Læs også:

Close
Kopivarer, louis vuitton, design, taske, mode, fashion, fake

NEWS: Danske virksomheder vil bekæmpe kopivarer i Kina

Nyheder  | 

Danske virksomheder vil bekæmpe kopivarer i Kina · 79 døde efter eksplosion i Mexico · Forældre spiser mere usundt, når børnene ikke er der · En svane på glatis er ikke i nød · Carlsbergs Snap Pack er klar i butikkerne · Dagens video: True Thompson og Khloé Kardashian

Vi har udvalgt dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Danske virksomheder vil bekæmpe kopivarer i Kina

Kopivarer kommer i stigende omfang ind i EU i form af tusindvis af småforsendelser sendt direkte til forbrugeren. Det gør det særlig svært for myndighederne at begrænse importen af kopivarer. Derfor går en delegation af danske myndigheder og virksomheder i dialog med kinesiske myndigheder og virksomheder om den fælles udfordring med kopivarer.

Pakkerne sendes med posten eller kurer, og størstedelen af de piratkopierede varer, som tilbageholdes, er i små forsendelser på 10 eller færre genstande. Problemet gælder stort set alle brancher, men er særlig udtalt, når det gælder fodtøj, hvor hele 92 procent af alle beslaglæggelser relaterer sig til pakker med færre end 10 genstande i hver. Ifølge undersøgelsen er Kina et af de lande, der dominerer handlen med småforsendelser, ligesom tidligere rapporter har slået fast, at langt de fleste kopivarer produceres i Kina.

Delegationen mødes blandt andet med den kinesiske myndighed for varemærker og patenter, China National Intellectual Property Administration (CNIPA). Desuden byder turen på et møde med Alibaba for at høre, hvilke løsninger de som en af verdens førende virksomheder arbejder med på deres platform, samt hvilke udfordringer de står overfor. Det skriver Patent- og Varemærkestyrelsen i en pressemeddelelse.

Kopivarer, louis vuitton, design, taske, mode, fashion, fake
Danske virksomheder vil bekæmpe kopivarer i Kina. (Foto: Pxhere)

Læs også: Forbrugere bliver narret af onlinesvindlere

79 døde efter eksplosion i Mexico

Lørdag blev delstaten Hidalgo i det nordlige Mexico ramt en af eksplosion, og indtil videre meldes 79 personer dræbt. Eksplosionen skete, da nogle mennesker var ved at samle benzin, som lækkede fra en olierørledning, der var lavet af brændstoftyve få timer forinden.

De seneste år har Mexico kæmpet med tyveri og sabotage af landets olierørledninger. Det skriver Ritzau og TV 2.

Eksplosion, ild, ildebrand, brand
79 døde efter eksplosion i Mexico. (Foto: Pexels)

Læs også: Kæmpe jordskælv i Mexico dræber flere og sætter vulkan i udbrud

Forældre spiser mere usundt, når børnene ikke er der

Om dagen fokuserer forældrene på de gode, grønne og sunde vaner i familien, men når mørket falder på, og børnene er lagt i seng, overgiver forældrene sig til den søde tand. Det er konklusionen i en ny undersøgelse, som Norstat har foretaget for Sæson blandt 500 forældre med hjemmeboende børn.

Forældrenes omsorg for deres børns sundhed vækker glæde hos Katri Franck Justesen fra Sæson, der arbejder for, at danske børnefamilier skal spise mere frugt og grønt i sæson:

– Det er positivt, at forældrene netop spiser sundest, når de er sammen med deres børn og er gode forbilleder. Det er nemlig vores klare erfaring, at de gode vaner smitter af på børnene, siger hun.

Børn er ikke ret gamle, før de kan gennemskue, hvis mor og far siger ét, men gør noget andet i smug. Derfor opfordrer Katri Franck Justesen også til at forsøde aftenen med sunde alternativer, når forældrene skal hygge foran TV’et eller nå det sidste arbejde på computeren. Det vil både være godt for forældrenes sundhed, men også for den madkultur de giver videre til deres børn.

Chips, snacks, usundt, slik
Forældre spiser mere usundt, når børnene ikke er der. (Foto: Pexels)

Læs også: Butikkernes ’mersalg’ irriterer os og gør os tykke

En svane på glatis er ikke i nød

Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 modtog sidste år 224 henvendelser fra borgere, der mente at have spottet en svane, der var frosset fast i isen. Men raske svaner fryser aldrig fast. De sparer derimod på energien ved at sidde stille på isen og vente på bedre vejr. Det skriver Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse.

– Hvis man ser en enlig svane sidde helt stille på isen en vinterdag, så er det meget vigtigt ikke at forstyrre den. Fuglen er højst sandsynligt i gang med at spare på energien, indtil vejret bliver mildere, og der er bedre adgang til maden under isen, siger Michael Carlsen, biolog hos Dyrenes Beskyttelse.

En svane fryser kun fast, hvis den er meget svækket af andre årsager end frost. Er man fortsat meget bekymret for, om en svane er i nød, så bør man ringe til Dyrenes Beskyttelses vagtcentral 1812 samt sende et billede af svanen til vagtcentralen. Ud fra dette vil rådgiverne vurdere, hvorvidt svanen er i nød.

En svane på glatis er ikke i nød
En svane på glatis er ikke i nød. (Foto: Dyrenes Beskyttelse)

Læs også: 4 ud af 5 danskere: Slagtekyllinger skal have bedre vilkår

Carlsbergs Snap Pack er klar i butikkerne

Nu kan danskerne gøre noget, de aldrig har gjort før: Snappe dåserne fra hinanden i en 6-pack, der er limet sammen i stedet for at være samlet med den sædvanlige plastikfolie. Det er Carlsberg, der lancerer den nye 6-pack, og dermed kan Carlsberg sammen med forbrugerne spare miljøet for 150 tons plast om året alene i Danmark.

Den nye teknologi har fået navnet Snap Pack, og i disse dage er Snap Pack-forpakningerne på vej ud til kunderne. Carlsberg er den første bryggerikoncern i verden, der lancerer teknikken med at lime dåserne sammen, som har taget tre år at udvikle. Formålet er at minimere miljøbelastningen fra den meget populære Carlsberg pilsner 6-pack, som bryggeriet hvert år sælger mere end 26 millioner af herhjemme. Det skriver Carlsberg i en pressemeddelelse.

Carlsberg, øl, alkohol
Carlsbergs Snap Pack er klar i butikkerne. (Foto: Carlsberg)

Læs også: Flere butikskæder fjerner alt plastikservice

Dagens video: True Trompson og Khloé Kardashian

Så kan man da ikke andet end, at blive i godt humør, vel?

Læs også: Khloé Kardashian har født en pige

· Mere fra samme kategori ·