Læs også:

Close
Tivoli, vinter, nimb, københavn

NEWS: Vinter i Tivoli vender tilbage

Nyheder  | 

Vinter i Tivoli vender tilbage · Politiet har holdt bortførsel hemmelig siden oktober · Kampen mod plastik er i gang · Det mest populære dårlige kodeord · Dagens video: En vild helikopterredning

Vi har udvalgt dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Vinter i Tivoli vender tilbage

Det vakte opsigt nationalt og internationalt, da Tivoli i 2018 for første gang i Havens historie inviterede gæsterne indenfor til den nye vintersæson i februar. Blandingen af lysdesign, snescenografier og vinteraktiviteter var så populær, at sæsonen nu videreudvikles med flere og nye aktiviteter. I 2019 bliver der blandt andet et nordlystema, en nyudviklet virtual reality-oplevelse, flere kørende forlystelser toppet op med underholdning i Glassalen og Koncertsalen.

Med den nye sæson, som så dagens lys i 2018, er visionen om at gøre Tivoli til en helårsforretning mere tæt på end nogensinde før. Vintersæsonen og lysfestivalen nævnes af rejsemediet Lonely Planet som en af årsagerne til, at København fik førstepladsen som byen, man bare skal besøge i 2019.

Tivoli er også bidragyder til Copenhagen Light Festival, der finder sted i København i åbningsperioden. Vinter i Tivoli åbner den 1. februar og lukker den 24. februar. Dermed ligger både vinterferien, Valentinsdag og kinesisk nytår i perioden.

Tivoli, vinter, nimb, københavn
Vinter i Tivoli vender tilbage. (Foto: Tivoli PR)

Læs også: Masser af sjove fun facts om Tivoli

Politiet har holdt bortførsel hemmelig siden oktober

Den norske milliardær Anne-Elisabeth Falkevig Hagen blev kidnappet den 31. oktober 2018. Hendes mand, milliardæren Tom Hagen blev bedt om at betale 67 millioner kroner i kryptovaluta til bortførerne. Dette frarådede politiet ham at gøre. Det skriver DR.

Politiet har i mellemtiden ikke fundet kidnapperne og den kidnappede. Sporene er ved at være kolde, så derfor henvendte politiet sig til offentligheden for at få hjælp.

– Det er altid en stor beslutning at gå i medierne. I langt de fleste tilfælde kommer sådanne sager aldrig ud i offentligheden, men politiet har formentlig følt, at der har været et behov for at bede offentligheden om hjælp. Generelt giver det bedre forudsætninger for at efterforske sagen, hvis det holdes ude af offentligheden, siger gidselsekspert Michael Sjøberg til DR.

Politi, ulykke, blå blink, kriminel, drab, ulykke, 112
Politiet har holdt bortførsel hemmelig siden oktober. (Foto: Pexels)

Læs også: Politi indleder menneskejagt på mand med motorsav i Schweiz

Kampen mod plastik er i gang

I 2016 var et vendepunkt, fordi verdenen kunne se, at havene ville have mere plastik end fisk i fremtiden. Hvert minut blev det, der svarer til en lastbilfuld plastik smidt i havet. Det skriver Verdens Bedste Nyheder.

Der skulle gøres noget ved, at så meget plastik ryger ud i havet og floderne.

– Vores mål er at ændre vores forhold til plastik, fordi det er den eneste måde, vi kan redde havet på. Hvad vi har brug for er en revolution, sagde Erik Solheim, lederen af FN’s miljøprogram UNEP, tidligere.

I 2017 førte dette til, at FN startede kampagnen ‘Clean Sea’. I dag har 57 lande tilsluttet sig kampagnen. Landene har forskellige metoder og økonomi til at løse problemerne såsom en milliondyr og teknisk avanceret maskine til at samle plastik sammen på havet. Og I Guatemala er løsningen at sætte et net op i floderne, som hver dag bliver tømt for plastik.

plastik forurening klima
Kampen mod plastik er i gang. (Foto: Pexels)

Læs også: Flere butikskæder fjerner alt plastikservice

Det mest populære dårlige kodeord

Det sker ganske ofte, at IT-sikkerhedsvirksomheder gør borgere opmærksomme på, at de skal vælge et sikkert kodeord til alle digitale konti. Alligevel viser en analyse af fem millioner lækkede kodeord fra USA og Europa, at alt for mange brugere stadig vælger den hurtige, nemme og risikable variant.

Analyserne viser, at minimum tre procent har brugt kodeordet “123456” på førstepladsen. Analysen bærer præg af, at en overvejende del af de analyserede kodeord kommer fra engelsktalende lande, men ifølge Bogdan Botezatu er tendensen den samme i alle lande, også i Danmark:

– Det er det samme mønster alle steder. Alt for mange brugere vælger den simple løsning som at skrive en række tal eller sammenhængende bogstaver på tastaturet som ‘qwerty’. Det ender med et kodeord, som er meget let at gætte. Den kriminelle behøver ikke engang et computerprogram til at gætte et kodeord så let som ‘123456’, siger Bogdan Botezatu, der er ekspert hos IT-sikkerhedsvirksomheden Bitdefender.

Kode, kodeord, password, computer, hacker, sikkerhed, internettet, online, internet
Det mest populære dårlige kodeord er “123456”. (Foto: PR)

Læs også: Hacket på bibliotek: Fik stjålet 165.000 kroner

Dagens video: En vild helikopterredning

Læs også: To teenagere reddet efter tre dage i Paris’ katakomber

· Mere fra samme kategori ·