Læs også:

Close
Baobab, superfood

Baobab: Alt om den trendy superpleje og superfood

Skønhed  | 

En af tidens største sund- og skønhedstrends er baobab. Den populære superfood findes som pulver og olie og bruges både i hudpleje og madlavning

Vi ser flere og flere opskrifter og produkter, der inderholder baobab. Det er en frugt, der vokser på baobabtræer i Afrika, hvor den også spiller hovedrollen i mange folkesagn og fortællinger. Træet er meget hårdført og tager ikke skade af sol og varme. Denne egenskab har frugten derfor også med sig.

Baobab, baobabtræ, superfood, hudpleje
Mange af os forbinder det smukke baobabtræ med Afrika. (Foto: CanelesVisualHunt)

Baobabtræets egenskaber er ikke nogen nyhed i Afrika, men her i Europa har vi først fået øjnene op for dem nu.

Både indmaden og kernerne fra frugten bruges i henholdsvis mad og skønhedsprodukter. Et højt indhold af C-vitamin gør den nemlig god for dit immunforsvar og sund for din hud.

Selve indmaden males til pulver, der indeholder næringsstoffer som kulhydrater, pektin, riboflavin, calcium, magnesium, potassium og jern.

Indholdet af C-vitamin er så højt, at baobabpulveret betegnes som superfood. Desuden er det godt for blodsukkeret, da det indeholder rigtig mange fibre, og det er derfor også godt for din fordøjelse.

Kernerne i frugten presses, og olien derfra anvendes til skønhedspleje.

Læs også: Kender du den nye superfood moringa?

Baobabpulver

Pulveret bliver ganske enkelt til ved, at man tørrer selve indmaden fra baobabfrugten og laver den til pulver. Det kan bruges i madretter, hvis du vil give dem ekstra næring, men også hvis du bare ønsker en tykkere konsistens i retten, for eksempel i smoothies eller i grød.

Selve baobabpulveret har en syrlig og sød smag, så du kan sagtens bare blande det med vand og drikke det som saftevand, og ellers passer det perfekt i desserter, bagværk, smoothies og juice.

Baobab, baobabtræ, baobabfrugt
Frugtens udseende minder mest af alt om en kokosnød blandet med en mango, og skallen er hård og brun. Den hvide indmad males til pulver og bruges i madlavning. (Foto: MY DAILY SPACE)

 

Baobab, superfood
Olien presses ud af kernerne fra frugten og bruges i cremer og andre skønhedsprodukter. (Foto: MY DAILY SPACE)

Baobab som hudpleje

Baobab er rig på vitaminer og mineraler og er blandt andet godt for din hud. Det er der flere skønhedsproducenter, der har opdaget, og senest har vi fået nyheden om en dansk hudplejeserie, der indeholder olien fra kernerne.

I marts lancerer Avivir en ny, naturlig og luksuriøs hudplejeserie med olie fra baobab: Avivir Baobab.

I første omgang lancerer de tre olier: En helt ren baobab-olie, en baobab-olie med mandelolie og en baobab-olie med mandelolie og en diskret duft af mynte.

avivir baobab
Avivir Baobab kan købes i Matas og i helsekostbutikker landet over. (Foto: Avivir Baobab)

I hudplejeserien anvendes der kun jomfru-baobab-olie, som er den reneste, koldpressede olie fra kernerne. Den kommer fra den første presning af friske kerner. På den måde er du sikret, at oliens egenskaber, høje indhold af vitaminer og phytosteroler også findes i det endelige produkt.

Læs også: Sådan styrer du uden om forarbejdet mad og får “rene” måltider

· Mere fra samme kategori ·