af næringsstoffer virker stemningsændrende og præstationsfremmende i retning af et bedre sexliv. Så ved du også det … 😉

elskovsmad bog forside mad (Foto: MY DAILY SPACE)
En fin bog med lækre opskrifter og sjov viden. (Foto: MY DAILY SPACE)

Det skal du bruge

Opskriften er til to personer

Ingredienser
400 gram aspargeskartofler
4 skiver svinebryst, god, mager kvalitet
Ekstra jomfruolivenolie
Havsalt
250 gram palmekål
½ rød chili
1 rødløg
100 gram syltede rødbeder
2 spiseske koldpresset rapsolie

Sådan gør du

  • Skrub aspargeskartofler og kog dem godt møre i usaltet vand.
  • Skær svinebrystskiverne i stave og steg disse gyldne og fedtafsmeltede i lidt olivenolie på en pande. Læg dem i en sigte.
Brændende kærlighed opskrift elskovsmad bacon kartoffelmos (Foto: Louise Guldborg)
(Foto: Louise Guldborg)
  • Gør kålen i stand: Skær lidt fra bunden. Skær toppen af og skær nu ned langs siderne af midterstrengen. Skær top og blade i tern. Skyl og slyng kålen ren og tør.
  • Fjern frøstolen fra chilien og skær den i meget fine tern.
  • Varm lidt olivenolie op på en pande og steg nu kålen. Kom den på panden lidt efter lidt, kom chilien ved og vend godt med lidt salt. Lad stege ved høj varme i kort tid, til kålen begynder at tage lidt farve og falder lidt sammen.
  • Skær rødløg i fine skiver. Dræn rødbeder og skær i tern. Knus kartoflerne med rapsolie og anret med løg, svinebryst og rødbede og læg palmekålen omkring.
Vidste du
Palmekål er også kendt under navnet sortkål – på italiensk cavolo nero – eller toskanakål. Det er en fantastisk kåltype, som har alt det, kål skal have. Den lægger sig op ad grønkålen, men er alligevel forskellig. God som her, sprødstegt (tørret) i ovnen, i sammenkogte retter eller supper med tomat, pancetta og hvide bønner.

 

Læs også:

Den kærlighed – den kærlighed

· Mere fra samme kategori ·