Læs også:

Close
Pige tænker undskyld

Tema: Ghosting: Sascha blev ghostet af sin kæreste

Mit liv  | 

Sascha skulle flytte sammen med sin kæreste gennem seks måneder. Pludselig blev hun blokeret på alle sociale medier, og han forsvandt fra jordens overflade. Læs hele Saschas oplevelse med ghosting her

Ghosting er et stigende fænomen i datingverdenen. Den digitale og virtuelle kommunikation gør det nemmere at droppe folk uden egentlig at tage samtalen omkring det. Med ét enkelt klik kan man blokere en person på sociale medier som Facebook, Instagram, Snapchat og alle de andre. På den måde har vedkommende ikke længere adgang til ens online liv – og hvis man heller ikke svarer på beskeder, ja så er det forhold ude af verdenen.

Det er er det måske også. For den som ghoster. For vedkommende, der sidder i den anden ende og udsættes for ghosting, er den bratte afslutning alt andet end ude af verdenen. De efterlades istedet med en følelse af afmagt, fortvivlelse, mindreværd og ikke mindst en masse spørgsmål. For Sascha, der for fire år siden blev ghostet af sin daværende kæreste Thomas, påvirkede oplevelsen hende flere år efter.

Læs også: Tema: Ghosting: Hvorfor, hvordan og hvilke konsekvenser har det?

Det perfekte match

Sascha og Thomas matchede på Tinder, og der gik ikke lang tid, før de fandt ud af, at det bare skulle være dem. Selvom Thomas boede i Odense og Sascha i Herfølge, var én fantastisk date alt, der skulle til. Efterfølgende hang de sammen, og de blev lynhurtigt kærester. Når Sascha tænker tilbage på forholdet i dag, var afstanden ikke en hindring for dem, da de var gode til at prioritere hinanden.

– Vi så hinanden hver weekend og var rigtig gode til at besøge hinanden på skift. Selv når vi ikke var sammen, var han fantastisk. Vi snakkede i telefon mellem en til tre timer om dagen, og ellers skrev vi sammen hele tiden. Jeg husker ham som værende sød, omsorgsfuld, kærlig og lidt af en klovn, der altid fik mig til at grine, siger hun.

ghosting, par, forelskelse, kærlighed, droppet
At tegnede godt for Sascha og Thomas i starten. Thomas var meget af det, Sascha ledte efter i en fyr, og trods afstanden imellem dem, var de gode til at være i konstant kontakt med hinanden. (Foto: Pexels)

Det gik faktisk så godt for parret, at de efter seks måneder begyndte at snakke om, at det var på tide at flytte sammen og mindske afstanden mellem dem. En fredag aften tilbage i 2015 skulle Thomas besøge Sascha, som så mange weekender før. Denne gang var bare anderledes. Han dukkede ikke op. Sascha ringede og skrev til ham adskillelige gange og begyndte at mærke nervøsiteten brænde på. Var der sket hendes kæreste noget?

Læs også: 5 ting, jeg tænker, når mine singleveninder fortæller om Tinder

Blokeret på alle sociale medier

Da Sascha vågnede lørdagen efter, var det med en stor klump i maven. Hun kunne hurtigt konstatere, at Thomas havde slettet hende fra alle sociale medier. Deres status som kærester på Facebook var blevet fjernet, og Thomas svarede ikke på nogle af hendes beskeder. Tilbage sad Sascha med en følelse af afmagt og en masse ubesvarede spørgsmål. Når hun i dag mindes deres sidste samtale torsdagen inden deres aftale, var den præcis, som den plejede at være:

– Der var intet i vores sidste samtale, der indikerede, at der var noget i vejen. Vi snakkede og grinede, som vi plejede. Og da han lagde på, sagde han, at han elskede mig, og vi ses i morgen.

Netop fordi den sidste kontakt mellem dem var, som den plejede at være, var Sascha fuldstændig uforstående over, hvad der havde været årsagen til Thomas’ pludselige forsvinden. Men når hun tænker over det i dag, er der især én ting, der undrer hende:

–  Når jeg tænker tilbage, er det eneste, der indikerede, at noget var galt, at jeg aldrig mødte nogle af hans venner eller familie. Han snakkede også meget sjældent om dem. Det var lidt mærkeligt, når han havde mødt mine.

sociale medier, kommunikation, digital, droppet, blokeret, ghosting, kærester, forhold, dating
Meget af vores kommunikation med hinanden foregår i dag digitalt. Både gennem beskeder og opkald – men i særdeleshed også sociale medier. Netop derfor er det så nemt at stoppe al kontakt med et andet menneske, mener psyko- og parterapeut Christina Boye.

Læs også: Hvorfor bliver vi påvirkede af de sociale medier, når vi ved, de er opstillede?

Hvem er Thomas?

De manglende svar fra Thomas fik Sascha til at tage sagen i egen hånd. Hun kunne simpelthen ikke bare sidde derhjemme uden at en form for afklaring, eller svar på sine spørgsmål. Ifølge psyko- og parterepeut Christina Boye er det en hel normal reaktion:

– Det er svært at lukke et forhold, hvor der ingen reel afslutning er. At der heller ikke er en dialog omkring det. Du er nødt til at finde svaret i det manglende svar. I afstumpetheden ved, at partneren gjorde det forbi på den måde.

Sascha kunne ikke ikke lægge forholdet bag sig uden at konfrontere Thomas, og onsdag aften tog hun derfor hjem til hans lejlighed i Odense for at snakke tingene igennem. Der var bare ét problem, da lejlighedens ejer åbnede døren. Det var ikke Thomas:

– Da døren blev åbnet, stod der en vildt fremmed mand og gloede på mig. Jeg spurgte efter min såkaldte kæreste, og han fortalte mig, at han var en, der engang imellem passede hans hund og lejlighed i weekenderne. Men mere end det kunne han ikke rigtig fortælle mig. Tænk engang. Lejligheden i Odense viste sig slet ikke at være Thomas’ lejlighed.

gå, tur, pige, kvinde, forhold, dating, ghosting, trist, forrådt
De mange spørgsmål Sascha havde, inden hun opsøgte Thomas lejlighed blev nu til endnu flere. Og muligheden for en ordentlig afslutning på forholdet lå længere og længere væk. Hvem fanden var Thomas egentlig? (Foto: Pexels)

Læs også: Klumme: At miste og at mangle

Hvorfor lige mig?

Sascha tænker stadig tit på oplevelsen og snakker gerne om den, da hun stadig mener, der er noget uforløst. Det eneste spørgsmål, der virkelig stadig nærer hende er hvorfor.

– Hvorfor havde han et behov for at sætte mig igennem det? Var det hele bare løgn? Eller havde han bare ikke nosser nok til at gøre det forbi på en ordentlig måde? Spørger hun i dag, når hun tænker tilbage.

Psyko- og parterapeut Christina Boye mener, at det kan have mange konsekvenser, at blive ghostet af sin kæreste på den måde, som Sascha blev:

– Man kan få angst for at indgå i en dybere relation igen. Bare det at gå ind i et forhold. Man bliver mere forsigtig, mere skeptisk. Hvis man i forvejen har dybe afvisningstemaer i sin historie, kan det tolkes som en bekræftelse af det, vi fortæller os selv: At vi ikke er gode nok. Vi vender det indad. I værste instans kan det medføre, at man mister troen på, at man er god nok. At man er værd at elske.

ghosting, dating, online, kommunikation, forhold, alder, ældre, ældes, fødselsdag, klumme, overvejelser, tanker,
Sascha har i dag lagt de svære følelser i forbindelse med Thomas bag sig. Hun har fået en dejlig kæreste, som hun stoler på, men kan stadig tænke tilbage på den grimme oplevelse. (Foto: Pexels)

Netop det med vende tingene indad og føle mindre værd, var nogle af de følelser, Sascha kæmpede med efterfølgende.

– Jeg var meget usikker i et langt stykke tid, og der gik faktisk nogle år, før jeg rigtig turde binde mig igen. Det værste ved det hele var at føle sig naiv, og at man virkelig ikke var mere værd. Jeg ville så gerne have haft nogle svar, så jeg kunne lukke det kapitel på en ordentlig måde.

Sascha er i dag kommet videre og har fået lagt forholdet til Thomas bag sig. Hun har fået en sød kæreste, som hun også mødte på Tinder, så på den måde mener hun ikke, at oplevelsen har skræmt hende helt fra dating.

Læs også: Ødelægger din kæreste dit selvværd? Eller nedbryder du hans?

· Mere fra samme kategori ·