Læs også:

Close

Nysgerrige rejsende søger autentiske og alternative rejsemål

Rejser  | 

Tendensen for en del rejsende er, at de vil have noget særligt med hjem fra ferien. De vil kunne mærke den og inspirere andre. Og så må det også gerne være billigt

Lysten til at mærke de lokale steder og være en del af disse for en kort periode er til stede hos over en halvdelen rejsende. De vil gerne ud i villaer eller gæstehuse, så de kan bo i et lokalområde og købe ind med de lokale.

Landsbyer og nærmiljø hitter blandt de rejsende. (Foto: Pixabay)

Helt unikke og særlige rejsemål tiltrækker

Andre vil også bo lokalt, men her handler det om at overnatte i ørkenen, på vandet eller i trætoppen. Det er nye måder at sove og vågne op på, som tiltrækker en tredjedel af de rejsende.

Beduintelte er også mere specielle overnatningsmuligheder. (Foto: Pexels)

Udover ønsket om at opleve de lokale steder eller bo helt unikt, så vil omkring 25 procent af de rejsende også vise venner og følgere, at de har oplevet noget nyt og anderledes. De vil inspirere andre, så de får lyst til at rejse derhen. Dermed er det også vigtigt for flere af de rejsende at dele sine oplevelse, være med til at inspirere og sætte en trend.

Iglo, et specielt sted for rejsende, som også kan inspirere andre. (Foto: Pixabay)

Det må også gerne være billigt

En overvældende stor andel på over 50 procent af de rejsende vælger dog feriehuse som foretrukne overnatning. De synes, at det er billigere for dem end alternative overnatningsmuligheder.

Feriehuse er populært bland mange, fordi de ligger lokalt og ofte er billige. (Foto: Pexels)

Bare det kan deles og inspirere, eller er billigt

Selvom mange søger de lokale overnatningsmuligheder, så er der altså ret stor forskel på, hvorfor de ønsker, at bo lokalt samt hvilken type lokalt, de har i tankerne. Altså nogen foretrækker noget, der kan inspirere andre som et slot, et beduintelt eller et feriehus; mens andre foretrækker et billigt sted at bo. 

Det autentiske, særlige eller billige viser sig at være kriterier for mange rejsende, når de køber rejser, og når de bliver spurgt om dette. (Foto: Pixabay)

Lokale, unikke og billige overnatningssteder er hipt nu

Undersøgelsen af rejsendes valg og årsager til valg af feriemål er baseret på en uafhængig undersøgelse af rejsevaner- og valg lavet for Booking.com. Disse er lavet på baggrund af et bredt repræsentativt udsnit af de globalt rejsende, som er blevet spurgt om deres ønsker og begrundelser herfor. Dette har Booking.com efterfølgende sammenlignet med deres aktuelle salg af rejser. På den baggrund kunne de se en sammenhæng mellem tal og svar. Det viser sig, at en stor del af de rejsende nu søger nye og mere autentiske oplevelser. Derudover må det for en stor dels vedkommende også være billige overnatningssteder.

De lokale og billige overnatningsmuligheder viser sig at være et kriterie for mange rejsende, når de køber rejser, og når de bliver spurgt om dette. (Foto: Pixabay)

 

Læs også: Her er gode tips til at gå offline i ferien

· Mere fra samme kategori ·